2019. augusztus 09. 22:21 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemege #2 - Egy eltűnt rövidfilm nyomában

news2_1.jpgJúlius 24-én, Los Angeles-ben egy hivatalos megnyitó ceremóniával avatták fel az akkor már pár hete működő Jurassic World: The Ride-ot (a csendes megnyitó a vidámparki látványosságoknál szokás). Az eseményen a Jurassic World-érát összetartó Colin Trevorrow mellett a két főszereplő, Bryce Dallas Howard és Chris Pratt is tiszteletét tette, és örömmel válaszoltak a megjelent sajtómunkatársaknak. Az izgalmas hírekről a tovább mögött.

A Variety-nek Bryce Dallas Howard és az NBC Universal vezetője, Ron Meyer is nyilatkozott a The Ride-dal kapcsolatban, felidézve a korábbi Jurassic Park: The Ride-on szerzett élményeiket. Az izgalmasabb interjút viszont Colin Trevorrow-val készítették, aki az első Jurassic World filmet írta és rendezte, a Bukott birodalom kapcsán viszont "csak" a forgatókönyvet szállította, hogy aztán a harmadik/hatodik filmhez visszatérjen rendezőként is.

Rögtön neki is szegezték a kérdést, várható-e, hogy a Jurassic World 3-ban, amelyet jövő tavasszal kezdenek forgatni, visszatér-e Jeff Goldblum mellett Sam Neill és Laura Dern is, a Jurassic Park három főszereplője?

cast_1.jpg

„Nem erősíthetek meg semmit. De semmi sem tenne boldogabbá, ha ezekkel az emberekkel dolgozhatnék együtt.” – csigázta fel az újságírót és a rajongókat a rendező. Arra a kérdésre pedig, hogy a 2021-ben érkező film lesz-e a Jurassic World-éra befejezése, a következő választ kaptuk:

„Én olyanfajta ember vagyok, aki egyszerre egy filmen tartja a szemét, csak arra koncentrál. És ez a film a franchise igazi megünneplése lesz.” Azóta a rendező arról is beszámolt a rajongóknak twitter oldalán, hogy elkezdték a filmben felbukkanó dinoszaurusz kisebb modelljeit megépíteni, mert így kézzel foghatóbbá válnak a film tervezése szempontjából. Trevorrow azt is megemlítette, hogy folytatva a hagyományokat, természetesen az ismert fajokon túl új dinoszauruszok is felbukkannak a folytatásban.

A mindig jól informált, legnagyobb rajongói oldal, a JurassicOutpost tudomása szerint a Jurassic World megszületéséig a Universal összesen 4 film elkészítésének jogát birtokolta, de az azóta elkészült Bukott birodalom és a közelgő harmadik/hatodik film is, valamint a Lego Jurassic World: Legend at Isla Nublar és a Jurassic World: Camp Createcous animációs sorozat is mutatja, valószínűleg új, hosszabb távú megállapodás született a Chricton Estate-el, a Michael Chrichton hagyatékát kezelő alapítvánnyal. A Universal számára pedig a Jurassic Park/World franchise olyan kiemelt jelentőségű, mint más stúdiónak a Star Wars, tehát aligha állnak le hat mozifilmnél.

A rajongói oldal már olyan, nem megerősített hírt is hallott a produkció körül, hogy a harmadik Jurassic World film olyan grandiózus lesz, hogy két részletben fogják bemutatni. Legutóbb ilyen filmbontásra példát a Bosszúállók: Végtelen háborút és a Bosszúállók: Végjáték kapcsán láthattunk, vagy még korábban az utolsó Harry Potter rész esetében. A Universal bemutató naptárában egyenlőre semmi sem utal arra, hogy akár 2021-ben, akár 2022-ben érkezne egy eddig be nem jelentett filmjük, pedig egy ilyen filmnek kiemelt premierdátumot tartanának fent, de ennek nem léte nem is cáfolja meg ezt az információt.

jologo1.jpg

A januárban belebegtetett Battle at Big Rock rövidfilmről viszont feltűnően nagy a csend, ahhoz képest, hogy az eredeti tervek szerint a már mozikban látható Halálos iramban: Hobbs & Shaw c. film előtt le kellett volna vetíteni. Ugyancsak a JurassicOutpost-tól származik viszont az az igencsak szenzációsnak tűnő pletyka, hogy a Battle at Big Rock végül egy eddig be nem jelentett, élőszereplős sorozat úgynevezett „pilot” epizódjaként funkcionálna, és kedvező fogadtatás esetén (a megkeresett vezetők részéről) akár meg is valósulhat egy Jurassic World sorozat! Természetesen ezt az információt még erős fenntartásokkal kell kezelni, de kétségtelen, manapság a nagy mozis franchise-okat nem is egy élőszereplős sorozat kíséri, így nem elképzelhetetlen, hogy új szintre lépjen a Jurassic-franchise. Főleg, hogy már elég régóta elmosódott a határ a televízió és a mozi között, egyre több a rendkívül drága, de roppant színvonalas sorozat a kábeltévék és streaming szolgáltatók palettáján.

