2020. június 02. 20:31 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Mattel - Az új figurákról

newfigurak.jpg

Úgy fest, a világjárvány miatti leállások, kijárási korlátozások Európa-szerte lassan enyhítésre, feloldásra kerülnek, és úgy tűnik, a Mattel-nél is újabb figurákkal folytatják a Jurassic World-játékfigurák sorát már a nyár folyamán. A legújabb Amber Collection figurapárost pedig most már meg is tekinthetjük hivatalos termékfotókon keresztül!

Tegnap a spanyol Amazon oldalán jelent meg először a két új Amber Collection figura adatlapja, a leírtak szerint pedig július 6-ától lesznek szállíthatók a figurák, amelyeket még tavaly harangoztak be, de eddig nem láthattuk őket, eddig. Azóta egyébként az oldalról lekerült mindkét figura adatlapja, valószínűleg véletlen élesítették idő előtt a két adatlapot, még szerencse, hogy ami egyszer az internetre felkerül, az ott is marad...

dennis01.jpg

Dennis Nedry legalább olyan ikonikus szereplője a Jurassic Park-nak, mint bármely pozitív főhőse, a bumfordi informatikus, akit idehaza az év elején elhunyt Gesztesi Károly fantasztikusan szólaltatott meg, 1993-ban ugyan kapott saját akciófigurát, de az köszönőviszonyban sem volt, mint a legtöbb Kenner-féle figurának, a filmszerű ábrázoláshoz. A Mattel ezt a hiányosságot rögtön egy 6 inches, az alap figuráknál másfél nagyobb játékfigura kiadásával pótolja.

Wayne Knight vonásait a képek alapján nagyszerűen ragadták meg a Mattel-nél, ez ugye a nagyobb méretaránynak is köszönhető, de még az olyan apró részletek, mint a nyakában logó belépőkártya vagy a ruházata, az esőkabát kidolgozottsága is bámulatosra sikeredett.  Az azonban úgy látszik, csakúgy mint a régi Kenner figuránál, már nem került kihangsúlyozásra, hogy Dennis kissé más testalkatú volt, mint a többi szereplő. A figura feje cserélhető, a Dilophosaurus által szembeköpött változatra, de a prímet a kiegészítők közül egyértelmű, mi viszi:

dennis03.jpg

A Barbasol borotvahab flakon, ami még szét is szedhető, épp, mint a filmben. Nem spóroltak semmin!

dilo01_1.jpg 

Természetesen Dennis mellé csakis egyetlen dinoszaurusz illik, a Dilophosaurus. A rajongók régi kedvence a ragadozó, amely az első film óta csak hologram formában cameózott a Jurassic World-ben. A Mattel-nél már számos figurát kiadtak az alap játékvonalon a dinoszauruszról, a legfilmszerűbb festést egy végül törölt Legacy figura kapta volna, ám az Amber Collection változat már gyönyörűen visszaadja a filmbéli megjelenését az állatnak:

Egyszerűen gyönyörű lett ez a figura is. Ezen a játékvonalon eddig csak háromféle festésű Velociraptor jelent meg, és bár tudható volt, hogy érkezik a Dilophosaurus, azt hiszem a várakozásokat felülmúlta a figura.

diloph.jpg

A figura festése, a foltok, mind az eredeti modell alapján készültek, ahogy természetesen az egész dinó kialakítása is. Az még nem világos a fotók alapján, hogy az egyik kiegészítő mi célt szolgál, de ha tippelnem kellene, akkor a gallér eltávolítható lesz és annak a helyét lehet majd lefedni vele.

dilo03_1.jpg

A másik kiegészítő viszont csakúgy, mint Dennis esetében a Barbasol borotvahab, szintén telitalálat lett, a keleti dokk irányát mutató tábla, ráadásul pörgethető irányjelzővel… Ilyen kiegészítőket vártak a rajongók eddig is a Mattel-től.

Arról egyelőre nincs információ, hogy vajon Dennis kap e hagyományos, 3,75 inches játékfigurát, de az eddigiek alapján itthon sajnos nem valószínű, hogy ez a játékvonal felbukkan, Ian Malcolm, Owen Grady és a három Velociraptor (Jurassic Park-os, Blue és Charlie) sem volt itthon forgalmazva, pedig az európai piacra szánt figurák csomagolásán a magyar tájékoztatók ott vannak…

A rajongók körében hagyományosan megtartott Jurassic June (a legelső részt követően a két Jurassic World filmet is júniusban mutatták be, ahogy azt tervezik a harmadik rész esetében is) pedig máris nagyszerűen indul, hiszen nem csak a két Amber figuráról érkeztek új képek, hanem a Mattel alap játékvonalának új figuráiról is.

rexy1_3.jpgA figura csomagolásáról készült képet nem én vágtam meg, így került feltöltésre egy amerikai webshop-ba 

A várhatóan augusztusban érkező Camp Cretaceous animációs sorozat kapcsán a filmszéria veteránja, a T. rex, vagyis Rexy is frissített megjelenést kap, nem csak csomagolásban, de vadonatúj, valószínűleg a sorozaton alapuló, színárnyalatban és vadonatúj támadó mozdulatokkal látták el az új figurát. A figura hangot is ki fog adni, kérdés, ezt is frissítették-e, de az eddig megjelent képek tanulsága szerint a dinoszaurusz fejét is újraformázták, még egy lépéssel közelebb kerülve a filmhű megjelenéshez.

