2019. szeptember 11. 21:23 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Battle at Big Rock - Interjú Colin Trevorrow-val

colin_2.jpg

Tegnap este megbolygatta a Jurassic-rajongókat a Universal Pictures és Colin Trevorrow a Battle at Big Rock rövidfilm plakátjának és premier dátumának leleplezésével, most pedig a Variety közölt egy interjút a rendezővel, Colin Trevorrow-val, a rövidfilm és a Jurassic World 3 kapcsán. Az interjút a tovább mögött lehet elolvasni, szerény fordításomban. 

A cikket és az interjút Steve 'Frosty' Weintraub készítette, a Collider munkatársa, az alábbi linken elolvasható az eredeti cikk: Exclusive: Colin Trevorrow on How He Secretly Made the 'Jurassic World' Short Film 'Battle at Big Rocks'

Napjainkban, amikor bármely nagyobb filmforgatásról szivárognak ki felvételek az internetre, hihetetlenül nehéz forgatni úgymond a radar alatt. Colin Trevorrow rendezőnek és szereplőinek, valamint a stábnak azonban sikerült ez, és teljes titokban rögzítették tavaly Írországban a 8 perces rövidfilmet, a Battle at Big Rock-ot!  

A rövidfilmet szeptember 15-én, vasárnap, a Jurassic World után mutatják be az FX-n (és azonnal elérhető lesz online is), nemrég pedig exkluzív interjút készítettem Trevorrow-val a projektről. Beszélt arról, hogy miről szól a rövidfilm és hogyan forgattak anélkül, hogy bármi kiszivárgott volna, honnan származik az ötlet és milyen kihívást jelentett, hogy sokkal alacsonyabb költségvetéssel készítsenek valamit a Jurassic univerzumban, és még így is új dinoszauruszokat mutatnak be. Milyen volt Amie Doherty zeneszerzővel együtt az Abbey Road Studios-ban dolgozni, és szereplőket keresni anélkül, hogy bármit is elárulnának a történetről és még sok minden másról lesz szó. Ezen kívül a Jurassic World 3-ról és a közelgő Netflix-szes Jurassic World animációs sorozatról is kérdeztem. 

Végül, én is megnézhettem a Battle at Big Rock-ot (az eredeti szerző és sajnos nem én - Lord Picard) és bár Trevorrow-nak és csapatának nyilvánvalóan kevesebb erőforrás állt rendelkezésre a rövidfilm elkészítéséhez, úgy éreztem, mintha csak a Jurassic World-ből vágták volna ki azt. Ha Ön a Jurassic World rajongója, és türelmetlenül várja a Jurassic World 3 bemutatóját 2021-ben, akkor garantáltan élvezni fogja ezt a rövidfilmet. 

Nézzük is, mit mondott még Colin Trevorrow és két exkluzív képet is hoztam (klikkre nagyobbra nőnek).

COLLIDER: Miről fog szólni a rövidfilm?

COLIN TREVORROW: A Battle at Big Rock egy rövidfilm, amely egy évvel a Bukott birodalom után játszódik. Egy kempingező családról szól, akik a Big Rock Nemzeti Parkba utaznak, 20 mérfölddel onnan, ahol a legutolsó film véget ért. Voltak már apróbb észlelések, de ez lesz az első nagyobb konfrontáció a dinoszauruszok és emberek között.

Sokan kíváncsiak arra, hogy sikerült úgy elkészíteni egy Jurassic World rövidfilmet, hogy bárki is kiszimatolta volna?

TREVORROW: Tavaly télen forgattunk Írországban. Egy hatalmas mamutfenyő erdőt találtunk Dublin mellett, amely úgy néz ki, mintha az észak-kaliforniai nemzeti parkok egyikében lennénk. Őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy ilyen messzire eljutunk, anélkül, hogy ez kiderült volna. Az írek aztán tudnak titkot tartani.

Honnan jött az ötlet? Ki írta?

TREVORROW: Az Universal-tól érdeklődtek, hogy csinálnék e egy rövidfilmet, és én nem sokáig várattam őket. Írtam Emily Carmichael-nek, akivel együtt írjuk a Jurassic World 3-at. Úgy érezte, ez lehetne az első lépés egy nagyobb világba a legutóbbi film után. Itt vannak ezek az állatok, kiragadva megszokott környezetükből, zavarodottak, és küzdenek a beilleszkedéssel. Az első embereknek, akikbe belefutnak, muszáj, hogy kempingezők legyenek. És én ezt látni akartam.

jurassic-world-short-film-colin-trevorrow-interview.jpgColin Trevorrow rendező a következő jelenet felvételét beszéli meg a színészeivel (Pierson Salvador a háttérben figyel, Natalie Martinez és André Holland a kép előterében) Image via Universal Pictures and Amblin Entertainment

Milyen hosszú a rövidfilm és lehetett volna hosszabb is?

