2021. március 10. 20:23 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Legacy Collection - Jön az Apatosaurus!

apatosaurus_1.jpg

Három éve rendszeres a rajongók részéről az igény a Mattel felé, hogy az először a Jurassic World filmekben felbukkanó Apatosaurus is kapjon végre figurát, mígnem teljesen váratlanul, de a rajongói imák meghallgatásra találtak, idén érkezik a Legacy Collection Apatosaurus! A tovább mögött több kép is található a hatalmas figuráról.

Minthogy a Mattel fő vonalának szereplői, legyen az ember vagy dinoszaurusz, és járművei is egy méretarányban, 1:18-ban készülnek 2018 óta, várható volt, hogy az Apatosaurus is roppant nagy figura lesz, teljes hossza 112 cm!

apato1.jpg

Az állat nem túl bonyolult testfelépítése nem jelenthetett eddig sem problémát a Mattel-nek, a képek alapján az egyik legfilmesebb figura kerül a polcokra, de a méretarányok tartása miatt a hatalmas mérete az, és így az alapár emelkedése az, ami eddig visszafoghatta a gyártást. 

apato2.jpg

A hozzá foghatóan hatalmas Legacy Collection Brachiosaurus már a Jurassic Park-ban is szerepelt, logikus volt a három korábbi film szereplőinek fenntartott Legacy Collection alsorozatba sorolni, amelynek viszont a forgalmazása feladja a leckét a rajongóknak, hazánkban például egyetlen egy sem jelent még meg...

apato1b.jpg

És épp ezért kissé csalódás, hogy a gyönyörűen kidolgozott Apatosaurus figurát is ebbe a kategóriába sorolták, ezzel pedig a beszerzés is jóval nehézkesebb lesz, ha csak nem döntenek úgy a Mattel-nél, hogy a Brachiosaurus-szhoz hasonlóan, az Apato-t is kiadják később az alap sorozatban. Mindenesetre a több ponton mozgatható figura egészen lenyűgözőre sikeredett!

A figura leleplezése az angol Smyths Toys weboldalán történt, amelyre feltöltésre került a teljes adatlap is, a 30 cm magas és 112 cm hosszúságú figura beszerzési dátumánál jelenleg március 17 és 24 közötti időszak látható, ami azért erőteljesen megkérdőjelezhető, más források az év második felére ígérik a figurát, de a helyet már lehet neki készíteni...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3416456970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2021.03.14. 19:55:11

Hát akkor ez biztos nem lesz meg. Nembaj, helyét pótolni tudja nálam az Amargasaurus.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.03.14. 23:38:27

@Anak: Még nem olyan biztos az! A Brachiosaurus is elég nagy megjelenés volt ahhoz, hogy készüljön belőle egy "regular" kiadás, szerintem ez lesz az Apatosaurus-szal is :)
süti beállítások módosítása