2019. július 28. 21:52 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Velociraptor Delta

delta_2.jpg

A Velociraptor a Jurassic-filmek egyik ha nem a legintelligensebb és egyben leghalálosabb szereplője, amely faj tagjai minden egyes filmben fontos szerepet töltöttek be. A Jurassic World és a Jurassic World: Bukott birodalom kapcsán pedig fontos szerepet is kapott Blue, de a negyedik filmben láthattuk társait, Charlie-t, Delta-t és Echo-t. Ahogy az várható volt, és már én is beszámoltam róla, a tavalyi jó pár Blue figura után idén három fajtársa is saját figurát kapott, és most van szerencsém bemutatni Delta-t.

Az IBRIS program keretein belül, Vic Hoskins irányítása alatt az Isla Nublar-on üzemelő Jurassic World park egy eldugott szegletében titkos kutatás folyt a Velociraptorokkal, intelligenciájukat és viselkedésüket valamint fegyverként való felhasználás kapcsán. Az ex-katona Owen Grady négy kölyökkel kezdett el dolgozni, Blue, aki az egyedi, kék csíkjáról kapta a nevét, Charlie, Delta és Echo volt a raptorok elnevezése. Felnőtt korukra egy jól összeszokott csapatként dolgoztak, Blue és Owen irányítása alatt, de az Indominus rex elszabadulása végül több évnyi kutatást rúgott fel. Delta előbb az emberek ellen fordult, hogy végül Blue-val és Echo-val szálljanak szembe az Indominus-sal, amikor is Delta egy sütőben végezte…

Amiben a film készítői talán nagyot hibáztak az az, hogy nem sikerült Blue kivételével a három raptort markánsan egyedivé tenni, még én is gyakran megkeveredem, melyik raptor ki is. Delta zöldes kék árnyalatot kapott a filmben, csíkok nélkül, míg Charlie sötétebb zöld, fekete csíkokkal. A feje az, ami jobban eltér a társaitól, markánsabbak a bőrkinövések, beesettebb a szeme is, összességében leginkább a Jurassic Park 3-as raptorokra hasonlít.

ibris.jpg

Ahogyan arra számítani lehetett, a Mattel számos Blue és egyéb raptor figurája mellett az idei évben kiadta Charlie, Delta és Echo figuráit. Mind a hárman, így Delta is a Dino Rivals vonalon jelent meg, de csak a grafikai elemek változtak markánsan illetve természetesen a karakterkártya is megtalálható a figura mellett.

Magyar keresztségben a Dinótámadás név alatt futna a figura, ha itthon megjelent volna, merthogy a csomagoláson levő magyar elnevezés arról árulkodik, hogy sok más figurához hasonlóan ezt a figurát is előkészítettek a magyarországi forgalmazásra.

A figura maga ismerős lehet, egy korábbi figura újrafestéséről van szó, ami azért érthető is, a filmben is alig lehet megkülönböztetni őket, de azért arra legalább úgy tűnik odafigyelnek a Mattel-nél, hogy nem 100 százalékosan ugyanazt a figurát adják ki, itt-ott például a végtagokat kicserélik.

d_1.jpg

A szépen kidolgozott figura lábai, karjai mozgathatóak és a szája is nyitható természetesen.

Nem tudom tovább kerülgetni, bár a képek is magukért beszélnek: a közelében sincs a figura festése a Jurassic World-ben látott Delta-hoz. A sárga festés túl sok, és az is lehetne jóval halványabb, föld színűbb, a zöldes kék pedig jóval több kellene, hogy legyen. Azért az is látszik, legyen szó vakuval, vagy anélkül készült fotóról, hogy azért nem annyira sárga a figura, mint a termékfotókon, annál azért visszafogottabb, szerencsére.

Az alábbi képen egy repaint, egy rajongói átfestés látható, és az is, hogy maga a figura alap mennyire jó, csak a festéssel nem vesződnek túl sokat a Mattel-nél. Igaz ez a figura nem pontosan ugyanez a modell, hanem vélhetően egy Battle Damage figura, de maga a fej formája ennél a kialakításnál a leginkább Delta-ra hasonlító:

37896560_2121336941414881_2407036115199459328_n_1.jpg

Nagy kár érte, de azért mégis csak Delta-ról van szó, így természetesen mindenképpen a gyűjteményben a helye, Velociraptorból sosem lehet elég, bár nálam egyelőre csak ők sorakoznak:

Itthon tehát (egyelőre) még nem kapható a figura, de persze elképzelhető, hogy jókora késéssel, de végül itthon is felbukkanhat ez az egyébként szép figura, még ha Delta-hoz sok köze valójában nincs is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr814984090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.07.29. 18:53:24

Na, ez számomra és szerintem egy teljesen felesleges figura. A tavalyi Blue modell újrafestése csak. De legalább a festés hasonlítana a filmben látott Delta nevű állatéhoz...de nem. Itt nagyon lusta volt a játékgyártó.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.07.30. 00:19:53

@Anak: Nagy ziccer volt, kár, hogy ilyen csúnyán kihagyták, mert való igaz, csak repaint, de a festés önmagában tetszik is, csak nem Delta nevén kellett volna megjelennie :/ Inkább jelent volna meg ez a figura egy-az-egyben Delta-ként:

i0.wp.com/dinotoyblog.com/wp-content/uploads/2019/06/Destruct_feature2.jpg?fit=1000%2C750

Lady Scarlett 2020.08.21. 18:27:16

Nagyon szuper képek és leírás! Köszi!
süti beállítások módosítása