2018. szeptember 30. 20:49 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírek - Jurassic World 3., törölt jelenetek

hirek.jpg

A Bukott birodalom hamarosan itthon is elérhetővé válik DVD és Blu-ray lemezen. A megjelenés kapcsán többeket ismét mikrofonvégre kaptak, de érkezett egy izgalmas hír a Jurassic World 3. szereposztása kapcsán is!

Még jóformán a kasszát sem zárták le, hogy a Jurassic World: Bukott birodalom mozis bevételét megszámolják, de máris vannak izgalmas hírek a Jurassic World 3. kapcsán, amely 2021. június 11-én érkezik a mozikba! Egy los angeles-i ügynökség ugyanis máris két új karakterre keresi a megfelelő színészeket!

Zane Maxin – vezető szerep, kaukázusi fehér férfi, dinoszaurusz vadász. A szerepre 20 és 30 év közötti férfiak jelentkezését várják.

Dinoszaurusz Védő Csoport tag – vezető szerep, 28 és 50 év közötti színes bőrű színésznőt keresnek egy paleo-állatorvos szerepére (ilyen szerepkörben láthattuk Zia-t is).

Messzemenő következtetést természetesen nem szabad még levonni, a nagyobb hollywoodi filmeknél szokás félrevezetni a közvéleményt, és hamis karakterleírásokkal félrevezetni a rajongókat is, hogy annál nagyobb meglepetés érje őket, de a dinóvadász karakter alapján lesznek, akik nem fogadják kitörő lelkesedéssel az amerikai kontinensen szabadon élő dinoszauruszokat. 

bryce.jpg

A film házimozis megjelenése kapcsán a készítőkkel, szereplőkkel is újabb interjúk készülnek. Bryce Dallas Howard (Claire) a Collider-nek beszélt arról, hogy mennyire izgatott, hogy Colin Trevorrow már együtt írja a forgatókönyvet Emily Carmichael-lel (Tűzgyűrű: Lázadás). Úgy tűnik, Colin állandó alkotótársa, Derek Connolly kicsit hátrébb lépett, és ezúttal csak mint ötletszerző működik közre. Bryce elmondása alapján, már abból amennyit ő tud a Jurassic World 3. kapcsán, nem csak a maréknyi dinoszaurusz fogja most megnehezíteni a főhőseink életét, hanem az a technológia is, amely életre keltette a dinoszauruszokat, és amely szintén elszabadult, és nyilvánvalóan vannak, akik nem etikusan használják fel azt. 

bayona_2.jpg

Szintén a Collider-nek adott egy nagyobb léptékű interjút J.A. Bayona. A spanyol rendező főképp a történet formálásáról és a forgatásról mesélt a lap újságírójának, Steve 'Frosty' Weintraub-nak de egy ponton rátért  a kimaradt jelenetekre is, ezeket a szemelvényeket pedig most, saját fordításban, itt is elolvashatóak:

FROSTY: Számos ember, amikor a Twitteren megemlítettem, hogy veled fogok beszélgetni, akkor a rajongók elárulták, hogy főképp a kimaradt, törölt jelenetek érdeklik őket. Ha jól tudom, nincsenek törölt jelenetek a Blu-ray-en. Volt valaha szándékod arra, hogy ezek felkerüljenek a Blu-ray-re?

BAYONA: Nem igazán. Úgy értem, nincs semmi… Colin és én beszéltünk róla, és úgy döntöttünk, hogy nincs semmi igazán érdekes ezek között. Úgy értem, kedveltem a las vegas-i pteranodonok jelenetét, ezért ahelyett, hogy a Blu-ray-re tettük volna, a film végére helyeztük stáblista utáni jelenetként, úgy éreztem, ott jó helyen van. De nem emlékszem olyan különleges dologra, amelyet az emberek ne láthattak volna.

FROSTY: Tehát, alapvetően amiket kivágtatok, azok inkább lassították volna a filmet, semmi különös nem volt? Vagy tévednék?

BAYONA: Nem, ezek a tények. Úgy értem, leültünk (Colin-nal) és azt kérdeztük magunktól: „Mit tegyünk a törölt jelenetekkel?”. És semmi igazán értelmeset nem láttunk bennük. A végén úgy voltunk, elég kevés az, ami kimaradt, így elhatároztuk, hogy nem mutatjuk be őket.

FROSTY: Egy korábbi interjúban, azt hiszem a Twitteren láttam, említetted, hogy lett volna pár Dilophosaurus is a filmben. Kivágtátok őket?

BAYONA: Igen, a forgatókönyvben benne voltak, de sohasem forgattuk le a jelenetet. 

FROSTY: Ha nem bánod, akkor beszélnél arról, hogy mi lett volna konkrétan ez a jelenet, ha leforgattátok volna?

BAYONA: Claire és Owen az Arcadia hajón körbe sétálnak, hogy megtalálják a T. rex ketrecét, és kinyitnak egy konténert, és ott egy Dilophosaurus-szal találták volna szembe magukat. De úgy éreztem, hogy már így is elég hosszú ez a jelenetsor az Arcadia-n. Úgy gondoltuk, hogy nincs szükség erre a jelenetre, mert már elég hosszú lett így is ez a rész, ezért végül nem forgattuk le.

