2020. szeptember 23. 19:29 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Jurassic World: Dominion - Forgatási hírek #13

news13.jpg

Az elmúlt időszak a Krétakori táborról szólt, míg szép csendben folytatódott tovább a Jurassic World: Világuralom forgatása Angliában és Máltán, főképp utóbbi helyszínről láttak napvilágot új felvételek. Figyelem! Spoilerveszély!

Habár a máltai forgatásra végül nem utazott el a fő-stáb, azért a second-unit stáb számára így is jócskán biztosítottak a körülmények a szigetországban, egyaránt forgattak egy történelmi városrészben és azon kívül is:

Egy kikötői helyszín is körvonalazódni látszik a lesifotókon:

Az alábbi fotók pedig már egy külső helyszínen készültek, ahol egy nem pontosan beazonosítható dinoszaurusz fosszília-replika is helyet kapott:

Valószínűleg nem kell hozzá nagy jóstehetség, főleg, hogy eredetileg Sam Neill is Máltára utazott volna, hogy Dr. Alan Grant-hez kapcsoljuk a helyszínt, és míg az egzotikus városrész nyilvánvalóan nem egy amerikai várost fog "alakítani", a külső helyszín már könnyedén eladható lesz akár egy montanai ásatásként is.

Két hivatalos fotó is érkezett a forgatásról, az alábbin a londoni Pinewood Studios területén felépített havas díszletben csattant el a hatalmas csapó, július 6-án, azaz a leállást követő első forgatási napon:

vr36fysalqo51.jpg

Az alábbi felvétel pedig pedig már július 15-én készült, ami viszont érdekesebb, hogy a máltai helyszínre emlékeztető belső térben - valószínűleg a londoni stúdióban már előre megépítették a máltai helyszínekkel harmonizáló belső terek díszletét is. 

set1_2.jpg

És amire sok rajongó várt már, összeállt egy fotó erejéig a Jurassic Park főszereplő triója is: Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum együtt álltak kamera elé...

trio.jpg

igaz, arcukat maszkkal takarják, és a fotó sem véletlenül készült: arra ösztönzik az amerikai választókat, hogy regisztráljanak a közelgő elnökválasztásra és menjenek el szavazni. Még úgy is, hogy Sam Neill új-zélandi, de Jeff Goldblum sem hazudtolta meg önmagát a maszk választásával.

Korábban én is hírül adtam, hogy bár Colin Trevorrow nagyon szerette volna barátját, Jake Johnson-t visszahívni a Világuralom szereplői közé, mint Lowery, de a színész sorozatának, a Stumptown 2. évadának a forgatása is jócskán késésbe került és átfedésbe is került a harmadik Jurassic World forgatásával.

jake_1.jpg

Bár a színész és a rendező napi kapcsolatban állnak, így sem tűnt valószínűnek, hogy meg tud valósulni a visszatérés. Nos, valószínűleg ennek a színész kevésbé örül, hiszen mégis csak egy több epizódos főszerepet bukott, de a napokban jelentették be, hogy törölték a sorozat 2. évadát, nem fog elkészülni - bár a gyártó ABC megpróbálja eladni a sorozatot más gyártónak, ahol kevésbé kötött a műsoridő, most egy időre egészen biztos felszabadult Johnson naptárja...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr516211888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2020.09.26. 17:34:22

Mit gondolsz, a Covid második hulláma miatt mikor fogják bejelenteni a Dominion filmbemutató dátumának elcsúsztatását? Mert szerintem ez is csúszni fog, mint minden, már nem is a filmkészítés okán, hanem, hogy nem lesz kinek moziban bemutatni.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.09.26. 23:05:25

@Anak: Sajnos én is úgy gondolom, hogy csúszni fog, nem is feltétlen azért, mert ne tudnák hol bemutatni (nagyon remélem), hanem mert túlzsúfolt lett a bemutatónaptár, ráadásul biztos beleveszik a tervezésbe, hogy az idei labdarúgó EB-t is átrakták jövőre, a film bemutatója körülre, ez is biztos negatívan befolyásolja az előrejelzéseket a bevételt tekintve.

Szóval sok összetevős a képlet, de most néztem, nagy film premierjét csak egyet halasztottak közel a Világuralomhoz, a Venom 2. részét, az pedig a felnőtteknek szóló besorolás miatt nem veszélyezteti a nézettséget, és két héttel később is lesz a premierje. Ha így maradna a naptár, és sikerülne év végére megfékezni ezt a járványt, akkor júniusban nézhetjük a dinókat és régi kedvenceinket a mozikban.
süti beállítások módosítása