2019. február 15. 20:02 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: NY Toy Fair '19 #0 LEGO-hírek

legotoyfair.jpg

Ha úgy vesszük, a New York Toy Fair nulladik napján, a LEGO kezdte meg a Jurassic World-del kapcsolatos izgalmas hírek, termékinformációk szállítását: új animációs sorozatot és az ezen alapuló játékszettek jelentettek be a mai napon!

lego-jurassic-world-legend-of-isla-nublar-cover-1024x538.jpg

A LEGO® és a Universal egy közös közleményben jelentette be, hogy az idei évben egy 13 részes animációs sorozat, a LEGO® Jurassic World: Legend of Isla Nublar (Isla Nublar legendája) kerül bemutatásra! Részletek, előzetes még nem, de a hivatalos szinopszis már ismert:

„2012-ben járunk, három évvel a Jurassic World film eseményei előtt, a LEGO® Jurassic World: Legend of Isla Nublar ott folytatódik, ahol a LEGO® Jurassic World: The Secret Exhibit befejeződött. Az újonnan felvett, az állatok viselkedését kutató Owen Grady és a park igazgatójának műveleti asszisztense, Claire Dearing Isla Nublar-on azon dolgoznak, hogy a Jurassic World parkban minden zökkenőmentes legyen. A mindenben beletartoznak az elszökött dinoszauruszok, a park folyamatos építése és bővítése, miközben turisták mindenhol, a trópusi időjárás kiszámíthatatlan és egy izgága főnök is a nyakukon. Ráadásul egy titokzatos szabotőr, aki meglepő kapcsolatban áll a régi parkkal, egy legendás kincset keres, és azon mesterkedik, hogy elpusztítsa a Jurassic World-öt! Mi baj lehet? Minden.”

A LEGO® mozgóképes sorozatait és filmjeit vastagon átjárta a néha infantilis humor, amelynek híján nyilván ebben a sorozatban sem leszünk, amely remélhetőleg, a The Secret Exhibit-tel együtt már nem kerüli el a magyar közönséget sem. A sorozat főszereplői Owen, Claire, de természetesen találkozhatunk majd Vic Hoskins-szal, Simon Masrani-val és Dr. Wu-val is, de nem maradhatnak ki Owen cuki bébi raptorai sem, Blue-val az élen!

lego-jurassic-world-legend-of-isla-nublar-logo-1024x552.jpg

A LEGO® ezzel a közleménnyel együtt négy új építőszettet is bemutatott, amelyek a sorozaton alapulnak és várhatóan ősszel jelennek meg:

75938 – T. rex vs Dino-Mech Battle
716 db-os készlet

lego-jurassic-world-75938-t-rex-vs-dino-mech-battle-1024x522.jpg

A szett leírásából máris kiderül, hogy az új szereplőt, aki titokzatos kapcsolatban áll az egykori Jurassic Park-kal, Danny Nedermeyer-nek hívják, és egy hatalmas Dino-Mech robottal készül Isla Nublar vulkánjához, hogy megkaparintsa a szigeten elrejtett kincset. Owen, Claire, Hoskins és a négy bébi raptor, Blue, Delta, Echo és Charlie egy motorcsónakkal erednek Danny nyomába, útközben pedig a hatalmas T. rex-szel is összefutnak, akit könnyedén elkábíthatnak puskájukkal.

A készletben a 4 ember és a 4 bébi raptor mellett egy új T. rex figura, a Dino-Mech robot, egy vulkán és kincsek lapulnak.

75937 – Triceratops Rampage
447 db-os készlet

lego-jurassic-world-75937-triceratops-rampage-1024x653.jpg

A készletben Simon Masrani és egy új szereplő, a kutató Allison Miles figurája lesz megtalálható, valamint egy tojáskeltető szerkezet, és egy új Triceratops figura, aki kihasználva az energia ingadozást, elszabadul, így Owen-nek egy répával kell elcsalnia, hogy megóvja a turistákat. Nincs unalmas nap a Jurassic World-ben! 

75935 – Baryonyx Face-Off: The Treasure Hunt
434 db-os készlet

lego-jurassic-world-75935-baryonyx-face-off-the-treasure-hunt-01-1024x701_2.png

A készletben ismét felbukkan a kincskereső Danny Nedermeyer és egy újabb szereplő, a társa, Sinjin Prescott. A két kalandor egy legendának akar utánajárni, nincs másik csak egy régi térkép a szigetről, és egy videoszalag. A kincskeresés közben azonban belebotlanak a Baryonyx-szba, amely egy elhagyatott lakókocsiba szorítja vissza őket, míg Owen és Claire terepjárójukkal, és kutyájukkal, Red-del erednek a gonosztevők nyomába mielőtt ellopnák a kincset!

lego-jurassic-world-75935-baryonyx-face-off-the-treasure-hunt-02-1024x514.jpg

75934 Dilophosaurus on the Loose
168 db-os készlet

lego-jurassic-world-75934-dilophosaurus-on-the-loose-02-1024x684.jpg

Tarts Owen Grady-vel, aki egy drónt épít, hogy szemmel tartsa a dinoszauruszokat. Ebben a készletben megismerkedhetünk Hudson Harper-rel, a sráccal, aki mindent tud a dinoszauruszokról! Megépíthetjük a dinófejet formáló árusító stand-ot, de vigyázz, egy fiatal Dilophosaurus megszökött, és Hudson körül ólálkodik! Pattanj fel a drónra, és kábítsd el még időben a Dilophosaurus-t! A készlet tartalmaz a két szereplőn kívül egy parkdolgozó mini figurája is.

