2020. október 22. 20:16 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Attack Pack Ankylosaurus Bumpy

bumpy_1.jpg

A Krétakori tábor szeptemberben debütált a Netflix kínálatában, nagy sikerrel - idehaza egy hónapig szerepelt a  sorozat a magyar felhasználók által legtöbbször megtekintett sorozatok Top 10-es listájában, több napon át az első helyen! Itthon a sorozat premierjéhez közel kezdtek el megjelenni az Egyesült Államokban már nyár óta kapható, sorozatos játékfigurák, és a Sinoceratops után bemutathatom a rajongók egyik új kis kedvencét: Bumpy-t, az Ankylosaurus kölyök figuráját.Az Ankylosaurus először a Jurassic Park ///-ban bukkant fel, pár snitt erejéig, de a negyedik részben, a Jurassic World-ben többet láthattuk az "élő tankot" - többek között harc közben. Már a 2018-as játékvonalon is adott ki Ankylosaurus figurát a Mattel, természetesen a filmes megjelenésen alapulva, ezt a hangot adó figurát épp nemrégiben mutattam be, tavaly pedig egy új szín-összeállításban is megjelent a figura.

ankyss.jpg

A Jurassic World: Krétakori tábor készítői mindig is terveztek egy a gyerekszereplők mellett felbukkanó dinó-társat, erről bővebben később írok is külön bejegyzést, míg végül az Ankylosaurus mellett döntöttek. A kis dinoszaurusz nem csak a srácok, különösen Ben, szívébe lopta be magát, de a rajongókéba is, és nem is volt kérdés, hogy játékfigura formájában is találkozhatunk majd vele. 

campc.jpg

A gyártó többféle méretben is elkészítette a kis dinót: a jelen bejegyzésben tárgyalt figurán túl mini dinó (de csak szettben) és az Adventure Set részeként is készült róla egy kisebb méretű változat - a jelek szerint egyik sem pont méretarányos a sorozatos megjelenéshez képest, ahogyan egy cuki Snap Squad változatban is megörökítették. 

A legnagyobb változat a Mattel hagyományos, többnyire 1:18-as méretarányú játékvonalán jelent meg,  az Attack Pack sorozat részeként, természetesen csomagolásában is a már bemutatott Sinoceratops-nál látott Camp Cretaceous csomagolással.

A figura megjelenése és színei tökéletesen adják vissza a sorozatban látottat: tompa sárga szín a lágy részeken és zöldes kék színűek a lábak és a páncélzat. A filmben látott Ankylosaurus-hoz képest tehát élénkebb színek dominálnak, de ez a mai modern állatok fiatal egyedeinél is megfigyelhető tendencia.

Bumpy, vagyis a magyar fordításban Bütyök névre hallgat a kis dinoszaurusz, és jellegzetességét láthattuk a sorozatban is, és természetesen a Mattel tökéletesen meg is jelenítette azt: a tarkóján látható tüskék asszimetrikusak, az egyik bütyök nagyobb, és kevésbé tompa, mint a másik. Ezen felül viszont gyönyörűen kidolgozott az egész fejrész, a szemek is különösen kifejezőre sikeredtek. 

000a.jpg

A kidolgozottság persze ugyanolyan színvonalas az egész figurán, minden bőrkeményedés, a páncélzat, a később a felnőtt példánynál már nagyobb, oldalt kifejezetten éles tüskék pedig még sem jelennek a figurán, csak a páncélzatból kiálló csomók, bütykök.

head.jpg

A fej egyébként mozgatható, gömbcsuklós csatlakozásának köszönhető minden irányba, fel és le - igaz korlátozottan, és oldalirányba is forgatható.

head1.jpg

A lábak is szabadon mozgathatóak, de ez már elvárás egy Mattel figurától.

008.jpg

Az Ankylosaurus nem csak páncélzatával védte magát, de a farka végén kialakult buzogánnyal igen veszélyesen tudott válaszolni a ragadozók támadásaira is. Valószínűleg már Bumpy esetében is igen fájdalmas lehet egy farokcsapás - egyébiránt a farokrész oldalirányba is mozgatható. A magam részéről egyébként én talán jobban is kultiválom az ilyesfajta mozgathatóságot egy figura esetében. 

A méretarányt tekintve, mint azt fentebb írtam, ez a figura sem pontos, ahogyan egyik Mattel figura sem, de tekintve a sorozatban látott hirtelen méretgyarapodást, elképzelhető, hogy a második évadban "felnő" a figura méretarányaihoz is. Ettől eltekintve igazán gyönyörű és pontos figura került ki a Mattel üzeméből.

booklet.jpg

Ahogyan a Sinoceratops esetében is, itt is megtalálható a kis füzetecske matricákkal és útvesztővel, mint amit korábban már bemutattam. 

A figura a Müller áruházlánc egyik hazai üzletéből került beszerzésre, jelenleg online nem megtalálható egy ismert online shop kínálatában sem. 

mueller.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3616254456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KyloRen22 2020.10.24. 15:44:45

Volt egy szivárgás nem rég, hogy kiszivárgott a Világuralom cselekménye, arról nem lesz blog?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.10.24. 19:09:58

@KyloRen22: Most nagyon erősen töprengtem, de én mostanság semmi erősebb spoilerbe nem futottam a film kapcsán, szóval most valószínűleg én vagyok lemaradva :/

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.10.24. 20:55:49

@KyloRen22: Köszi! Végül is összegez egy csomó, eddig is ismert dolgot illetve összeköti őket, de én is szkeptikus vagyok a tekintetben, hogy mind benne is lesz a filmben, igazak-e a hírek. Blue-t nagyon sajnálnám, ha kihagynák, bár sajnos logikus, hiszen nyomkövető rendszer nélkül Owen-ék se tudják követni, és nem is csatlakozott hozzájuk, valószínűtlen lenne, ha összefutnának vele. Egy külön bejegyzésben azért összegzem akkor, de kezeljük is fenntartásokkal az infókat, de köszönöm a jelzést!
süti beállítások módosítása