Ugyancsak a sorozathoz kapcsolódik a Super Colossal Indominus Rex figura is, és ahogy azt a játékvonaltól megszokhattuk, ez a figura is több, mint egy méter hosszú. Az aprólékosan kidolgozott játékfiguráról egyelőre csak ez az egy hivatalos fotó érkezett.

scindo.jpg

Nem ez lesz azonban a hibrid ragadozó egyetlen új kiadása, érkezik ugyanis a cuki bébi Indominus is:

indo06_2.jpg

A figura a hivatalos leírás szerint pedig morog, szeme pedig vörösen izzik, miközben a mellékelt hússzeletet falja, melyik rajongó ne szeretné őt etetni?

Nem régiben Ausztráliában bukkant fel Bumpy, a kölyök Ankylosaurus figurája, és most már megjelent a második figura is ezen a vonalon. Először csak a figura háta volt látható, azóta viszont már teljes fotó érkezett az új figurákról, és látható, hogy sajnos Echo festése csak olyan lett, ahogy az már néhány oldalon feltöltött termékfotók is mutatták, köze sincs a Jurassic World-ös ábrázoláshoz...

echo_2.jpg

Érthetetlen, hogy a tavalyi, nem túl filmszerű festésű raptor-csapat frissített változataitól eltérő módon (Charlie és Delta is új, filmszerű festést kapott idén), Echo miért kapott megint ilyen gyökeresen eltérő festést az eredeti megjelenéséhez képest… A szerencsés ausztrál vásárló még az alábbi figurákat tudta megvásárolni, ezek alapján a Stygimoloch felbukkanása is várható az animációs sorozatban, a Styracosaurus újrafestett változat, a Scutosaurus viszont vadonatúj faj a Mattel-nél:

Ahogy egyre több figura lát napvilágot a Camp Cretaceous vonalról, lassan megállapítható, hogy ezen figurák a korábbiaktól eltérő festést kaptak, nem csak színekben, fényezésben is, tompább, mattabb az összhatás, valószínűleg ezzel is reflektálva, hogy az animációs sorozaton alapulnak ezek a figurák.

Idehaza, ha lassan is, elvétve és kevés darabszámmal, de kezdenek felbukkanni az idei alap játékvonal, a Primal Attack vonal figurái, de a jelek szerint talán olyan nagy csúszások így nem lesznek a hazai megjelenésben sem, így remélhetőleg még az augusztusi sorozatpremier előtt kapunk mi is párat az új figurák közül.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1315736570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dino boy 2020.06.03. 10:56:28

Az a 2 Amber collection figura eszméletlen!

Dino boy 2020.06.03. 15:20:34

Oké... Attól még van köze a filmben szereplő Echo-hoz... Hasonlít rá nem tudom mi vele a baj... A hasa nem volt fehér azt belátom de a többi stimmel

Dino boy 2020.06.03. 18:20:24

Nyilván nem tökéletes, de azért van köze a filmhez. Több csík kéne még rá, de így is mérföldekkel jobb mint az attack packos

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.06.03. 19:58:04

@Dino boy: Nekem olyan tekintetben tetszett a korábbi Echo, hogy nem a szokványos pózban adták ki, csak a festése...

Tény, az új változat közelebb van talán az eredeti Velociraptor színeihez, de azért nem igazán hasonlít a filmbélire...

Készítettem egy kis összegző montázst:
i.postimg.cc/7YDc8p3V/echos.jpg

Dino boy 2020.06.03. 20:49:53

@Lord Picard: Érdekes amúgy hogy azon a fotón kicsit máshogy néz ki ez az új Echo mint amit kiadtak, ott tényleg szar a festése

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.06.03. 20:55:51

@Dino boy: Igen, de többször nem is adták ki azt a formát. Amúgy valóban, élőben azért sok figura másképp fest, remélhetőleg hamarosan előkerül több, felhasználói fotó a raptorról, hogy lássuk "élőben". Kíváncsi leszek, hogyha lesz belőle Amber Collection változat, az vajon melyik festést kapja meg, az elsőt vagy az újat, esetleg még tovább kísérletezgetnek a színpalettával?

Dino boy 2020.06.03. 21:02:54

@Lord Picard: Hát az Amber Collection Charlei után már nem számítok semmi jóra.... Szerintem pl annak borzasztó a festése. Sajnos ide nem tudok képet csatolni pedig olyan jókat tudnánk úgy beszélgetni

Anak 2020.06.04. 15:15:43

"Idehaza, ha lassan is, elvétve és kevés darabszámmal, de kezdenek felbukkanni az idei alap játékvonal, a Primal Attack vonal figurái."
Ok, de hol? Az miért maradt ki ebből a mondatból?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.06.04. 19:19:40

@Anak: Összevissza. Tényleg, eléggé hébe-hóba jönnek, a legtöbb figura pedig egy nap alatt el is tűnik, de most úgy fest, a Játékneten tartják magukat az újak illetve néhány régebbi figura is ismét elérhető. Csak úgy lehet őket levadászni, ha az ember akár naponta nézi az ismert játékboltok online kínálatát.

Ahogy Dino boy is írta, a Müller szokta általában a legkorábban hozni az új figurákat, de ott ugye online bolt nincs, és sajnos az én környékemen boltjuk sincs, így én is csak hallomásból értesülök egy-egy figuráról. Küzdelmes, ez a jó szó azt hiszem arra, hogy beszerezzek egy-egy figurát.

Anak 2020.06.05. 08:27:19

"Küzdelmes, ez a jó szó azt hiszem arra, hogy beszerezzek egy-egy figurát."
Igen, ez a találó szó.
süti beállítások módosítása