lego-jurassic-world-75934-dilophosaurus-on-the-loose-01-1024x567_1.png

Egyelőre ennyi, mi tudható. A készletek jópofának tűnnek, és ezek alapján a sorozat is szórakoztató lesz, de nagyon komoly előzményt ne várjon senki a Jurassic World filmekhez. A LEGO® terveivel kapcsolatos információ még egyébként, miszerint nyáron egy több, mint 3000 darabos készlet is meg fog jelenni, a pletykák szerint a Jurassic Park-hoz kapcsolódóan! További hírekért, információkért pedig továbbra is érdemes lesz vissza-visszanézni a blogra, hiszen a new yorki játékmustra további izgalmas, Jurassic World-del kapcsolatos információiról továbbra is beszámolok! 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6014629506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.02.15. 21:21:51

Én mint LEGO gyűjtő és rajongó valamint Jurassic téma rajongó eléggé meglepődtem, amikor ezeket a készleteket megláttam. Nagyon nem erre számítottam.
Ezek a cuccok ugyan teljesen jók és a gyerekek számára tényleg jó mókának tűnő szórakozást nyújtanak, de ehhez semmi szükség nincs a Jurassic logóra. Egy sima dínókalandos saját termékvonal is elég volna ehhez és megspórolhatnák a licenszdíjat, amivel a készletek is olcsóbbak lehetnének.
A felnőtt JP és legó rajongók pedig széttárják a kezüket, vakarják a fejüket, hogy ez micsoda? JP-JW terméknév alatt ők nagyon nem ezt várták, hanem filmekből vett jeleneteket.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.02.15. 21:31:20

@Anak: Én nekem sajnos a LEGO téma most kimaradt, de én sem erre számítottam. A négyből három szett nem is rossz, de az a robot dinós mi akarna lenni? Jó, persze érthető. A LEGO X összeget, milliókat fizetett a licenszért, és most eléggé felkapott a téma is, így érthető, hogy saját tartalmat akartak gyártani, gondolok itt a sorozatra és a hozzákapcsolódó termékekre.

Ugyanakkor a nyárra ígért óriási, Jurassic Park-os játékszett valószínűleg a rajongók szívét is meg fogja melengetni, és csodálkoznék, ha csak ennyi lenne az idei évre a kínálat, lesz itt még szerintem új készlet :)

Anak 2019.02.16. 11:58:08

@Lord Picard: Ami még érdekes, hogy történet szerint a Jurassic World film előtt játszódik ez a kitalált kaland, mégis Owen és Claire figurái a Bukott birodalomban használt öltözékükben vannak itt is.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.02.16. 19:24:49

@Anak: És tényleg, szép meglátás! Úgy látszik nem túl sok váltásruhát vittek magukkal :D Nekem is felhívták már a figyelmemet arra is, hogy a Baryonyx lábán ölőkarmok vannak, holott semmi keresnivalójuk nem lenne rajta... De attól még egyébként marha jól néz ki a figura.

Anak 2019.02.16. 20:15:13

@Lord Picard: Na igen, hisz a faj a nevét a mellső lábain lévő óriás karmairól kapta, ami itt egyáltalán nincs jelen. Persze, hisz az egész figura fejtől eltekintve átfestett Indoraptor alkatrészekből áll, mert így az olcsóbb.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.02.17. 18:38:45

@Anak: Igen, de ha már fejet tudtak alkotni, akkor már kicsit több kreativitást is beleölhettek volna :/

Anak 2019.02.18. 21:04:40

@Lord Picard: Igen, de azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy legóék egyfajta alkatrészrendszerben dolgoznak és alapvetően nem különböző játékfigurákat gyártanak, így számukra nagyon fontos az alkatrészek többszörös újrafelhasználhatósága.

Anak 2019.02.18. 21:06:25

@Anak: Szerintem fantasztikus lett a LEGO Baryonyx figura, messze jobb, mint ahogy a böszme LEGO Carnotaurus sikerült. Az új fej öntőformát pedig simán felhasználhatják egy későbbi Spinosaurus készlethez.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.02.18. 21:41:32

@Anak: Persze, tudom, és ennek igazából csak örvendezni tudok, hogy nem feltéten kell megvenni egy készletet, ha más készletből rendelkezésre állnak az alkotóelemek, ha nem is abban a színben, mint kellene. Nekem ez jelentette a LEGO-t, újat alkotni, saját ötletek alapján, de amikor én voltam tini, 2000 körül, akkor már sok olyan készlet volt, amelyben egyedi, másban nem található elemek voltak, és ez sokszor elvette a kedvem. De azért az Építőmester mindig előjött belőlem :)

Nekem is jobban tetszik ez a Baryonyx, a színek miatt is, meg a feje is nagyon tetszik.
süti beállítások módosítása