2021. május 18. 19:32 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemege #14 - Közeleg a 3. évad!

jw14.jpg

Már csak hármat kell aludni, és elérhetővé válik a Netflix kínálatában a tavaly debütált, és nagy népszerűségnek örvendő Krétakori tábor 3. évada, amely a megszokott 8 helyett 10 epizódot tartalmaz. A tovább mögött két új klip mellett szó lesz a Jurassic World: Dominion-ról, a Mattel figuráiról és egy izgalmas hazai megjelenésről is.

Habár már nem kell sokat várni, az elmúlt napokban, a Netflix szokásaihoz híven, több kisebb részlet került már napvilágra, a magam részéről egyiket se néztem már meg, de már az indeképek is árulkodóak, ezért kivételesen csak link formájában helyezem el a bejegyzésben a klipeket, a képre kattintva a hivatalos Jurassic World youtube csatornáján tekinthetőek meg a részletek:

Az elsőben a sorozatban eddig nem látott faj bukkan fel, és egy vadonatúj, sosem látott helyszín is:

clip01.jpg

A második részlet pedig egy a Jurassic-világban eddig még sosem látott dinoszauruszt leplez le. Annyit elárulhatok, egy olyan fajról van szó, amelynek a figuráját már láthattuk a blogon, és idén jelenik meg először:

clip02.jpg

Milánóban a Netflix igen látványos módját választotta a sorozat promotálására, a Krétakori tábor egyik járgányát "érte" baleset a város egy forgalmas pontján:

milano.jpg

Időközben az angol Empire magazin legújabb számában hosszabban foglalkoznak a Jurassic World: Dominion forgatásának viszontagságaival és miképp sikerült Colin Trevorrow-nak levezényelnie a forgatást. A cikket pedig az alábbi fotóval illusztrálták:

dominion.jpg

És ezzel bizonyosságot nyert, hogy Omar Sy is visszatér Barry szerepében! A képen pedig egy igen remek utalás is elcsíphető Steven Spielberg klasszikusára, A cápára: a hajó neve ugyanis Fair Spanish Lady - Tisztességes Spanyol Hölgy. Elsőre lehet, hogy nem egyértelmű, de az 1975-ös film egyik emlékezetes jelenetében kerülnek szóba azok a bizonyos spanyol hölgyek, sőt: a három főszereplő együtt énekli a róluk szóló, búcsúzó  tengerésznótát! 

Ha minden igaz, a holnapi Beyond the Gates epizódban a rajongók körében hatalmas felzúdulást és lelkesedést kiváltó Jurassic World: Legacy Collection - Tyrannosaurus Rex Escape Set kerül bemutatásra, a Smyths angol és német weboldalán pedig a termék adatlapján mától megtekinthető az igazán lenyűgözőre sikeredett dobozkép is:

escape.jpg

Remélhetőleg a május végére, június elejére ígért kiadás nem fog csúszni - hazai megjelenésről sajnos nincs hír, és nem is számíthatunk rá...

Viszont a kölyök Carnotaurus, Toro figurája vélhetően itthon is kapható lesz, róla is most közölték az első hivatalos csomagolás fotót:

toro_5.jpg

A tervek szerint június 3-án jelenik meg itthon a Cinemix Magyarország forgalmazásában a Platina gyűjtemény keretein belül a 2015-ös Jurassic World és a 2018-as Jurassic World: Bukott birodalom DVD-n és Blu-ray-n - előbbiek ajánlott ára 1.490 Ft, utóbbiaké 2.990 Ft! 

cinemix.jpg

Mind a DVD, mind a Blu-ray kiadások a korábbi kiadásokkal megegyező tartalommal bírnak, az újdonság a Platina gyűjtemény részeként az új, egységes borító. Két éve a Jurassic Park jelent meg e sorozat berkein belül, amelyet be is mutattam itt a blogon: Termékbemutató - Jurassic Park - Platina gyűjtemény. Információm szerint, sajnos, az első résztől eltérően, a két Jurassic World film DVD kiadásai már nem kapnak papírfeknit. 

A filmek már előrendelhetőek (a korábbi megjelenési dátummal, amely fokozatosan majd csúsztatva lesz a tényleges megjelenésig) többek között az Xpress.hu webshopról:

xpress.jpg

Hamarosan több izgalmas termékbemutatóval is jelentkezem a blogon, és az egyik kapcsán egy igazán remek lehetőség is adódik majd az olvasók előtt. Így bár idehaza, ha a figurákat mostanság elég mostohán is kezelik, még vannak kiadók, akik látnak potenciált a Jurassic-filmekben és a hozzájuk kapcsolódó merchandising-ban, a rajongók nagy örömére! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7816565090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása