2020. szeptember 29. 21:24 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: McDonald's figurák itthon! Világszenzáció!

meki.jpg

Már korábban hírül adtam, a McDonald's étteremlánc a Happy Meal kínálatán keresztül csatlakozott a Jurassic World: Krétakori tábor c. animációs sorozat reklámozásához. Az Egyesült Államokban pár hete már kapható 4 dinoszaurusz és 4 könyvecske, míg Japánban hatféle figurát adnak a menühöz - Magyarországon viszont a múlt héten kezdődött meg a promóció, 12-féle figurával! 

A szeptember 18-án bemutatott Jurassic World: Krétakori tábor kapcsán a Mattel számos új figurával örvendeztette meg a rajongókat, de ruházati cikkek is kapcsolódtak a sorozat marketingjéhez - igaz nem itthon. Teljesen váratlanul érkezett a bejelentés július végén, hogy a McDonald's étteremlánc is csatlakozik partnerként a Universal és Netflix sorozatának reklámozásához, egy csavarral: jelen állás szerint csak Magyarországon lesz elérhető az összes játékfigura!

Európában mindeddig sehol sem kezdődött el a reklámkampány, kivéve hazánkban! Múlt péntek óta ugyanis a magyar McDonald's éttermekben megkezdődött a Krétakori tábor kampánya, nem is akárhogy: világszenzáció, de jelen állás szerint csak nálunk lesz elérhető mind a 12-féle dinoszaurusz figura!

0hungary_1.jpg

Elsőként a Tyrannosaurus rex és a Baryonyx jelent meg a hazai kínálatban, a mcdonalds.hu oldalon közzétett információk alapján valószínűleg sorban érkeznek majd párokban az újabb figurák - információm szerint egyes éttermekben ugyanis már elérhető az Indominus rex és Blue következhet azaz lehetséges, hogyha elfogy az egyik figura az aktuális kínálatból, a sorban következő lép előre - érdemes lesz tehát gyakrabban betérni a legközelebbi McDonald's étterembe! 

Itthon tehát begyűjthető lesz a Tyrannosaurus rex, a Baryonyx, az Indominus rex, Blue, a Velociraptor, a Triceratops, Toro, a Carnotaurus, a Stegosaurus, a Stygimoloch, a Brachiosaurus, Bumpy, az Ankylosaurus kölyök, a Parasaurolophus és a Pteranodon kis figurája is. A legtöbb figurának a farok rész fel-le csúsztatásával nyitható az állkapcsa és/vagy mozgatható a feje, de van amelyiket gurítani kell, hogy mozogjon a szája - a Pteranodon esetében még talány, melyik testrészével lesz mozgatható a fej. A dinoszauruszokhoz egyébként jár egy-egy egyedi tojás is! 

doboz2.png

A csodájára járnak a magyar kínálatnak a külföldi rajongók is, sorra számolnak be a külföldi rajongói oldalak és fórumok is hazánk éttermeinek kínálatáról! A figurák, ez úgy tűnik megint csak hungarikum, külön egy kis piros, McDonald's és Jurassic logóval ellátott dobozban kaphatóak, de Krétakori tábor menüdoboz is kérhető, elérhető, sőt, karakterkártya is jár a dinók mellé, ilyenről sincs jelentés más országból!

doboz.png

A végére egy kis nemzetközi kitekintő...

Az Egyesült Államokban négy dinoszaurusz (T. rex, Triceratops, Bumpy, a kölyök Ankylosaurus és Toro, a Carnotaurus) jelent meg a kampány keretében, de nem csak a játékkínálatban bukkant fel a Krétakori tábor logója: négy, vékonyabb könyvecske is választható a Happy Meal menü mellé játék helyett. 

1usa.jpg

Ezek után látott napvilágot a koreai McDonald's kínálata, ahol a Krétakori tábor "menüje", további négy dinoszaurusz figurával múlja felül az amerikai kínálatot (Indominus rex, Blue, a Velociraptor, Brachiosaurus és Baryonyx).

2korea.jpg

Japánból a T. rex, Bumpy, Triceratops és Brachiosaurus mellett Stegosaurus és Pteranodon elérhető, tehát máris vannak figurák, amelyek csak egy-egy országban kaphatóak, de együttesen sehol sem érhetőek el! 

3japan.jpg

Ráadásul, ha megszámoljuk a fentebb felsorolt fajokat, akkor tízet számolhatunk össze, a jelek szerint a Stygimoloch és a Parasaurolophus egyik ország Happy Meal kínálatában sem lesz elérhető, vagyis igazi hungarikum lehet e két fajnak is megjelenése, azon túl ugye, hogy nálunk az összes faj elérhető lesz.

Szóval, érdemes hetente ellátogatni a legközelebbi gyorsétterembe, kivételesen most mi körözhetjük le a külföldi Jurassic-rajongókat! 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9816221416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dino boy 2020.09.29. 21:30:55

Magyarország jobban teljesít!

Anak 2020.10.02. 11:19:05

Elég kis nyomi vackok ezek. Mondjuk májkdonácba sem járok...

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.10.05. 17:58:02

@Anak: Szerintem nagyon jópofák, és én nagyon örülök annak, hogy nem csak eljutott hozzánk egy ilyen promóció, de még felül is múljuk a nyugati világot.
süti beállítások módosítása