2018. október 10. 21:10 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Mattel - 2019-es figurák *Frissítve*

2019_1.jpg

A mai napon az Amazon online áruház jóvoltából számos, 2019-ben megjelenő új és átfestett figuráról kerültek ki az internetre részletek, plusz további képek szivárogtak ki, ismeretlen forrásból. A tovább mögött a jövő évi felhozatal egy részére vethetünk pillantást! FRISSÍTÉS: Néhány dolog tisztázásra került a szériákat illetően, illetve néhány új figuráról is kerültek ki újabb fotók!

A Mattel még a nyár folyamán bejelentette, hogy jövőre 16 új fajt jelentetnek meg, de a már meglévő fajok közül is többet új festéssel, esetleg új akció funkciókkal kiadnak. Az Amazon az alábbi figurákat, több stock fotót megosztva, jövő év októberére prognosztizálja (véleményem szerint azért az egy év múlva esedékes megjelenési dátum, hogy ha esetleg tavasszal jelennek meg, de csúszna a megjelenésük pár hetet, ne érje szó a ház elejét).  Az alábbi hat figurából három először jelenik meg a Mattel-től, mindannyian az Attack Pack széria keretein belül:

FRISSÍTÉS: Nem az Attack Pack szérián belül! Pontosabban, nem úgy, ahogy eddig ismertük a szériát, ugyanis immáron Jurassic World: Dino Rivals alcím alatt jelennek meg a jövő évi figurák nagy többsége! 

Coelurus

coelurus01.jpg

A közepes méretű, Jura-kori dinoszaurusz az egyik az újoncok közül. A színsémája igen tetszetős, és egyedi, ahogy az a következő dinoszauruszokról is elmondható.

Dracorex

draco01.jpg

 A növényevő dinó az egyik leglátványosabb az alábbiak közül, legalábbis számomra. Nem csak a szép festése, de szépen kidolgozott minden porcikája, a fején található számos szarv után már érthető a „sárkánykirály” elnevezés is.

Azonban, közel sem biztos, hogy most először látjuk ezt a fajt a Mattel-nél: a paleontológusok a mai napig vitáznak a Dracorex és a Stiggymoloch létjogosultságáról, illetve arról, hogy önálló fajnak tekinthetőek-e, ugyanis sokan, köztük Jack Horner, úgy tartják, hogy mindkét nem a Pachychephalosaurus alfajai, de még inkább fiatalabb egyedei. Akárhogy is legyen, ez a figura szemkápráztató lesz!

Rhamphorhynchus

rhampho03.jpg

A bonyolult név egy nem túlzottan szép (bár ez szubjektív) pteroszauruszt takar, amely azonban az egyik legjobban ismert pteroszauria, köszönhetően annak, hogy mészkőbányákból számos, teljes lelet került elő, és nem csak a csontok, de lágy szövetek, tollak lenyomatával együtt! A figura feje nem a legszebben kidolgozott, de a pengeéles, vékony  fogakat egy gyerekjáték esetében érthető, ha nem is próbálták visszaadni.

Herrerasaurus

herrera01.jpg

Ahhoz képest, hogy ezt a fajt a Jurassic Park: The Game játékban ismerhettük meg, amely ma már nem annyira tekinthető kánonnak, a Mattel-nél már nem ez az első változata, az első, játékszerű vörös festést követően egy barna és egy zöld-barna (Battle Damage) figura is követte. Az új kiadása a  figurának azonban ezúttal jóval merészebb festéssel fog várhatóan megjelenni. Az utolsó képeken a korábbi változatok:

Protoceratops

proto01.jpg

A ceratopsidák egyik legismertebb, kisebb tagja most, a második hullámban jelent/jelenik meg, de jövőre is számíthatunk egy új, még feltűnőbb festéssel. A korábbi verzió az utolsó képen látható.

Velociraptor

raptor01.jpg

Hirtelen felsorolni is nehéz lenne, hány féle Velociraptor, és hányféle színvariáns jelent meg a roppant népszerű raptorból. Az új figura arany-kék festése a Destruct-A-Saurus szériában megtalálható raptor festését idézi, felcserélve a színeket. Az utolsó képen látható a Destruct-A-Saurus változat.