TREVORROW: 8 perces. Rövidebbnek terveztük. Tudom, 8 perc az örökkévalóság az interneten, de bízok benne, hogy szánnak rá időt az emberek és felteszik a fejhallgatót erre a pár percre.

Vajon vannak rövid, törölt jelenetek vagy az idő és költségvetés miatt alaposan, előre elterveztetek minden egyes dollárt?

TREVORROW: Nagyon óvatosan terveztük a költségvetést. 5 nap alatt forgattuk le, kicsi stábbal. Van két gyerek szereplőnk, egy óriási animatronikus dinónk és egy kölyök. Nem kellett volna működnie, mégis sikerült (utal arra, hogy érzése szerint a szűkös költségvetés ellenére is magas színvonalú munkát készítettek – Lord Picard)

Az emberek imádják a dinoszauruszokat. Lesz új faj a rövifilmben?

TREVORROW: Két faj van, amelyeket eddig még soha nem láthattunk. A Nasutoceratops, amely egy gyönyörű növényevő, olyan mint egy texasi hosszúszarvú marha. És az Allosaurus, amely minden idők egyik legikonikusabb dinoszaurusza. A legutóbbi filmben fiatal példányt láthattunk. Ő már felnőtt lesz.

Miért érezted úgy, hogy ezt a történetet el kell mesélni, röviddel a Jurassic World 3 előtt?

TREVORROW: A világ nagyobb annál, mint amit néhány karakteren keresztül bemutatunk a filmekben. Elvittük a történetet Isla Nublar-ról, be akartunk pillantani egy új valóságba. Ha ez a valóság lenne, akkor véletlenszerűen kialakuló események egész sorát láthatnánk, amely egy káoszmintát alkot. Látni akartam egy ilyen eseményt.

Hogyan választottátok ki a szereplőket a projekthez, anélkül, hogy bármit is el lehetett volna mondani róla előzetesen?

TREVORROW: Azóta rajongok André Holland-ért, amióta láttam őt a Selma-ban. És Natalie (Martinez - Lord Picard) is hihetetlen volt Az utolsó műszakban. Nem volt meghallgatás és nem volt casting felhívás, csak csendben felkerestem ezt a két színészt és arra buzdítottam őket, csatlakozzanak hozzánk. Ismerek egy new york-i casting rendezőt, aki segített nekünk  gyerek szereplőket keresni csendben, titokban. Pierson Salvador megígérte, hogy nem fogja elmondani a barátainak az iskolában, amíg ki nem jön a rövidfilm. Melody Hurd pedig addig sosem játszott kamera előtt, és most már Kevin Hart-tal játszaik együtt a következő filmjében. Nem fog eltelni sok idő, és áttörést fognak elérni.

Az egyik dolog, ami igazán remek ennél a rövidfilmnél, az az, hogy milyen változatos a szereplő gárda. Mennyire volt ez fontos számodra?

TREVORROW: Fontos, hogy a gyerekek magukra ismerjenek a képernyőről (azaz rasszra és minden másra tekintettel – Lord Picard). Nagyon fontos számunkra minél többféle hőstípust bemutatni. Ez a család Oakland-ből származik, egy rendkívül változatos közösségből. A baba még egy oaklandi pólót is visel, biztos vagyok benne, hogy a helyiek fel fogják ismerni. Szeretem ezeket a karaktereket, akár egy egész filmet megnéznék velük.

jurassic-world-short-film-battle-at-big-rock.jpgRettegésben: Natalie Martinez és André Holland. Image via Universal Pictures and Amblin Entertainment

A Jurassic-franchise a Universal korona ékszere. Kíváncsi vagyok, vajon a stúdiónál most mindenki lelkesedik, a franchise bővítését illetően?

TREVORROW: Az örökség erős és mindenki nagyon törődik vele. A gyártásban, az engedélyezésben és a marketingben is mindenkinek – az összes osztálynak, akik együtt dolgoznak a franchise támogatása érdekében – saját, személyes kapcsolata van a Jurassic Park-kal. Sokunk íróasztalán ott vannak a dinók. Van bennünk egy csapatbüszkeség, és nagy a verseny (a filmiparban – Lord Picard), össze kell tartanunk.

A filmzene felvétele még hátravan az Abbey Road Studios-ban, ugyanabban a stúdióban, ahol a The Beatles is rögzítette dalait. Milyen volt felállni erre a színpadra, és mit lehet tudni a rövidfilm zenéjéről?

