2020. június 15. 20:28 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Jurassic World: Dominion - Az újrakezdés küszöbén

jwd_4.jpg

Hosszú hiátus után körvonalazódni látszik, mikor és hogyan folytatódhat a Jurassic World: Dominion forgatása az Egyesült Királyságban – ezek egy része még csak találgatás, de sajnos van realitása is. Részletek az újrakezdésről a tovább mögött:

A Deadline, és annak nyomán a JurassicOutpost számolt be a leállított forgatás legújabb fejleményeiről. A legfontosabb hír mindenképpen az, hogy a tervek szerint július 6-án kezdődhet meg a Jurassic World: Dominion újraindított forgatása a londoni Pinewood stúdióban!

A jövő héttől kezdődően a Universal, a Pinewood és az egészségügyi szakemberek előkészítik a stúdiót a forgatásra, a díszleteket, eszközöket elhelyezik, fertőtlenítik és kialakításra kerül 150 kézi fertőtlenítő állomás is,  tisztálkodó kabinokkal és hatvan további illemhelyiség felállítását tervezik a stúdió területén, emellett pedig éjszakánként fertőtlenítő pára (köd-) felhővel fogják elárasztani a stúdiót. Természetesen a forgatási helyszíneken orvosok és egészségügyi személyzet is folyamatosan a stáb rendelkezésére fog állni, a stúdió 5 millió dollárt (másfél milliárd forintot) szán kizárólag a védekezésre.  A biztonsági előírások másik sarkalatos pontja a védekezésnek az is, hogy minden embernek, aki nem a kamera előtt szerepel, maszkot kell hordani a forgatás aatt, illetve 1800 terelő táblával és a stúdió zónákra osztásával kívánják elkülöníteni a stábtagokat egymástól és a szereplőktől.  

What does Disney's Pinewood deal mean for Marvel, Bond and British ...

További, szigorúbb vagy enyhébb, biztonsági intézkedések bevezetéséről az orvosi csapat fog dönteni, addig is viszont senki nem léphet be a stúdióba, amíg nem ellenőrizték a test hőmérsékletét, és mindenki egyedi azonosításra alkalmas papír karszalagot kap, amely alapján nyomon követhető lesz, hogy tényleg mindenki átesett-e a kötelező ellenőrzésen.

A Universal Pictures szoros együttműködésben áll a Brit Film Tanáccsal és az amerikai szakszervezetekkel annak érdekében, hogy a Dominion forgatása megfeleljen a biztonsági előírásoknak, sőt, túl is teljesítik azokat. A Deadline-nak sikerült a Universal egyik executive producerét is megszólaltatnia az intézkedések kapcsán:

„A terv az, hogy július elején forgathassunk.”

„Bárki, aki tüneteket produkál, a hazaküldése előtt elkülönítünk, meg szeretnénk bizonyosodni arról, hogy biztonságos munkakörnyezetet teremtünk és betartjuk a protokollt. A legfontosabb most nem a költségvetés, hanem: a biztonság. Az orvosi csapatunk iránymutatást fog adni és bízunk benne, hogy a stúdió felosztása, a szereplők és a stáb elkülönítése, az érintkezések pontos nyomon követésének köszönhetően, ha némi késéssel is, de tovább tudunk haladni a gyártással

A filmen dolgozó, nem brit állampolgárok, szereplők hamarosan visszatérnek az Egyesült Királyságba, a meg nem nevezett executive producer szerint Colin Trevorrow rendező „nagy szerepet játszik a szereplők és a stáb összehívásán, a szervezésben, beszerzésekben”. Nyilvánvalóan sokan aggódnak egy olyan országba visszatérni, amelyet súlyosan érintett a Covid-járvány, de a beszámolók szerint nagyon optimisták a folytatást illetően az érintettek. Chris Pratt és Bryce Dallas Howard rövidesen a szigetországba utazik, hogy utána az ország előírásainak megfelelően két hetes karantént letöltse, természetesen a forgatások megkezdése előtt őket és a teljes stábot fogják tesztelni koronavírusra - és a teszteléseket egészen a forgatás befejezéséig fenn fogják tartani.