2019. szeptember 10. 22:29 - Lord Picard

Breaking News: Premierdátumot kapott a Battle at Big Rock!

Alig hűlt ki a billentyűzetem az előző bejegyzés óta, amikor is a Jurassic World hivatalos közösségi oldalán az alábbi plakátot és szinopszist tették közzé. A készítőkről a tovább mögött!

70453898_2616236728421194_8930172632649695232_n.jpg

A Battle at Big Rock-ot szeptember 15-én, vasárnap este az FX kábelcsatorna tűzi műsorára! A kisfilmet maga Colin Trevorrow rendezte, aki mindhárom Jurassic World filmben oroszlánrészt vállalt: a filmeket ő (is) írta többed magával együtt, a Jurassic World-öt és a harmadik részt pedig ő maga is rendezte/rendezi. A történetről pedig most megtudtunk néhány dolgot:

"A rövidfilm egy évvel a legutóbbi film eseményei után játszódik, a Big Rock Nemzeti Parkban, ahol a dinoszauruszok a mi világunkban élhetnek. A történet egy négyfős családot követ, akik találkoznak ezekkel a veszélyes vadállatokkal, és félelmetes küzdelem veszi kezdetét a túlélésért."

Tehát akkor a kisfilm a kontinensen játszódik, egy évvel a Bukott birodalom eseményei után, és nagyon úgy fest, a dinoszauruszokat egy számukra elkerített nemzeti parkon belül próbálják kordában tartani. A készítőkről a tovább mögött:

A kisfilm rendezője, Colin Trevorrow osztotta meg Twitteren a négy főszereplő és néhány készítő nevét, először is lássuk a szereplőket:

cast1_1.jpg

A négy főszereplő közül André Holland egyértelműen a legismertebb név: nem régiben a Holdfény című, Oscar-díjjal és sok más díjjal kitüntetett filmdráma egyik mellékszereplőjeként lehet ismerős, de olyan filmekben is láthattuk, mint a Csajok háborúja, a Selma vagy az Időcsavar, de a tévében is látni olyan sorozatokban, mint az American Horror Story vagy a Castle Rock. Natalie Martinez inkább sorozatokból lehet ismerős: fontosabb mellékszereplő volt a CSI: New York-i helyszínelőkben, de a Kingdom vagy a The Crossing sorozatok is jelentős állomások voltak a karrierjében. 

cast2_2.jpg

Melody Hurd még nagyon fiatal, egyenlőre csak két, bemutatás előtt álló filmszerep köthető a nevéhez. Pierson Salvador is többnyire egy-egy epizódos szerepeket tudhat maga mögött például a Gotham illetve a Rejtjelek című sorozatokban, de már 3 epizódban szerepelt a modern Nosferatu feldolgozásban, a NOS4A2-ban. 

A Battle at Big Rock-ot a számos kisfilmet író és rendező Emily Carmichael írta, akinek eddig egy jelentősebb film, a Tűzgyűrű: Lázadás található a filmográfiájában, de ő írja Colin Trevorrow-val együtt a Jurassic World 3 forgatókönyvét is, így ez a kisfilm afféle ujjgyakorlat lehetett a számára.

A kisfilm zenéjét Amie Doherty szerezte. A hölgy, Carmichael-hez hasonlóan, kisfilmek zenéjének szerzésével edződött, de olyan tévésorozatok zenéjében is közreműködött, többnyire a hangszerelésért felelősként, mint A létezés határa, Aznap éjjel, a Fargo vagy a Star Trek: Discovery

A készítők közül a legnagyobb szakmai reputációval egyértelműen az operatőr büszkélkedhet (a rendező után), Larry Fong. Többek között 14 Lost - Eltűntek epizód köthető a nevéhez, de Zack Snyder-rel is állandó munkakapcsolatban áll, ő fényképezte Snyder alábbi filmjeit: 300, Watchmen - Az őrzők, Álomháború, Batman v Superman, de ezeken túl ő állt a Szemfényvesztők, a Super 8, a Kong: Koponya sziget és legutóbb, a Predator - A ragadozó c. filmek kamerái mögött is! Eléggé meggyőző és jellegzetes operatőri eredményeket tudnak felmutatni ezek a filmek!

Amennyiben vasárnapig érkezne előzetes is, akár csak egy TV Spot, természetesen azonnal beszámolok róla!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7215063546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dino boy 2019.09.11. 16:07:06

Én nem találok FX csatornát ... Az előfizetős lehet? Úgy sem találom...

Dino boy 2019.09.11. 16:07:06

Én nem találok FX csatornát ... Az előfizetős lehet? Úgy sem találom...

Dino boy 2019.09.11. 16:19:03

Szia! Én nem találok FX csatornát... Még előfizetéses úton sem... Pedig vagy 200 csatorna van... Szerinted ezt neten meglehet nézni?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.09.11. 16:42:11

@Dino boy: Szia! Fizetős, kábel csatorna, mint az HBO, gondolom én. Úgy tűnik lehetne online is talán nézni, de engem már a honlapjukra sem enged felmenni, magyar IP címről. De az ígéretek szerint röviddel a tévés premier után elérhető lesz a kisfilm online is, mindenki számára.
süti beállítások módosítása