A további dinoszauruszokról csak egy-egy  fotó vagy csoportkép látott napvilágot, részletekről, többek között árról és megjelenésről nem is tudni még illetve a konkrét figurák megjelenéséig, de ez igaz a fentebbi Attack dinókra is, a végső festés is változhat.

Bite ’N Fight Tyrannosaurus rex

rexy01_4.jpg

A T. rex emblematikus szereplője a Jurassic-filmeknek, és szerencsére a Mattel nem is fukarkodott, számos méretben örökítették meg Isla Nublar királynőjét, de vele kapcsolatban a színeket nem változtatták, a minitől a Colossal-ig ugyanaz a narancs-barna színkombinációban jelentek meg a Rex-ek. Ezen változtathat ez a figura.

A filmszerűbb, barna festés számomra roppant megkapó, és gyönyörűen megidézi a Jurassic Park és Jurassic World főhősét. A figura kettős funkcióval jelenik meg: harap (Bite), akárcsak a Thrash ’N Throw változata, és harcol (Fight), ami valószínűleg arra utal, hogy a farkát is lehet mozgatni majd oldalirányba.

Hatchling hím T. rex és Stegosaurus

hatch.png

A tojásból kikelő négy alap figura (Rexy, Blue, Stiggy, Triceratops) után jövőre legalább két bébi dinó jelenik meg: a Rex kölyköt igaz csak átfestették, de még hogy! A zöld szín egyértelműen utalás arra, hogy ő már egy hím T. rex figura, és egész biztos vagyok benne, hogy jövőre már nagyobb változatban is megkapjuk a régóta várt hím T. rex figurákat! A bébi Stegosaurus, akárcsak a többiek, végtelenül cuki!

Dual Attack Stegosaurus/Suchomimus

FRISSÍTÉS
Mega Dual Attack alcím alatt jelennek meg ezek a figurák, és ezen a vonalon érkezik majd az Amargasaurus is! Két külön gombbal aktiválhatóak majd a funkciók (farok lengetés, ordítás, fejmozgatás stb.) és Dino Rivals gyűjthető kártyák lesznek melléjük csomagolva. 

stegosucho.png

Nem tisztázott, hogy a duális megnevezés arra utal, hogy esetleg két figura lesz-e egy csomagban (szerintem nem), vagy két féle mozgásformát kapnak a szauruszok (fej és nyak, ez a valószínűbb). Mindkét figura új festést kapott, de már megjelentek idén, a sorozat harmadik faja a világ valaha élt legnagyobb pteroszaurusza, a Quetzalcoathus lesz.

Attack Pack figurák

FRISSÍTÉS:
Az alábbi figurák még sem az Attack Pack sorozat berkein belül jelennek meg, ők a Savage Strike figurák! Gombnyomásra aktiválódó funkciókkal, ilyen kiadású Velociraptor eddig nem is volt, ezért lehet, hogy esetében az ugró funkcióval kell beérnünk. A figurák mellé Dino Rivals kártyák járnak, amelyek ismertetik az adott dinoszaurusz főbb jellemzőit, és a jelek szerint a Jurassic World Facts applikációt is frissítik majd a harci statisztikákkal például!

attack.png

Ebből a csoportból négy-kettő a régi és új figurák száma. Az első, Blue már megjelent korábban, Owen-nel közösen. A felső sor másik végén a Monolophosaurus látható, új festéssel, ő a Battle Damage sorozatban megjelent Tyrannosaurus rex-szel közösen jelent meg korábban. Az alsó sor közepén a Stiggymoloch látható, ő rajta nem látok változtatást, korábban egy zsoldos figurával volt közös kiadása. Az alsó sor első állata a Dimetrodon, aki korábban a Destruct-A-Saurus szériában jelent meg, igaz egyelőre csak Dél-Amerikában, kérdéses, hogy például Európába, hazánkba eljut-e, de ha más nem, akkor remélem ezzel a szebb festéssel láthatjuk majd itthon is a figurát.

