2020. május 21. 20:23 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Camp Cretaceous - Új képek érkeztek!

campc_3.jpg

A Jurassic-rajongók türelmetlenül várják az augusztusra prognosztizált Netflix-szes Jurassic World: Camp Cretaceous animációs sorozatot, amelyről túl sok információ nem érkezett hivatalos csatornákon, annál több a játékfigurákon keresztül. Van, ahol már kapni is az egyik új dinoszaurusz szereplő!

Alig egy éve jelentette be a Universal és a Netflix, hogy az utóbbi streaming platformjára érkezik 2020-ban az első Jurassic-rajzfilm sorozat, a Jurassic World: Camp Cretaceous (még a Jurassic Park kapcsán terveztek egye animációs sorozatot 1993-ban, de azt végül Steven Spielberg megvétózta). Azóta túl sok hivatalos bejelentés nem érkezett, azt is csak egy előjegyzésbe vett könyv kapcsán tudjuk, hogy augusztusban kerülhet fel a Netflix kínálatába a sorozat.

nytf_1.jpg

A legtöbb információt a Mattel sorozathoz kapcsolódó figurái szolgáltatták eddig, így derült fény többek között arra, hogy a bajba került gyerkőcökre folyamatosan veszélyt jelentő Carnotaurus-szt "Toro"-nak azaz bikának fogják nevezni, de az Indominus rex és a raptor csapat is felbukkan majd a sorozatban (amely a film eseményeivel egy ideig párhuzamosan játszódik majd) és természetesen Rexy, a Tyrannosaurus rex is felbukkan majd a sorozatban. A legtöbben viszont máris új kedvencre leltek a kis Bumpy (kb. bütykösnek vagy bütyöknek tudnám fordítani, ha nem ragaszkodunk a szó szerinti, göröngyös fordításhoz) figurája láttán, aki egy kölyök Ankylosaurus és a fiatalokhoz csatlakozik majd.

camp4.jpg

A kis figurát, mint sok másikat, láthattuk már a New York Toy Fair 2020-as eseményén februárban, és azóta több másik figurát is szemügyre vehettünk, a csomagolással együtt. A bejegyzés apróját azonban egy váratlan felbukkanás adja: Ausztráliában ugyanis máris a boltok polcaira került Bumpy figurája, így az eddig takargatott karakterek képmása is napvilágot látott!

bumpy.jpg 
Toro mellett három fiatal, két fiú és egy lány lepleződött le, vélhetően ők lesznek a sorozat vezető szereplői:

campp.jpg
Nem csak a csomagoláson lepleződtek le, de mint az a fentebbi képen látható, a figura mögött lapul is valami, ami akár lehetne a tavaly látott gyűjtőkártya folytatása is, de valójában egyáltalán nem az!

camp_1.jpg

Egy kis kétoldalú füzet, a borítón a csomagoláson is szereplő trió és Carnotaurus ahogyan széthajtva a lapot is az ő sziluettjük vehető ki, illetve külön egy ív matrica, amivel a labirintust díszíthetjük fel, egyszerűbben fogalmazva: egy kis foglakoztató füzetecske az a lap.

camp3.jpg

Sok rajongó persze kissé csalódott, valószínűleg bennük most tudatosult, hogy a Camp Cretaceous tényleg egy animációs sorozat és elsősorban fiataloknak készül. Mozgásban még egyébként se láthattuk őket, nem tudni, hogy a bejelentő előzetesben látott Velociraptor és így a dinoszauruszok maradnak-e olyan élethűek, vagy a  leegyszerűsítik őket. Az egyik készítő ígérete szerint mindenesetre a régi és az új rajongók is elégedettek lesznek a sorozattal, mind a Jurassic Park mind a Jurassic World parkoknak otthon adó Isla Nublar további titkokat tár fel múltjából.

ffsr_1.jpg

A karakterek stílusa a tavaly debütált Halálos iramban - Kémfutam c. rajzfilm sorozatot ismerőknek nem is újdonság, és a hasonlóság nem is a véletlen műve, mindkét sorozatot a DreamWorks Animation készítette, de korábban ő náluk készült már egy Kung Fu Panda-sorozat, amelyet most egy másik követ, és hasonló a helyzet az első Így neveld a sárkányodat-sorozatukkal, amelynek szintén van már folytatása, de több más eredeti ötletből és DreamWorks animációs film alapjául készült animációs sorozatot is készítettek már.

