2019. április 22. 09:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Mattel - Visszatekintés - Második rész

mattel2.jpg

A Mattel az elmúlt egy évben rengeteg termékkel támogatta a tavaly mozikba került Jurassic World: Bukott birodalmat, közvetlenül a bemutató előtt és azután is. A 2021-ben érkező harmadik részig sem hagyja magára a játékvonalat a Mattel, idén a Dino Rivals név alatt tovább folytatja az új és a már megjelent figurák újracsomagolt változatainak forgalmazását. Ezúttal erről a vonalról számolok be, számos olyan figurával, amelyek még nem jelentek meg, az első rész, a tavalyi figurákról szóló Visszatekintést pedig lentebb, vagy IDE kattintva is lehet olvasni.

A Mattel legelőször az Attack Pack játékvonalat folytatta, számos új figura kiadásával, és máris, a megváltoztatott csomagolási design-on túl, egy újítással is jelentkezett a cég: a figurák mellé ugyanis gyűjthető kártyákat mellékeltek, az adott dinoszaurusz stilizált grafikai ábrázolásával, valamint különböző szempontok szerinti pontozásával. 

atp1.jpg

Az első öt figurából csupán a Herrerasaurus újrafestett kiadás, a többi figura eddig nem jelent meg a Mattel gondozásában.

atp2.jpg

A második hullámban is folytatódott az új figurák kiadása, a tavalyi évben megjelent figuráknál sokkal bátrabb színekkel, és csupa olyan fajjal, amelyek eddig egyetlen Jurassic-filmben sem jelentek meg. Nem úgy az új Velociraptor figurák: a Bukott birodalom egyik főszereplője volt a Jurassic World-ben felbukkant Blue, ám a film egyik fontos eleme, hogy a szereplők tudomása szerint ő fajának utolsó képviselője. A Mattel-nél az idei évre azonban gondoltak társaira, a négy évvel ezelőtti filmben látott csapatra, így idén Delta, Echo és Charlie is saját figurát kap, több-kevesebb sikerrel, már ami a filmszerű festést illeti, maguk a figurák pedig tavalyi raptorok átfestett változatai.

A Story Pack vonalon eddig úgy tűnik csak egy szettet fog a Mattel piacra dobni, amelyben Owen sokadik változata mellett az idei újonc Dracorex máris új festést kapott, és új járműként érkezik a négy évvel ezelőtti Jurassic World quadjának játékváltozata. 

story_1.jpg

Természetesen nem csak a kisebb termetű dinók vonalán folytatták a tavalyi figura dömpinget az amerikai cégnél, a tavalyi évben a Roarivores elnevezés alatt megjelent nyolc dinoszaurusz figurából négyet már újra kiadtak, nem csak új csomagolással, de új festéssel is:

roar.jpg

Tavaly az Action Attack elnevezésű figurák között három, nagytestű dinoszauruszt adott ki a Mattel, mindegyik őshüllő egy-egy gomb nyomásával tudott feature-öket végrehajtani. Ezt a vonalat folytatva, a Dino Rivals vonalon már két gombbal is aktiválhatóak ezek a képességek, többnyire az állat farkának és fejének mozgatásával, a Pteranodon értelemszerűen a szárnyát csapkodja. A Parasaurolophus és a Concavenator pedig vadonatúj szereplők a Mattel kínálatában.

dual2.jpg

Amint látható, máris készül a cég arra, hogy ezek a figurák új festéssel még egyszer meg fognak jelenni az idei évben. 

dual1.jpg

Szintén a tavalyi Action Attack vonalat újítja meg a Mega Dual Attack vonal, amelyen szintén kettős funkcióval ellátott, nagy testű szauruszok jelennek meg, van amelyik a tavalyi figura újrafestett, átalakított változata, van viszont köztük olyan, amelyik még eddig nem jelent meg figura formájában.

mdual.jpg

Új játékvonal a Savage Strike, az egy gombos, hang nélküli, kisebb termetű figurákat tartalmazó vonalon számos, újrafestett változatú dinó mellett azért lesz újdonság is: a stock fotók alapján a képen másodikként szereplő Blue figurája gombnyomásra talán a karjait fogja tudni mozgatni, de újoncként üdvözölhetjük majd a Styracosaurus-t, a Plesiosaurus-t vagy éppen a Tapejara-t. A Dimetrodon már tavaly megjelent volna a végül törölt Destruct-A-Saurs vonalon, de nem hagyták veszni a figurákat, és újracsomagolták az új vonalhoz.

