2019. december 14. 23:42 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemege #5 - Készülődés a forgatásra

hircsemege5.jpg

Ahogy közeleg a Jurassic World 3 forgatásának kezdete, 2020 februárja, egyre több információt fogunk kapni, a film írója és rendezője, Colin Trevorrow pedig az alábbi Twitter bejegyzéssel meg is kezdte a rajongók feltüzelését:

A tovább mögött pedig folytatom a fejtegetést!

A 8 másodpercnyi felvétel is csak megerősítette a rajongókat abban, hogy Colin Trevorrow tényleg elkötelezett a praktikus effektek mellett. Azt, hogy pontosan milyen dinoszaurusz mechanikáját láthatjuk, csak találgatni lehet: a fejforma alapján a Triceratops, Nasutoceratops vagy épp egy Sinoceratops is lehetne, legalábbis ezen fajok valamelyikének a kölyke, de mintha taréjszerűen folytatódna a fejforma, ez pedig a Corythosaurus felé terelhetné a gyanút, amelynek viszont az állkapcsa nem ilyen formájú.

nolans.jpg

Méret alapján mindenesetre semmi esetre sem gondolnám, hogy felnőtt egyedet látunk, amit viszont látunk, az egy rendkívül részlet gazdag animatronikus fej: nem csak a szájmozgás, de a szem vagy a nyelv mozgása is igen összetettnek tűnik.

scanlan_1.jpgNeal Scanlan és az Indoraptor egy kemény forgatási nap szünetében

A 2015-ös Jurassic World kapcsán a rajongók és kritikusok is teljes joggal hánytorgatták fel: a filmszéria hagyományaitól eltávolodva, szinte csak CGI dinoszauruszokat láthattunk a filmben. A kritikák meghallgatásra találtak, a Bukott birodalomban az újkori Star Wars filmek praktikus effektjeiért felelős Neal Scanlan és csapata keltették életre a dinoszauruszokat. Sajnos azóta már kiderült, hogy Scanlan és csapata nem térnek vissza a Jurassic World 3-ban, más elfoglaltságaik miatt, pedig amit a dinoszauruszokkal műveltek, az egészen elképesztő volt. 

johnnolan.pngJohn Nolan és egyik "teremtménye" 

Helyüket végül a John Nolan Studio vette át. A brit trükkcég filmográfiája sem szégyellnivaló, a közelmúltban A Sötét kristály – Az ellenállás kora vagy a Vaják (The Witcher) sorozatokon dolgoztak a Netflix megbízásából, de mindenképp kiemelendő, hogy a trükkcég alapítója, John Nolan 20 évvel ezelőtt a Dinoszauruszok, a Föld urai c. máig roppant népszerű dokusorozaton is dolgozott, a Batman: Kezdődik!, Az ember gyermeke vagy a Hellboy 2 trükkstábjában is munkát kapott, szóval semmiképp sem tapasztalatlan szakemberrel van dolgunk, bizonyára törekedni fognak a Jurassic-filmekben megszokott dinoszaurusz design-okhoz. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3715352768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dino boy 2019.12.18. 20:33:30

Én egy pachycephalosaurus-ra tippelnék a fejforma alapján.
süti beállítások módosítása