2019. augusztus 24. 09:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Legacy Dr. Ian Malcolm

malcolm.jpg

„Az élet utat tör magának!” – a szállóigévé vált mondatot Dr. Ian Malcolm-tól hallhattuk a Jurassic Park-ban és később az ötödik Jurassic-film, a Bukott birodalom szlogenjévé is ezt a mondatot választották. És most, van szerencsém bemutatni a Legacy Collection negyedik klasszikus szereplőről mintázott figuráját!

A Mattel döntése nyomán már tavaly és idén is számos dinoszaurusz valamint a Jurassic Park négy főbb szereplője és az ikonikus Jeep is a Legacy Collection gyűjtőnév alatt jelent meg, elválasztva őket az alap Jurassic World játékvonaltól. A cég döntése persze valahol érthető: az Egyesült Államokban például a Target üzletlánc szerzett rá kizárólagos forgalmazási jogot, míg Európában a Smyths üzletlánc, de már az Amazon is fel-felbukkantak a figurák - valószínűleg ezek az üzleti partnerek nem kevés pénzzel szerezték meg az exkluzivitás jogait. Sajnos az emberi szereplőkről mintázott figurák viszont még így sem jutottak el Európába, ezért nekem is a nagy víz másik oldaláról kellett beszereznem a káoszelméletet kutató matematikus figuráját, Dr. Ian Malcolm-ot:

malcolm2.jpg

Nagy szerencse, hogy egyáltalán megismerhettük Jeff Goldblum szenzációs alakításában (immáron három filmben is) Dr. Malcolm-ot, mert a forgatás előkészítésének egy adott pontján karakterének jellegzetességeit Dr. Alan Grant szerepébe akarták zsúfolni, szerencsére nem tették. Sőt, Goldblum később maga javasolta, hogy a T. rex kiszabadulásakor Ian is egy fényfáklyával terelje el a dinoszaurusz figyelmét, ezzel pedig a karakter is hősiesebbé vált.

A figura a korábban bemutatott három másik szereplő (Dr. Alan Grant, Dr. Ellie Sattler, Robert Muldoon) figurájához tökéletesen passzoló csomagolást kapott, a jól ismert kapu motívummal.

A Legacy figurák öltözéke a Jurassic Park-ban viselt ruhadarabokat tökéletesen megidézik és ez így van a matematikus esetében, a fekete ing és fekete nadrág mellett pedig Ian napszemüvege is megformázásra került, amely meglepetésemre, le is vehető! Igaz utána szegény Ian úgy fest, mint akin két oldali lobotómiát végeztek:

0013.jpg

Jeff Goldblum arcvonásai is rögtön felismerhetőek, ebben a Mattel jelesre vizsgázott már a legtöbb figurája kapcsán, de az olyan kiegészítők, mint a karóra vagy az ezüst fuksz is elmaradhatatlanul megjelenik az apró, 3.75 inches (10 cm körüli) figurán. Igaz az apró méret a nem pontos festés is sokkal szembetűnőbb a közelebbi fotókon, de az első sorban gyerekek kezébe szánt játékfiguránál azt hiszem túlzott elvárásokkal nem is szabad tekinteni rájuk.

008_2.jpg

Az emberi figuráknál is megjelenik nagyfokú artikulálhatóság: a kezek és lábak is behajlíthatóak, elfordíthatóak így szinte bármilyen pózba állíthatjuk a figurát.

014b.jpg

Kiegészítőként Ian egy fáklyát kapott, amellyel hősiesen elcsalogatta a Tyrannosaurus rex-szet.

Ian-nek már nem csak Dr. Sattler, de Claire Dearing sem tud ellenállni, amelyet Owen nem néz túl jó szemmel:

0010_1.jpg

A Legacy ember szereplőkről mintázott figuráinál elmaradhat társ egy apró Compsognathus figura, amely tökéletesen ráilleszthető Ian karjaira vagy lábaira, így fest, amikor nem csak a nők, de a Compyk is körülrajongják őt:

007_2.jpg

Mind a négy Legacy figura kapott egy-egy jellegzetes tárgyat (igaz Dr. Grant a Jurassic Park ///-ban használt jelzőpisztolyra emlékeztető fegyvert kapott), és remekül festenek egymás mellett:

0011.jpg

Egyszer remélem itthon is szabadon, mindenki számára elérhető lesz a figura, főleg, hogy az idei évben Alan és Muldoon után Malcolm is kapott egy külön játékszettet, azaz egy Velociraptor figurával csomagolták össze, ráadásul Az elveszett világ-ból ismert Legacy raptorral, de ez a kiadás már nem tartalmazza sem a jelzőfényt sem a kis Compy-t. A korábban bemutatott Legacy Velociraptorral így fest a matematikus:

0012.jpg

Jelenleg semmilyen hír nincs arról, hogy a Mattel esetleg Az elveszett világ vagy a Jurassic Park /// kapcsán is jelentetne meg külön, valamely szereplőről mintázott figurát (Dr. Grant figurája ugyan megjelent egy harmadik rész alapján festett Velociraptorral, és a paleontológus is kockás inget kapott), pedig a rajongók bizonyára őket is örömmel fogadnák, ahogyan a Jurassic World-ből is jó pár szereplő akad, aki nem kapott figurát...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7115021822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.08.26. 20:44:24

Nahát HUN_Sector te itt is?
@Lord Pickard: Mikor jön új cikk a jövőre tervezett cuccokról? JP Outpost lehozott pár képet. Ehhez a poszthoz bocs, de nem tudok hozzászólni.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.08.26. 23:39:18

@HUN_Sector: Szerintem nem olyan vészes, egész jó kis figura. És itt a hangsúly a kis figurán van. Ezek a figurák csak 3.75 inch-esek, és szerintem a kisebb méretarány mellett is igényes figurák, bár való igaz, a festés nem tökéletes itt-ott-amott, de ezek továbbra is játékfigurák, a gyerekek pedig nem fogják árgus szemekkel az apró részleteket vizslatni. Arra ott lesz a tényleg gyűjtőknek szánt Amber Collection, ahol Ian is kap egy 6 inches figurát, majdnem dupla ekkorát, és az eddig látottak alapján jóval alaposabban kidolgozott és kivitelezett figurák fognak jönni, elsősorban a rajongók számára.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.08.26. 23:40:59

@Anak: Holnapra megpróbálok egy cikket írni róla, kicsit most sűrű időszakom volt, illetve van is, mivel "sajnos" belefogtam egy társasjáték magyarításába, és szokásomhoz híven, a 2 napos munkát letudva most legalább ötször annyi időt szentelek a részletekre :)) De látható lesz a végeredmény is pár hét múlva a blogon :)
süti beállítások módosítása