sav2.jpg

sav1.jpg

Nagyobb méretű dinoszauruszok terén is folytatja a Mattel az újdonságok kiadását: az egyik legnagyobb figyelmet idén minden bizonnyal az egész játékvonalhoz méretarányos Indominus rex figurája kapja, amely nem csak több féle mozgásra lesz képes, de hangot adó figura is lesz. Az Indoraptor  és a T. rex figurája csak csomagolásában tér el a tavalyi alap, hangtalan figuráktól, de máris megjelent, és be is mutattam, az új T. rex figurát is, amely méretét tekintve nem sokban különbözik a hangot adó Thrash 'N Throw figurától, csak éppen hangot nem ad ki, ugyanakkor a farokmozgás mellett új akció funkciót kapott, az igazán remek új, filmszerűbb festéssel együtt.

big1_1.jpg

A tavaly nagy sikert aratott Colossal T. rex figurát idén is piacra dobta a Mattel, új csomagolásban, viszont tavaly a hangot adó változatért a Battle Damage figurát kellett megvásárolni, idén viszont már a sérülésmentes változat kapta a hangprocesszort. Az egész idei évi felhozatalból a legnagyobb érdeklődés alighanem a Brachiosaurus figuráját övezi, hiszen a hatalmas sauropoda hatalmas figurát is kap, hogy arányaiban passzoljon az alap figurákhoz. Az óriási T. rex-szet pedig egy Colossal Blue is követi idén, és bár nincs információ arról, hogy a Battle Damage vonalon is megjelenne, hangot adva, mint tavaly a T. rex, azért én erre a húzásra számítanék.

big2_1.jpg

Tavaly a rendkívül szűk körben megjelent Legacy játékvonalon jelent meg a legfilmszerűbb Jeep, hálóvető nélkül, idén viszont már az alap játékvonalon újra megjelent a terepjáró. Abszolút újdonság lesz a Primal Pal Blue figura, amely méreteit tekintve nem fog passzolni az alap játékvonalhoz, cserébe viszont hangot ad és imbolyog, sok rajongó és gyerek kedvencévé fog valószínűleg válni ez a figura. 

bluejeep.jpg

A Legacy vonal tavaly is, idén is a Target áruházlánc exkluzív vonala, de van rá esély, hogy legalább az angol Smyths kínálatából elérhetőek lesznek az új szettek is, bár újdonság köztük nem igen akad: Alan ruházatának színén változtattak csak kissé, illetve a harmadik részben fontos szerepet betöltő kameratáska két Velociraptor tojással is megjelenik kiegészítőként mellé, a Velociraptor pedig értelemszerűen a harmadik részes megjelenését idézi, míg Muldoon mellé a végzetét jelentő Big One-t csomagolták, bár festésében nem annyira a Jurassic Park-ot idézi a raptor. A második részt a két T. rex idézi fel, de egyik figura sem újdonság, a tavalyi figurák újrafestett változatairól van csak szó. Amerikában a Brachiosaurus is ezen a vonalon jelenik majd meg, és a hírek szerint véget is ér a Legacy sorozat azzal a figurával.

leg1_1.jpg

Szintén áruházi exkluzivitásban (a Wal-Mart-nál) jelentek meg az Egyesült Államokban a Battle Damage figurák, és vélhetően idén is, hozzánk remélhetőleg viszont simán eljutnak ezek a figurák. A Plesiosaurus és az Albertosaurus új figurák, utóbbi pedig különlegesnek is számít, hiszen nem csak a sérülése tárul fel a rekesz lehúzásával, hanem a bordáinak egy része is! Sajnos úgy fest, ez a figura viszont nem igen fog megjelenni az USA-n kívül. A hírek szerint ezen a játékvonalon ismét meg fog jelenni a tavalyi Legacy-féle Spinosaurus figura is, hogy szélesebb körben is elérhető lehessen a nagy népszerűségnek örvendő figura.

bat.jpg

A hazai boltokat elkerülték a 12 inches, alap, csak pár ponton mozgatható, nagy figurák, idén viszont újracsomagolva talán bejutnak hozzánk is, de mellettük 6 inches változatban is megjelenik Owen és az új dinó figurák is Blue és az Indoraptor mellett. 