attacks.png

A felső sor közepén a források szerint a Tupandactylus látható, viszont könnyen lehet, hogy ő a Tapejara lesz. Bárhogy is legyen, a szokatlan fejdísszel rendelkező repülő őshüllő igen látványosra sikeredett. A másik újonc ezen a képen a legutolsó, nagyon sötét festést kapó Styracosaurus. A látványos szarvakkal, és gallérral rendelkező ceratopsida szintén nem jelent még meg a Mattel-nél. És most fizetődik ki a Mattel-től az egy méretarányú megjelenítés, hiszen sokan nem gondolnák, hogy ez a nagyon ismert faj valójában kisebb volt, mint nagyobb rokonai, a Triceratops, a Sinoceratops vagy Pachyrhinosaurus.

Basic figurák

basic.png

Itt csak egy új dinót köszönthetünk (a képen nem szerepel az Indoraptor, amely már szintén megjelent a 12 inches figurák közül), a Pteranodon-t. A nagy méret ellenére ezek a figurák egy jóval egyszerűbb festést kaptak, mint az látható ezen a képen is.

Dino Rivals Super Colossal T. rex

FRISSÍTÉS: Azóta kiderült, hogy a most megjelenő új figurák mindegyike a Dino Rivals sorozat részét fogják képezni, de, attól még lehet abban bízni, hogy további kolosszális méretű dinoszaurusz is megjelennek!

A végére hagytam az egyik legérdekesebb új termékfotót, pedig egy már megjelent figurát köszönhetünk itt. A Super Colossal T. rex volt az első, Mattel-től megjelent Jurassic World-ös figurám, és ezt mutattam be legelőször a blogon is. Az újdonság azonban az, hogy ez a változat hangot adós lesz, ezt csak eddig a Battle Damage változata kapta meg, de sokkal érdekesebb az, ami rögtön látszik a csomagolásán:

crex.png

Az új grafikai elemek ugyanis egy új, eddig nem hallott sorozatról ránthatja le a leplet: a Dino Rivals, vagyis dinó riválisok sorozatban ezek szerint további, kolosszális méretű, de egymással méretarányos figurák fognak megjelenni 2019-ben! A doboz a Triceratops-ot is mutatja, de meglepne, ha nem jelenne meg ilyen változatban a filmsorozat további nagyágyúi, az Indominus rex, a Spinosaurus, esetleg az Indoraptor, és akkor már a velük méretarányos Velociraptorok is jöhetnének.

Battle Damage Pteranodon/Plesiosaurus

battle.png

Idehaza is jelentek meg harci sérüléssel ellátott dinoszauruszok, és ezt a vonalat sem hagyja magára a Mattel. A Pteranodon nem először jelenik meg, de ezúttal sérüléssel együtt, míg a Plesiosaurus, amely a Loch Ness-i szörnyre emlékeztet, vadonatúj figura.

Tracker ATV Set

trackeratvset.png

Egy kisebb jármű is biztosan érkezni fog, Owen-ne és egy másik festésű Dracorex-szel együtt egy quad is érkezik jövőre!

Az alábbi két kép látványtervek csupán, amelyből az Explorer játékszettet a Mattel törölte, de a Jeep-es szettet állítólag továbbra is tervezik 2019-re, de fenntartással kell kezelni ezt a látványtervet, mindenesetre túl jól néz ki, hogy ne osszam meg.

expo.png

matteljeep.jpg

A Brachiosaurus-ról egyenlőre még nincs hír illetve fotó, ahogyan új emberről (Franklin biztosan lesz), vagy járműről sem (az Explorer továbbra is csak szóbeszéd), de remélhetőleg e téren sem hagy minket nyugodni a Mattel. Addig is lehet készülni máris a következő évi megjelenésekre, lélekben!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6414294693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.10.11. 19:35:57

Köszi a hírözönt!

A Protoceratops nem 3. hullámos Attack Pack figura inkább? A Minmivel meg a Proceratosaurussal kéne megjelennie, de én még sehol nem találkoztam velük.

Ennek a Dual Attack Stegonak valamivel jobb a színsémája, mint a korábbinak, de átdolgozhatták volna az egész figurát. Én sokkal jobban kedvelem Az elveszett világban látható megjelenését...hogy írjam le szépen...szóval nem a földet veri, hanem jóval magasabban van és vízszintesen. Ez még mindig a JW-s változat.