Ha végül a sorozat még sem valósulna meg, attól nem kell tartani, hogy a rövidfilm eltűnik a semmibe, hiszen máris több millió dollárt öltek a projektbe, többek között az írországi forgatásra meg is építették a hírek szerint a Nasutoceratops és Allosaurus életnagyságú bábját, akiknek játékfigurái már jó ideje kaphatóak, tőlünk nyugatabbra:

figures_1.jpg

Manapság az új Star Trek sorozat, a Discovery, vagy az HBO hatalmas hisztériát kiváltó sorozata, a Trónok harca is bizonyította, ma már nincs akadálya annak, hogy a mozifilmeket idéző speciális effekteket alkalmazzanak, a több részes évadokkal pedig messze jobban kibontható a cselekmény, a karakterek jelleme, mint egy kétórás mozifilmben. Utoljára 2011-ben, a Steven Spielberg produceri felügyelete alatt készült Terra Nova-ban láthattunk dinoszauruszokat tévésorozatban, igaz a sorozat csupán egy évadot élt meg.

Nem úgy a brit Őslények kalandorai (Primeval), amely 5 évadot és egy testvérsorozatot is kapott (Őslények kalandorai: Új világ), amely viszont már csak 1 évadot élt meg. Ezen három sorozat 2007-2013 között futott, és a látványra már nem sok panasz lehetett, azóta pedig a speciális effektek terén rengeteget fejlődött az iparág, már ezen sorozatok esetében sem a maximumot hozták ki a technológiából. 

legend_1.jpg

Animációs sorozatból viszont addig sem lesz hiány: készül a Lego Jurassic World: Legend of Isla Nublar (a sorozathoz kapcsolódó Lego-szettek pedig már kaphatóak), amely a legfrissebb hírek szerint az Egyesült Államokban a Nickelodeon-on lesz látható, remélhetőleg így idehaza is várható a sorozat felbukkanása a mesecsatornán.

camp-cretaceous.jpg

A Camp Cretaceous is a készítés folyamatában van, de pontos premierdátum még mindig nem ismert arról, hogy mikor kerül fel a Netflix kínálatába, de 2020-nál előbb nem számíthatunk rá. 

Friss hírekről, információkról természetesen továbbra is beszámolok, és a közeljövőben a Mattel újabb figuráiról is érkeznek termékbemutatók!   

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4415003124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.08.11. 16:06:07

"ilyen filmnek kiemelt premierdátumot tartanának fent, de ennek nem léte nem is cáfolja meg ezt az információt." Richard Levine óta tudjuk, hogy "a bizonyíték hiánya nem azonos a hiány bizonyítékával".

A Terra Nova és a Primeval sorozatokat te láttad? Mi a véleményed róluk? Én egyiket sem követtem, csak kíváncsi vagyok.

A 4 Legend of Isla Nublaros LEGO készletből 3 már megvan. A legnagyobbat meg amúgy sem tervezem beszerezni.

A Universal szerintem sem hagyja abba Jurassic: Park franchiset, nem nagyon van nekik hasonló kaliberű cuccok (a Monster Universe is elhalt) és hát vetélytárs sincs, mint a DC a Marvelnek.

Most nézem csak hogy a fenti Allosaurus mennyire felemásra sikerült. Az orrától egészen a farok tövéig nagyon rendben van, de a farok rész aránytalanul rövidre sikerült. Egy ilyen óriási fejet és állkapcsot pedig egyensúlyozni kellene (anatómiailag és gyártástechnológiailag is).

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.08.12. 20:08:42

@Anak: Igaz, eszembe se jutott ez az idézet! :)

A Terra Nova-t néztem, szerettem, bár voltak történetszálak, amelyek nem voltak túl jók, és túl kevés volt a dinó is. Az alapkoncepció remek volt, a látvány is, és a szereplők többsége is, de sajnos mégis hiányzott belőle valami. Nem is lett második évad... A Primeval-t viszont nem néztem, csak videókat láttam, a dinók ott elég korrektnek tűntek.

Manapság egy jövedelmező franchise sokat jelent a stúdióknak, nem csoda, hogy a Universal is két kézzel kapaszkodik a Jurassic- és Halálos iramban-franchise-hoz.

Úgy tűnik, nem csak az Allosaurus farok része aránytalan, de több figurának is (Indominus, Spinosaurus pl.), hogy miért, azt nem tudom, de ezek a dinók, járművek "csak" játékfigurák. És annak viszont elég színvonalasak.
süti beállítások módosítása