2020. szeptember 03. 19:52 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Kiadványbemutató - Lego Jurassic World magazin - A 2. szám

lego2_1.jpg

Még márciusban jelent meg az újságárusoknál a Lego Jurassic World magazin 1. száma és a Lego Jurassic World matricás album. Mindkét kiadvány a nálunk végül augusztusban bemutatott animációs sorozaton, a Lego Jurassic World: Nublar-sziget legendáján alapult, a magazin viszont képregények formájában újabb, kisebb kalandokba is elkalauzolta az olvasóit a sorozat szereplőivel - akiket a sorozat után már jobban is ismerhetünk. És ahogyan akkor jelezték is, augusztus 28-án megjelent a magazin 2. száma, erről bővebben a tovább mögött.

A Lego-csoport roppant elégedett lehet a Universal-lal való együttműködéssel, a Jurassic World franchise kapcsán, hiszen 2015 óta 2 mozifilm, egy videojáték és saját fejlesztésű animációs kisfilmekkel, sőt, immáron sorozattal és a hozzájuk kapcsolódó játékkészletekkel folyamatosan bővítik a kínálatot – a jelek szerint töretlen sikerrel.

000_1.jpg

Márciusban jelent meg itthon a Lego Jurassic World matricás album, ahogyan a Lego Jurassic World magazin első száma is. Akkor a magazin utolsó oldalán már jelezték az olvasóknak, hogy augusztus 28-án jelenik meg a 2. szám, amely csúszás nélkül jelent meg múlthét pénteken.

A magazin, mint a bevezetőmben is említettem, a Lego Jurassic World: A Nublar-sziget legendája c. animációs sorozatból megismert környezetben és szereplőkkel folytatja a kalandozást képregények, rejtvények formájában.

A Lego számos témakörben jelentkezik rendszeresen hasonló magazinokkal, a fiatalokat, de még inkább a gyerekeket szólítva meg, de már csak az ajándékba járó, és külön sosem megvásárolható, egyedi kis Lego készletek miatt is az idősebb rajongók figyelmébe is ajánlanám a magazint.

Az első szám esetében egy T. rex miniatűr változata volt kirakható, a legújabb kis készlet viszont már ténylegesen a Lego jól ismert formavilágából érkezett. A 28 darab Lego elemet rejtő kis zacskóból egy kisebb laborfelszerelés és egy tojáskeltető rakható össze, de egy kölyök Velociraptor minifigurája is helyet kapott a készlet elemei között:

a04_1.jpg
A figura maga, legalábbis a színei a sorozatban is látott Raptor-csapat egyik tagját, Echo-t idézi meg színvilágában: a Jurassic World kapcsán megjelent egyik készletben volt megtalálható a felnőtt változat és a hasonlóság magáért beszél.

echo_3.jpg

Maga a magazin pedig szórakoztató képregénnyel, fejtörőkkel hozza el az animációs sorozat hangulatát, de egy kétoldalú plakát is helyet kapott az újság közepén: az egyik oldalán egy Triceratops, a másik oldalon pedig egy mozgalmas akciójelenet kapott helyet, főszerepben egy Dilophosaurus-szal! 

004_21.jpg

A magazin hátsó borítójából pedig négy darab, a Raptor-csapatot ábrázoló képeslap is kivágható, bár a rajongók alighanem nem fogják feldarabolni ezért a magazint: 

Az első számhoz hasonlóan itt is találunk egy két oldalas, hivatalos Lego-készlet leírást, a tavalyi játékvonal legnagyobb, a 75938-as számú Lego Jurassic World: T. rex és Dino-Mech csatája szettet mutatja be:

006_22.jpg

Sajnos ezúttal azonban nincs arra előrejelzés, mikortól kereshetik a rajongók a 3. számot az újságosoknál, természetesen ha megjelenik, arról a blog-olvasók is értesülni fognak! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2916188394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2020.09.05. 19:26:25

Mennyibe kerül ez a kiadvány?

Én felnőtt LEGO és Jurassic Park rajongóként nagyon szeretném, ha nem csak Jurassic World-höz kapcsolódó készletek jelennének meg a LEGO termékkínálatában, hanem évente legalább 1 készlet erejéig érintenék a régi filmeket is. Eddig összesen 2 készlet jelent meg a régi filmek kedvelőinek, de egy rakat -a LEGO által kitalált- egyik filmben sem szereplő készlet.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.09.05. 20:25:38

@Anak: Teljesen jogos! És azt sem lehet mondani, hogy a nulláról kellene építkezniük (haha), mert a videójáték során számos elemet lemodelleztek a 2-3. részből is - méltatlanul hanyagolják minden téren ezt a két részt :(
süti beállítások módosítása