2019. május 04. 19:17 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Lego - Az új készletek

lego_8.jpg

Februárban jelentette be a dán Lego-csoport és a Universal filmstúdió, hogy az idei esztendőben is folytatódik az együttműködés a Jurassic World brand kapcsán. Az eddig megjelent készletek mellett különböző foglalkoztatókönyvek vagy épp tévéfilm is erősítette a brandet, valamikor az idei évben pedig Legend of Isla Nublar címmel animációs sorozatot is bemutatnak. Az új készletekről friss információk a tovább mögött.

Egyelőre négy nagyobb készletet jelentettek be, melyekben az új sorozat szereplői és valószínűleg kulcsmomentumai rakhatóak össze. A sorozat a Jurassic World előtt játszódik időben, amikor a park még biztonságosan üzemel, a központi szál pedig a sziget múltjára, és elrejtett kincsekre épül.

Dilophosaurus On The Loose

75934.jpg

A legkisebb készlethez 3 minifigura és egy Dilophosaurus jár, utóbbi már a harmadik variációban jelenik meg, semleges visszafogott színekkel és a gallér nagyságából adódóan lehetséges, hogy ő egy fiatalabb példány, mint az eddigiek.

További képek:

Baryonyx Face-Off: The Treasure Hunt

75935.jpg

A Baryonyx első alkalommal jelenik meg a Lego gondozásában játékfiguraként, amely eléggé filmszerű is lett, ugyanakkor a lábainál elkövettek egy nagy hibát: a raptorokra jellemző ölőkarmokkal látták el az állatot. Ezt a hibát leszámítva kiegészítőkkel gazdagon ellátott kreatív szettről beszélhetünk, a 4 minifigura mellé Owen kutyája, Red is megjelenik (aki nem szerepelt eddig egy Jurassic World-ös történetben sem).

További képek:

Triceratops Rampage

75937.jpg

A Triceratops sem jelent még meg eddig egyetlen Jurassic World-ös szettben sem, de évekkel a negyedik mozifilm előtt a Lego Dino sorozatban már megjelent, más festéssel, ez a figura. A 4 minifigurával megjelenő készlet a Jurassic World mindennapjait játszhatják majd el a gyerekek.

További képek:

T. rex vs Dino-Mech Battle

75938.jpg

Kétségkívül a legmerészebb (és legnagyobb) készlet ez a szett, amelyhez 4 minifigura és Owen négy Velociraptora, még kölyökként, jár, név szerint Blue, Charlie, Delta és Echo. Owen minifigurája pedig mind a négy készletben megtalálható, Chris Pratt elégedett lehet, további "kicsi-én" figurákkal bővítheti gyűjteményét. A T. rex a Jurassic filmek ikonikus szereplője, négy éve és tavaly is kapható volt, mindig más festéssel, az új festés viszont annyira különbözik, hogy talán ő nem is a filmekben látható T. rex-et hivatott reprezentálni? A sorozatból kiderül, ahogyan az is, hogy a Lego csupán tiszteleg-e a Jurassic Park-ban látható Ford Explorer túrakocsik előtt, vagy esetleg az egyikből épül fel (a történet szerint) ez a robotszaurusz. 

További képek:

További készletekről nincsenek még információk, de az biztos, hogy a klasszikus Jurassic Park megidézésére is készül valamilyen módon a Lego, mint tavaly a Velociraptor üldözés szett. Ezek a képek szivárogtak ki eddig az idei Jurassic Park-kal kapcsolatos Lego termékről, de azt még nem tudni, hogy csupán a figurák jelennek majd meg esetleg olyan figuraválogatásba, mint tavalyi, vagy egy nagyobb készletben lesznek kaphatóak. Korábban pletykáltak 1500-2000 darabos Lego szettről ugyanis.

A sorozat premierjéről, illetve hogy országos csatornán, vagy streaming szolgáltatónál lesz-e elérhető, és ha igen, végre magyarul is, még semmit sem tudni, de a részletekről természetesen a továbbiakban is beszámolok.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6214804974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.05.07. 21:42:51

A 4 készletből a 3 kisebb szerintem igen jóra sikerült. A legnagyobb nekem valahogy nem tetszik.
Amit viszont külön kiemelnék azok a fantasztikus doboz dizájnok. Iszonyat hangulatosak a rajzolt hátterek.
Nem tudom mi lesz a nagy JP-s D2C készlet, de hogy a birtokomban kell tudjam, az tutifix :) .

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.05.11. 22:22:31

@Anak: Én nekem sajnos az egész Lego vonal parkolópálya, pedig nagyon tetszenek, természetesen főképp a T. rex-es szettek :) Szerintem is vitán felül, gyönyörű az egész termékcsomagolás, de az animációs filmeken illetve az érkező sorozat láttán ez nem is csoda, nagyon odateszik magukat a dánok.

Én a nagy készletnek a Jurassic Park látogatóközpontját tudnám elképzelni, ha már lesz Ray Arnold minifigura. Dennis figurája úgy néz ki már a Dilophosaurus-szal való randis szerelést viseli.
süti beállítások módosítása