Reméljük a Netflix és a Universal nem rejtegetik tovább a Krétakori tábort (ízlelgessük a magyar címet) és hamarosan kapunk egy előzetest a sorozatból, egy premierdátummal. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8815711268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dino boy 2020.05.22. 19:18:00

Szia! Kíváncsi vagyok már a sorozatra!

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.05.22. 19:55:59

@Dino boy: Köszönöm, valóban, már tegnap felhívták rá a figyelmemet, de nem volt érkezésem még javítani, most megtettem, köszönöm neked is!

Én is nagyon várom, ráadásul mivel most már élesítve van a Netflix-szen a magyar lokáció, van rá esély, hogy magyar szinkronnal együtt jöjjön a sorozat, kíváncsi vagyok pl. arra is, ismert karakterek is felbukkannak-e a sorozatban.

Dino boy 2020.05.23. 07:08:17

@Lord Picard: Remélem hogy legalább egy dilophosaurus visszatér a sorozatban! Bár kétlem...

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.05.23. 22:09:52

@Dino boy: Nagyon illő lenne már végre, a rajongótábor régóta követeli őket vissza, én a Dominion-ban is elnézném őket. Lévén, hogy idén adnak ki újabb, JP-szerű Dilopho figurát, látok rá esélyt, hogy legalább a sorozatban felbukkanjon a faj :)

Dino boy 2020.05.24. 00:10:30

@Lord Picard: Hát így laza 27 év után illő lenne őt vissza hozni igen

Anak 2020.05.25. 22:20:32

@Dino boy: Igen, de már anatómiailag helyesen. Gallér nélkül, jó 2 méter magasan és 7 méter hosszan.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.05.25. 22:37:53

@Anak: Remélem, hogy nem! :) Így különleges, így kedveltük meg őt, ahogy láthattuk, gallérral, aki rajongó, úgyis tudja, hogy részben fantázia, aki meg nem rajongó, azt nem is érdekli :)

A méretről pedig csak annyit, hogy már többször is elmondták az alkotók, a Jurassic Park-ban szereplő példány fiatal felnőtt volt, nem kifejlett állat.

Dino boy 2020.05.26. 08:11:43

@Lord Picard: Szerintem is sokkal jobb a filmes! És igen, tényleg egy fiatal példány volt. Bár azért egy kifejlett egyedet is megnéznék ilyen nyakfodorral!

Anak 2020.06.04. 15:29:50

@Lord Picard:
"A méretről pedig csak annyit, hogy már többször is elmondták az alkotók, a Jurassic Park-ban szereplő példány fiatal felnőtt volt, nem kifejlett állat. "

Ez engem elkerült, de végül is nem gond, hisz az egész JP/JW világban génmódosított élőlények szerepelnek. R-go nem kell hogy pontosan egyezzenek a paleontológiailag helyes változataikkal.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.06.04. 19:08:50

@Dino boy: @Anak: Igen, jó lenne látni, nem tudom eddig miért nem hozták vissza, a hologram meg a szobor azért nem ugyanaz az élmény, mint amiket eddig láthattunk a Jurassic World filmekben.

Interjúban vagy werkfilmben, kerekasztal beszélgetésnél hangzott már el, most hirtelen én sem tudom pontosan, hol, de a felnőtt példány méretei alapján sejthető volt, hogy nem felnőtt a Dilophosaurus.
süti beállítások módosítása