2020. július 24. 22:07 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Jurassic World: Dominion - Forgatási hírek #11

vilaguralom.jpg

Ezen a hétvégén rendezték volna meg az év legjobban várt geek-eseményét, a San Diego Comic Con-t. Az 1970 óta szerveződő eseményt a világjárvány miatt már korábban lemondták, de a kiállítók (játék gyártók, filmstúdiók, képregény kiadók) ezen a hétvégén virtuálisan, élő vagy előre rögzített videókban mutatják be az eseményre szánt termékeit, illetve készítenek interjúkat, így megtartva a San Diego Comic Con@Home eseményt. A Jurassic World: Világuralom kapcsán Colin Trevorrow nyilatkozott, de más hírek is akadnak Londonból.

Colin Trevorrow egy rendezői panelen, Robert Rodriguez és Joseph Kosinksi rendezővel együtt ült, persze külön-külön háztartásban, a kamera elé, hogy a Collider magazin újságírójával közösen beszélgessenek egy órát, a videó itt is megtekinthető:

Trevorrow természetesen beszélt a harmadik Jurassic World-öt is érintő pandémia okozta nehézségekről (a felvételt még júniusban rögzítették, még mielőtt újra kezdték volna a forgatást Londonban). A rendező-forgatókönyvíró elmondása szerint a szövegkönyvön nem igazán történt változtatás a leállás alatti hónapokban, inkább a már leforgatott anyagok digitális utómunkálatain dolgoztak. Arról is beszélt, hogy ezúttal több animatronikus dinoszaurusz fog szerepelni a filmben, mint az előző két részben összesen (bár korábban arról beszéltek, az előző öt filmet is lekörözik), bár ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindig ezeket a lényeket fogjuk látni a vásznon.

Watch: Go BTS of 'Jurassic World: Fallen Kingdom'

Elmondta, hogy mennyire tetszett neki J.A. Bayona munkája a Bukott birodalom kapcsán: a spanyol rendező többnyire új forgatta a jeleneteket, hogy valamilyen dinoszaurusz modell, báb vagy animatronikus teremtmény ott volt a helyszínen, ez által is gyűjtve információt a CGI modellek bevilágításához és ezt a módszert alkalmazzák a Világuralomban is, minden dinoszaurusz modelljét elkészítették és használják a helyszíneken.

Az már nem a hétvégével kapcsolatos hír, de szorosan kapcsolódik a harmadik Jurassic World-höz: Bryce Dallas Howard és Chris Pratt is megkezdték a forgatást Londonban, ennek öröméről pedig – Pratt noszogatására – Bryce több képet is megosztott hivatalos twitter fiókján:

A képek tanulsága szerint a színésznő fejest ugrott a munkába, állítólag ő maga vállalt be kaszkadőrmutatványokat, hogy ezzel is csökkentsék a forgatáson részt vevők számát - de ha nem is pontosan erről van szó, oda tette magát a színésznő.

A képek közlését Chris Pratt-nek köszönhetjük, de ő maga is megmutatta, hogy ő is aktívan részt vesz a munkában és gyűjti a kisebb sérüléseket:

pratt.jpg

A legutóbb közölt, a Pinewood Studios melletti erdőben történő előkészületek után készült ez a fotó, egy éjszakai forgatásról:

pinewoods.png

A képről persze nehéz megmondani, hogy esetleg egy ejtőernyő akadt fenn a fák ágain, vagy egyáltalán, forgatási kellékről vagy mondjuk a világítás irányításához felhúzott anyagról van-e szó, de mindenesetre tevékenyen tölti a stáb az idejét. 

A Netflix-re érkező, de konkrét megjelenési dátummal még mindig nem bíró Jurassic World: Krétakori tábor (JW: Camp Cretaceous) animációs sorozat kapcsán itthon továbbra sem jelent meg sajnos új figura (Primal Attack-os Siats Meekerorum viszont már bukkant fel hazai Müllerben!), sem új előzetes - talán a hétvégén gondolnak ránk, de néhány ruházati cikk grafikája révén vethetünk pillantást jobb képminőségben a dinoszauruszokra és a gyerekekre:

A látottak alapján tehát nagyon úgy fest, szerencsére, hogy a sorozatban a dinoszauruszok valóban olyan szépen lesznek animálva, mint a tavalyi beharangozó videóban, illetve a második kép alapján kitűnik, hogy az előre szaladó Bumpy mérete jóval kisebb, mint a Mattel-nél megjelent Attack Pack figura méretarányai sugallják, biztosat azonban mozgókép nélkül nem lehet mondani. 

Egyelőre ennyi újdonsággal szolgálhatok a Világuralom forgatása kapcsán, de hamarosan szó lesz a blogon a Mattel Comic Con@Home-os bejelentéseiről és más újdonságokról is.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7916076458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2020.07.26. 11:26:39

Épp ma olvastam valami külföldi oldalon, hogy úgy néz ki ez a film is tolódni fog, mint sok egyéb más film is. E film esetében 2021 nyaráról, 2021 őszére. Ezzel az infóval már találkoztatok?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.07.26. 19:54:40

@Anak: Erről hivatalosan, vagy pletykaszinten még nem hallottam, de magam is úgy számolok már egy ideje, hogy tarthatatlan lesz a 2021 június :( Nem is feltétlen azért, mert ne tudnák befejezni most a forgatást, hanem annyi filmet menekítettek át 2021-re az idei évről, hogy kioltanák ill. kifognák a szelet a Világuralom vitorlájából. Az őszi premiert viszont nem tartom jónak, ott ritkán jönnek nagyon nagy sikerek, akkor már inkább 2021 karácsonya lehetne reálisabb, főleg mivel a nagy ágyú, Avatar 2-őt onnan egy évre eltolták. Meglátjuk, de nem baj, ha több idő marad az utómunkálatokra.
süti beállítások módosítása