Az új dínóknak örülök. Különösen a Styraco-nak, és igen engem is meglepett, hogy ebben a mérettartományban jelenik meg. Köszönöm a magyarázatot. Sokkal nagyobb termetűnek véltem én is. Tévesen.

Tapejara, Dimetrodon, Monolopho mind-mind jófélék, ám hol van az Amargasaurus? Sauropodákat akarok!

Anak 2018.10.11. 19:36:55

*szóval nem a FARKA nem a földet veri, hanem jóval magasabban van és vízszintesen

Anak 2018.10.11. 19:37:29

még mindig nem jó
*a FARKA nem a földet veri, hanem jóval magasabban van és vízszintesen

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.10.11. 19:57:37

@Anak: Tényleg, valóban Wave 3-as a Proto! :) Még Európában se nagyon láttam, lassan jönnek át az óceánon, de az USA-ban már felbukkant a Legacy-féle Ian Malcolm figura is!

Nekem tetszett az előző színsémája is a Stego-nak, még lehetne az a zöld más árnyalatú, és sötétebb. A figura kialakítása valóban "ültetett", Az elveszett világban jobban nézett ki (viszont túlméretezett is volt).

Olybá tűnik számomra, hogy a sok, nem filmes dinóval és a bátrabb színsémákkal is a Kenner-féle hagyományt örökítik tovább. Az Amargasaurus és a Brachiosaurus sincs elfeledve, és utóbbi megnyithatja az utat az Apatosaurus, Diplodocus és társai számára. Talán még a törölt, óriási vulkánszettet sem kukázták véglegesen.

Anak 2018.10.11. 20:11:32

Itt pedig megerősítést nyert, hogy a LEGO is jön jövőre új készletekkel:
www.licenseglobal.com/movies/jurassic-world-program-extended-2019

Állítólag 3 készlet lesz jövőre, amiből az egyik egy D2C (Direct to Customer) produktum, ami valami nagy dolgot sejtet. Sokan a látogatóközpontot vagy a főúton lévő T.Rex támadást sejtik ez alatt.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.10.11. 20:34:55

@Anak: Ó, igen, erről is olvastam, de egyenlőre több konkrétumra várok, hogy írhassak róla :) A Látogatóközpont elég király lenne, de talán túl drága is, ellenben pl. a klasszikus Jurassic Park kapu jöhetne!

Egy masszívat frissítettem a bejegyzésen, ugyanis új részletek, és új fotók is napvilágot láttak a mai nap folyamán! Úgy tűnik a Dino Rivals széria az összes játékvonalon végig fog gyűrűzni, kártyákkal és frissített applikációval együtt!

Anak 2018.10.11. 21:22:23

Áh, szóval az Amargasaurus is a Stego és a Suchomimus figurákkal egy vonalban fog érkezni. Okké.

Nekem nem tetszik a Battle Damage vonal, pont a harci seb miatt, viszont az a Plesiosaurus igencsak jól néz ki.

Beszéltünk, arról, hogy a wave 3-as attack pakk figurák meg sem jelentek idehaza, holott elfelejtettük, hogy a wave 2 sem jelent meg. Egyszerre fognak talán, vagy egyáltalán nem?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.10.11. 21:29:36

@Anak: Igen, ott várható a felbukkanása :)

Nekem se a szívem csücske a Battle Damage vonal, de pl. szerintem Blue ott a legszebb, de a Stiggy is eléggé szép.

Wave 2-ben az alábbi figurák érkeztek:
Sinoceratops
Ankylosaurus
Suchomimus
Herrerasaurus
Stygimoloch
Stiggy és zsoldos
Battle Damage Stygimoloch
Battle Damage Pachycephalosaurus
Ceratotosaurus
Pteranodon
GnG Indoraptor

Anak 2018.10.11. 21:37:17

Csak az Attack pakk wave 2 figujairól beszéltem, hogy nem jelentek meg idehaza.(Velociraptor, Herrerasaurus, Dimorphonon 2)
süti beállítások módosítása