2018. október 30. 21:14 - Lord Picard

Jurassic World: Bukott birodalom - Duplalemezes extra változat - 2 DVD

2dvd_1.jpg

A Jurassic World: Bukott birodalom október 26-i házimozis megjelenése úgy látszik a hazai rajongókat is megmozgatta, hiszen máris hiánycikk lett néhány kiadás. A hatféle kiadásból kettő DVD formátumon látott napvilágot, a jelen bejegyzésben tárgyalt 2 lemezes kiadás pedig maximálisan kiszolgálja a rajongókat. 

Amikor az első Blu-ray lemezek megjelentek, a forgalmazók az új formátum felé azzal is próbálták terelni a gyűjtőket, a nyilvánvalóan magas felbontású kép- és hangminőség mellett, hogy az extrák többségét, vagy az összeset már a Blu-ray formátumon biztosították. Az évek során azért kiemelt filmek esetében a DVD kiadásokat is igyekeztek extrákkal felvértezni, ahogyan most a Jurassic World: Bukott birodalom is egy 2 lemezes extra kiadást kapott. Ez a kiadás jelenleg kizárólag a Media Markt áruházlánc kínálatában szerepel exkluzív kiadványként, akárcsak a Blue és Indoraptor steelbook. 

A bejegyzésben a tényleges DVD lemezekről készült képernyőfotók találhatóak, amelyek számítógépen, VLC lejátszón keresztül kerültek rögzítésre az eredeti lemezekről! 

A külcsín

A film hagyományos, két lemezes Amaray tokban kapott helyet, és már a front oldalon egy felső csík felhívja a figyelmet arra, hogy Duplalemezes extra változatot vehettem kézbe.

01_16.jpg

A borító frontján a mozis reklámozásnál kevesebbet használt grafikával látták el, ugyanezt a grafikát kapta a hagyományos Blu-ray kiadás is egyébként.

front_2.jpg

A borító hátsó részén a film ismertetője mellett az extra tartalom felsorolása kapott helyet, amiről bővebben majd lentebb ejtek szót. 

back_1.jpg

A lemezek szitázása megegyezik a Blu-ray kiadvány lemezképeivel, és ezúttal ez azt jelenti, hogy a borító grafikájával is. A lemezeken ugyanakkor nem tüntették fel, melyiken van a film, melyiken az extra: az UPD50 végződésűn találhatóak a plusz extrák, az UPD04 végű lemezen pedig maga a film. 

03_12.jpg

A Bontonfilm, régi jó szokását megtartva, ezúttal is belső borítóval látta el a kiadványt, és a filmszéria új hibridje, az Indoraptor érdemelte ki a helyet egy jól választott, filmbéli jelenettel. 

02_13.jpg

A  K É P R Ő L

Egy vallomással tartozok, az elmúlt években új megjelenések esetén már a Blu-ray kiadásokat szereztem be, többek között azért is, mert a Blu-ray formátum bevezetésekor, különösen a Warner Bros. filmek esetében, a DVD formátum határaihoz képest sokkal rosszabb képminőséget kaptak az új megjelenések.

vlcsnap-2018-10-30-20h17m52s217.pngA film menüjében piktogramok jelölik a menüpontokat: Lejátszás, Jelenetválasztás, Extrák, Hangok, Feliratok

Ezért is ért most kellemes meglepetésként, hogy a Bukott birodalom DVD változatának (melynek első lemeze megegyezik az egylemezes kiadással) képminősége egészen remek, a formátum technikai lehetőségeit maximálisan kihasználja! A kép nagyon szép, és az ilyenkor kritikus sötét részek is szépen mutatnak. 

vlcsnap-2018-10-30-20h18m00s9.png

A filmet tartalmazó lemezen a preferált nyelv kiválasztását követően animált, a film főbb jeleneteit felvillantó menüvel nyit a lemez, ugyanazzal, mint amely a Blu-ray változaton is található, és ahhoz hasonlóan, ugyancsak piktogramok jelölik a különböző menüpontokat. Az extrák almenüje alatt, akárcsak az extra lemezen már csak álló menü fogadja a felhasználót, de zenével aláfestve.

A film transzferjéről készült további fotók az alábbi galériában nézhetőek meg, amelyekből kitűnik, hogy milyen pazar a DVD változat képminősége is!

A  H A N G R Ó L

A DVD-n mind az eredeti angol, mind a magyar szinkron 5.1-es hangkeverést kapott (ahogyan a cseh szinkron is, más hang nem is került fel a lemezre). Mind az angol, mind a magyar hangsáv elég jó hangkeverést kapott, bár nyilvánvalóan az eredeti hang keverése erőteljesebb, dinamikusabb, de a magyar szinkron sem vall kudarcot. 

A Z  E X T R Á K

És akkor rá is térnék a kiadvány leghívogatóbb részére, az extrákra. 

vlcsnap-2018-10-30-20h18m08s90.pngA film lemezén található extrák első oldala

A film lemezén az előző bejegyzésemben taglalt Blu-ray kiadáshoz képest 4 kisfilmmel kevesebb található, ami történetesen közel 20 perces különbség. Ezt ellensúlyozandó, idehaza csakis ehhez a kiadáshoz jár egy extra DVD lemez, további, egyetlen másik kiadványon sem található extrákkal!

vlcsnap-2018-10-30-20h40m34s237.pngAz extra lemez tartalmának első oldala

A lemezen már több felirat is választható a magyar mellett, a menükép viszont ugyanolyan, mint a film lemez álló menüje, a Jurassic Park főcím zenéjével. A közel 40 percnyi, 7 kisfilm tökéletesen kiegészíti a többi extrát, és nem sok átfedést mutat: olyan kulcsszereplők, mint Maisie, Zia és Wheatley, illetve az őket játszó színészek ismerhetőek meg közlebbről, mint Geraldine Chaplin és James Cromwell.



A leghosszabb, majd 8 perces extra a film lélegzetelállító, aprólékosan felépített helyszíneit veszi sorra, így többek között a Jurassic World elhagyatott főutcájára vagy a Lockwood könyvtárra vethetünk több pillantást. Michael Giacchino zeneszerző és J.A. Bayona rendező együttműködésébe is bepillantást nyerhetünk. Mondanom se kell, valamennyi extra magyar felirattal is megtekinthető!

A 2 lemezes extra változatot tehát egyelőre csak a Media Markt-nál érhető el, úgy az üzletekben, mint online felületen rendkívül kedvező, 2999 Ft-os ajánlott áron, de áruházanként is eltérő lehet az ár!  És nem szabad halogatni a vásárlást, hiszen máris nagy az érdeklődés egyes kiadványok után, a T-Rex steelbook jelenleg súlyos hiánycikk a hazai piacon, szinte megjelenése pillanatától! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6714331987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ser Davos 2018.10.31. 12:20:55

"A film lemezén a nyelv kiválasztását követően mozgó, a film főbb jeleneteit mutató mozgó menüvel indít,"

Így ez egy kicsit fura.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.10.31. 19:54:28

@Ser Davos: Jogos, javítom :D Lázasan nem kellene bejegyzést írnom, ezerszer megfogadtam :D

Ser Davos 2018.11.03. 10:35:30

@Lord Picard: Nem baj az.
Mindenkivel megesik.:)
süti beállítások módosítása