2020. április 26. 22:02 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Lego - A Camp Cretaceous készletek?

legocamp.jpg

Még februárban, a nürnbergi játékkiállításon derült ki néhány részlet, és érkeztek készletfotók a Lego 2020-as Jurassic World termékeiről, a mai napon pedig újabb adag, feltételezések szerint a Camp Cretaceous animációs sorozathoz tartozó készletekről jelentek meg fotók!

A Jurassic World: Camp Cretaceous animációs sorozatról először tavaly márciusban lehetett hallani, amikor még csak a címét fedték fel a Netflix kínálatában, majd júniusban már egy beharangozó előzetes és további információk láttak napvilágot a sorozatról. 

Azóta a Mattel sorozathoz kapcsolódó játékfiguráiról is lehullott a lepel, legalábbis egy részükről, és most a Lego-tól szivárgott ki négy készletről néhány stockfotó. Hivatalos bejelentés és leírás ugyan nincs, de a források szerint ezek a készletek már konkrétan a Camp Cretaceous sorozathoz készültek, erről mondjuk nem vagyok teljesen meggyőződve. Korábban már ebben a bejegyzésben a készletek leírása (és három másik új készlet képe) szerepelt: A 2020-as Lego készletek


75941 – House of the Gyrospheres (A pörgőgömb állomás) - $100

fb_img_15879613507280207.jpg

Ez a készlet lesz a legnagyobb az új termékek közül, egy Indominus rex és egy Ankylosaurus mellett a Jurassic World-ben látott pörgőgömb állomás sokkal hitelesebb mása kaphatják meg a rajongók (a 2018-as készletben látható állomás nem igen volt filmszerű), egy pörgőgömbbel illetve öt ember figurával: Claire, Owen, Zack, Gray és valószínűleg az állomás kezelő minifiguráját rejti majd a doboz. A kép alapján az Indominus rex-szet lehet, hogy újrafestették a Lego-nál, vagy legalábbis halványabbnak tűnik a rajzolata, az Ankylosaurus pedig eddig még nem jelent meg egy készletben sem.

75491.jpg

Habár első ránézésre a 2015-ös filmen alapszik a készlet, lehetséges, hogy az animációs sorozatban felelevenítik esetleg az ehhez a készlethez tartozó jelenetsort. 

75491b.jpg

75940 – Gallimimus and Pteranodon Hunt (Gallimimus és Pteranodon vadászat) - $60

fb_img_15879613470680747.jpg

Ebben a készletben csupa újdonság látható: egy új, tankszerű jármű (amelyen a 93-as szám látható, egy szép tisztelgés az 1993-ban bemutatott Jurassic Park előtt) és egy vadonatúj Gallimimus. A Galli-ból már jelent meg egy exkluzív készlet, amelynek dinoszaurusza azonban köszönőviszonyban sem volt a Jurassic-filmek állatával, ez az új figuráról szerencsére már nem igaz. A 30320-as kódszámú mini készlet Galli-ja így festett:

A zöld Pteranodon újrafestett darab, Owen és Claire pedig a Bukott birodalomból ismert formájukban került a készletbe egy ACU zsoldossal együtt.

75940.jpg

Eme tény miatt nem hiszem, hogy ez a sorozathoz készült készlet lenne, mivel az közvetlen a Jurassic World eseményei után fog játszódni.

75940b.jpg

75942 – Land and Water Hunting (Vadászat földön és vízen) - $30

fb_img_15879613430914701.jpg

Ez a készlet is szolgál újdonsággal: egy elég egyszerű hidroplán mellett egy új quad és egy vadonatúj festésű Velociraptor tűnik ki, amely egészen biztosan nem Blue, hiszen az egész teste kék színű. Owen figurája mellett a kalandor Sinjin Prescott, a Legend of Isla Nublar egyik gonosztevője látható.

fb_img_15879613622410606.jpg

Emiatt ez a készlet tehát még a Lego saját sorozatához kapcsolódhat, nem valószínű, hogy a Netflix sorozatában szerepelne a karakter, főképp mert az az animációs sorozat jóval a Jurassic World előtt játszódik.

75939 – Dr. Wu’s Laboratory (Dr. Wu laboratóriuma) - $20

fb_img_15879613381011271.jpg
Az utolsó készlet Dr. Wu laborját tartalmazza sok kiegészítővel és a tudóson kívül – természetesen – Owen Grady minifigurája is benne lesz a készletben, úgy látszik Chris Pratt karakterét nem lehet kihagyni.

fb_img_15879613736691042.jpg

Ugyanakkor sokkal érdekesebb a két új dinoszaurusz figura: a kölyök Triceratops és a kölyök Ankylosaurus! Utóbbi lehetséges, hogy a Mattel kínálatában már nevesített Bumpy, a Camp Cretaceous egyik dinó szereplője!

Megjelenési dátum és végleges magyar árak még nem ismertek, ahogyan az sem, hogy valóban a sorozat alapján készültek-e készletek, igaz, azt elvileg még a csomagoláson se nagyon fogjuk érzékelni, ugyanis a Lego a saját animációs sorozatának a címét se tette a tavalyi készletekre. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5415643218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2020.04.28. 06:57:14

A legnagyobb készlet fantasztikusan néz ki. Minden benne van amit egy játékkészletnek tartalmaznia kell. Ráadásul rendkívül filmhű. Az árától félek, de ezt mindenképpen be kell szereznem. Az új Indo figura megkapta a filmben látható szürkés színét.
A többi készlet elmegy, de be fogom őket szerezni.
Az mondjuk sajnálatos számomra, hogy ahelyett, hogy a korábbi JP filmekben látottakhoz nyúlnának vissza a tervezők 2 JW film közötti időszakban, ilyen nem túl izmos kitalációkkal rukkolnak elő. Az elveszett világ tele lenne mindenféle járművel, amit LEGOék előszeretettel formálnak általában készletté.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.04.28. 19:26:59

@Anak: Félek, 30.000 Ft alatt nem igen várható majd az ajánlott ára, de meglátjuk. Az nekem is módfelett tetszik, hogy végre egy filmszerű szettet adnak ki, ezeket kellett volna eddig is "erőltetni".
Az elveszett világ és a Jurassic Park /// mellőzése számomra is érthetetlen, a rajongók imádnak, a nem rajongó gyerekeknek meg dinó-dinó. Ráadásul ugye a videójáték kedvéért mindkét filmet lemodellezték Lego-val, de a Jurassic-téma is legelőször a harmadik rész kapcsán került elő a Lego-nál lassan 20 éve! A Jurassic Park témát se használták ki, hol van egy hivatalos JP Jeep Lego-ból, vagy az Explorer-ek? Lenne mit újraalkotni, de nem erőltetik meg magukat túlzottan a dánok...

Anak 2020.06.04. 15:39:32

@Lord Picard: Nu, meglett a hivatalos ára az említett készletnek. 35E Ft, de a haza webshopok valamivel 30E alatt fogják kínálni.
Remek-remek. Hoci nekem ide egyet. A Mattel figurák gyűjtésével úgyis leálltam.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.06.04. 19:16:32

@Anak: Igen, láttam, Dr. Wu laborja csábít is erőteljesen, pedig ugye, sajnos, az eddigi Lego-készletekre nem tudtam beruházni, csak a magazinra, hozzá járó apróságokra. A Mattel figurákkal most én is úgy állok, hogy nagyjából a legfontosabbakat beszereztem, és hiába tetszik a Brazilosaurus akarom mondani a Majungasaurus, azért nem valószínű, hogy meg is veszem.
süti beállítások módosítása