TREVORROW: A zenét Amie Doherty írta és fantasztikus. Nagyon ötletes, ahogy Williams és Giacchino témáit illeszti bele a saját munkájába. Látványos karrier előtt áll, és örülök, hogy most én is dolgozhattam vele. És igen, az Abbey Road. Ember. Mint egy templom.

Amikor egy Jurassic World filmet készítesz, az hatalmas költségvetéssel rendelkezik. Mekkora kihívás egy sokkal kevesebb erőforrással rendelkező Jurassic történet elmesélése, mert az emberek akciókra és izgalmakra számítanak a Jurassic-franchise kapcsán?

TREVORROW: Nem volt meg minden erőforrásunk, amiket megszoktunk, de a korlátozások jók. És egyik korlátozásnak sem volt jelentősége, mert mindenki meg akarta mutatni, mire képes. Soha senki nem forgatott Jurassic filmet Írországban, a stáb mégis útra kelt. A szereplők teljes mértékben elkötelezték magukat mellette és odatették magukat erre a 8 percre. Egy családdá váltunk és hittünk abban, amit csináltunk. Olyan volt, mint egy indie film, bár voltegy hatalmas robot dinónk.

Tudom, hogy keményen dolgozol a következő Jurassic World film kidolgozásán. Mit lehet tudni a folyamatról és miként gondolod, mikor hallhatnak a rajongók az első szereposztó hírekről?

TREVORROW: Ezt a filmet (mármint a 3. részt – Lord Picard) szerettem volna elkészíteni, amióta csak belekezdtünk ebbe az egészbe. Ez mindennek az ünnepe, amit szeretünk a franchise-zal kapcsolatban, és örülök, hogy a részese lehetek ennek. Hamarosan többet fogtok hallani róla.

A Netflix-nek Jurassic World animációs sorozata van, amely jövőre érkezik. Van fogalmatok arról, hogy mennyi ideig fog futni ez a sorozat? Van terved arra vonatkozóan, ha hatalmas sikert aratna?

TREVORROW: Cretaceous Camp. Az animáció gyönyörű, nagyon izgalmas és érzelemmel teli. Azt hiszem a gyerekek imádni fogják ezeket a karaktereket. Az írok oly mélyen belemerültek ennek az elkészítésébe, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.  Ha siker lesz és az emberek többet akarnak, mi készen állunk. Csak mondják ki a varázsszót.

Ez volt tehát a Colin Trevorrow-val készült interjú, igyekeztem érthetően lefordítani. Többek között kiderült az is, hogy a rövidfilm tényleg rövid lesz, 8 perces csupán, de ez is több annál, mint amit remélhettünk két Jurassic-film között. Az egyik dinoszauruszt is egész biztosan megépítették, de hogy melyiket, azt csak tippelni lehetne, de valószínűleg egy kölyök Nasutoceratops-szal is fogunk találkozni, és most már hivatalos magyarázatot is kaptunk arra, hogy a Mattel tavasszal (nálunk pár hete kapható) kiadott Allosaurus figurája miért különbözik markánsan a 2018-as figurához képest: azért, mert a Bukott birodalomban csak fiatal felnőtt példányt láthattunk, ezúttal viszont már kifejlett egyedet. Tegnap rosszul feltételeztem, hogy a Big Rock Nemzeti Park egy a dinók számára fenntartott, elkerített rezervátum, sokkal inkább egy baljós park, ahol a dinók korlátlanul, gyanútlanul élhetnek. 

Az FX csatorna egy fizetős kábel csatorna, olyannyira, hogy az amerikai honlapjuk még magyar IP címről sem érhető el, de az ígéretek szerint a premiert követően azonnal elérhető lesz online is a Battle at Big Rock, mindenki számára. A további hírekről, részletekről pedig továbbra is beszámolok, de lehet, hogy legközelebb már a teljes rövidfilmmel jelentkezek az oldalon! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7115066528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.09.13. 19:08:34

@Lord Picard: Fogadjunk, hogy te futsz Ayron néven a filmbuzin az aktuális Battle at Big Rock posztnál. Senki nem tudhat ennyi erről a kisfilmről ilyen részletesen rajtad kívül :)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.09.13. 21:27:35

@Anak: Nem én vagyok :) Körülbelül 15 éve használom a Lord Picard nevet fórumokon, oldalakon, ezen sosem változtattam :) Nagyon jókat ír és pontosakat, a 10 millió dolláros költségvetés az, amiben nem vagyok biztos, hogy hol, de én is olvastam, de nem tudtam visszakeresni, ezért nem is írom bele a cikkekbe. Már csak hármat kell aludni, hogy lássuk a csatát :)
süti beállítások módosítása