alap.jpg

Sajnos nincs semmi jele annak, hogy új járműveket adna ki külön a Mattel idén, így a rajongók továbbra is csak álmodozhatnak a Jurassic Park ikonikus Explorer-jéről vagy az Az elveszett világ ML Mercedes-einek a játékvonalhoz passzoló változatairól. Az emberszereplők sem járnak sokkal jobban, csupa újracsomagolt kiadás mellett a hírek szerint egyetlen egy, valóban új figurát fognak idén kiadni, a Bukott birodalomban látott Franklin Webb figuráját.

hum1_1.jpg

A Hatch 'N Play vonalon a T. rex kölyök Az elveszett világos megjelenéshez hasonló színekkel jelenik meg újra, a Stegosaurus kölyök viszont vadonatúj figura.

hnp_1.jpg

Újdonságként, nem valamelyik tavalyi sorozat folytatásaként dobja piacra a Mattel a Snap Squad név alatt a Jurassic-filmek legismertebb dinoszauruszainak apró, újraakaszkodó, ficánkoló kis figuráit:

sns.jpg

A tavalyi bejelentés, Blue valamint Owen és Ian figurájának leleplezése óta semmilyen információ nem látott napvilágot arról, hogy megvalósul-e a Mattel Deluxe figura sorozata.

dlx.jpg

Az akkor napvilágra került információk szerint a 6 inches, az alap játékvonal figuráival nem méretarányos dinoszauruszok és emberek figurái részletesebben kidolgozottabbak, mint a sima figurák, valamint több ponton is mozgathatóak lesznek, de a leleplezésen készült fotók és egy kiszivárgott csomagolási látványterven kívül nagy a hallgatás erről a vonalról. 

Mint látható, sok újdonság mellett azért rengeteg olyan dinoszaurusz figura kerül kiadásra a Dino Rivals alcím alatt, amelyek már tavaly is megjelentek, csupán festésben, illetve 1-2 akciógombbal nyújtanak majd többet az újrafestett figurák, illetve a kártyák is újdonságot jelentenek. Egy ilyen köztes évben, mint az idei, amikor nincs új film, azt hiszem ez elfogadható mennyiségű megjelenés a Mattel-től, és ne feledjük, a Brachiosaurus vagy az Indominus rex figurák máris nagy népszerűségnek örvendenek, de az óriási Blue figura is bizonyára slágertermék lesz. Hogy a nyáron érkező, élő szereplős kisfilmet hány fogja követni, és jelennek-e meg külön hozzá figurák, az kérdéses, de elképzelhető, hogy a Live Tour dinoszauruszai is megjelennek idővel a Mattel kínálatában.

A dinoszauruszok mindig népszerűek a gyerekek körében, és idén is bizonyára világszerte több tízezer új rajongója lesz a Jurassic-filmeknek, akik eddig így nem is gyűjtötték a kapcsolódó figurákat, nekik mindenképp remekül fog jönni, hogy ezeket a figurákat most megvehetik majd, ha lemaradtak róluk tavaly, hiszen ne feledjük, a Mosasaurus önmagában régóta hiánycikk, ahogyan a Spinosaurus is, még az Egyesült Államokban is, bár míg előbbi újra megjelenéséről nincs hír, utóbbi idén a Battle Damage vonalon vélhetően ismét kapható lesz, szélesebb körben, mint tavaly. A blogon pedig természetesen folytatni fogom az új figurák és más jellegű kiadványok bemutatását, a hírekről sem elfeledkezve! 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7014778922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.05.02. 20:32:01

Vajon az Álló szauruszból (sic!) miért nem lett újrafestett változat a Dino Rivals vonalon belül?
Fura, hogy az első hullám pár dínóján kívül nem sok minden jelent meg eddig idehaza, pedig lenne pár, ami érdekelne.
Nektek -ahol van- az újrafestett változat tetszik jobban vagy az eredeti színkombinációban megjelent figura? Eltekintve az esetleges többletfunkcióktól.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.05.02. 22:35:20

@Anak: Ez tényleg érdekes, mivel elég hamar el is fogytak a tavalyi figurák, lehet épp azért, mert jobban fogytak, mint a most új festéssel megjelenő figurák?

A T. rex szerintem sokkal filmszerűbb és komolyabb ezzel az új krémes-barnás festéssel, a többiek közül talán a Pteranodon az, aminek az újrafestése nagyon tetszik, a többiből nekem a tavalyiak egy fokkal jobban tetszenek, főleg, ha valamelyik epizódban szerepelt hasonló színnel az adott szaurusz.
süti beállítások módosítása