FROSTY: Értem. Biztos, hogy jó sokat bele kellett—

BAYONA: Már volt 21 dinoszauruszunk, vagy ekörül. És eljött ez a pillanat… és nagyon magas volt ez a szám és nem volt szükségünk erre a jelenetre. És ekkor, az utómunkálatokra is gondolva, úgy döntöttem, hogy nem fogjuk leforgatni a jelenetet.

indors.jpg

Bayona ezután még sok mindent megosztott a Collider újságírójával, Blue-ról is többek között, hogy ő a film igazi sztárja, valamint arról, hogy meg sem fordult a készítők fejében, hogy akár az Indoraptor, akár más dinoszaurusz is tollasan jelenjen meg, mivel az nem lenne elég ijesztő. Az Indoraptorral kapcsolatban Frosty rákérdezett a korai látványterveken szereplő másik Indoraptor-ra is!

FROSTY: Azt hiszem, de lehet, hogy tévedek, léteznek olyan látványtervek, amelyeken két Indoraptor szerepel. Vajon tényleg terveztetek velük, a filmben lett volna két Indoraptor?

BAYONA: Igen, igen, igen. Ez volt az egyik ötletünk, amellyel megpróbáltuk volna az Indoraptor körüli mitológiát mélyíteni, amolyan háttérként, ami még félelmetesebbé tenné, de úgy döntöttünk, hogy erre nincs a film történetében elég hely. Az egyik (példány) nagyon fekete, a másik nagyon fehér lett volna, a fekete pedig megöli a fehéret, ez olyan volt, mint egy bibliai történet. Mintha Káin és Ábel története elevenedne meg, de úgy döntöttünk, hogy nem csináljuk meg, mert nincs rá hely a történetben.

A szemelvények az alábbi, angol nyelvű interjúból lettek kiemelve: 

Exclusive: J.A. Bayona on ‘Fallen Kingdom’ and Why the Blu-ray Doesn’t Have Any Deleted Scenes

A Jurassic Park-filmek történetében nem egyszer láthattuk már, hogy a korábbi filmek kapcsán felmerült ötleteket egy későbbi filmben használták fel (a vízeséses jelenet Az elveszett világból, ami a Jurassic Park-ban lett volna, a Pteranodonok támadása a helikopterek ellen, ami Az elveszett világ vagy a Jurassic Park /// helyett a Jurassic World-ben kapott helyett stb.). Tehát nem biztos, hogy a Bukott birodalom kapcsán felmerült összes ötlet elveszett, és később még viszontláthatjuk ezeket a jeleneteket.

A jövő héten egy külön bejegyzésben igencsak prémium kategóriás szobrokat, diorámákat mutatok be, amelyek szemkápráztatóak ugyan, de ennek megfelelően eléggé drágák (és limitáltak) is, úgyhogy nincs is értelme várni a megjelenésükkel, ebben az életben úgy sem lesz belőle a tulajdonomban egy sem... 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8814273381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.10.01. 19:01:16

"FROSTY: Értem. Biztos, hogy jó sokat bele kellett—
BAYONA: Már volt 21 dinoszauruszunk, "

Innen nem hiányzik valami a kérdező féltől?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.10.01. 19:13:18

@Anak: Hiányzik, de nem tőlem :D Az eredeti interjúban is így szerepel, gondolom belefojtotta a szót Bayona, de nyilván arra szeretett volna rákérdezni Frosty, hogy bizonyára jó sok dinoszauruszt kellett így is belezsúfolni a filmbe :)

Anak 2018.10.01. 19:54:10

Jah, hogy minél több játékfigurát lehessen eladni a film alapján, merthogy ezen kívül sok értelme nem volt az tuti. Semelyik új állatra nem jutott igazán elég játékidő.

Anak 2018.10.01. 19:54:49

Az Indoraptor nem ér.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.10.01. 20:26:11

@Anak: Lehet igazság abban, amit mondasz, sokan például nagyon várták már, én is, a Carnotaurust vagy az Allosaurust, és elég kevés játékidőt kaptak. Viszont egy kis erődemonstrációt is érzek, egy kis tech demót. De, dinóból sosem elég :D Remélem a Jurassic World 3-ban is azért sok faj feltűnik, olyanok is, akiket nem feltétlenül láttunk a film végén (és jó lenne, ha megjelenne pár klasszikus JP raptor is).

Ser Davos 2018.10.03. 18:41:22

Hogyha az lesz a 3.részben,hogy"az amerikai kormány nem tudja levadászni a dinoszauruszokat",akkor én elhagyom a mozitermet...
Ezt a nem lenne elég ijesztő a tollas dinoszaurusz dumát már megint elsütötte Colin?
Nem értem,miért ne lenne ijesztő?

lillian 2018.10.03. 22:35:33

@Ser Davos: Én akkor hogyom el a mozitermet ha az emberi klónozás irányába mennek el.... mert amit Bryce nyilatkozott, hogy elszabadult a tudomány...nyilván nem mindenki dínókat akar gyártani. A második film se volt egy nagy ötletorgia..tartok tőle ez még annyira se lesz...

Ser Davos 2018.10.04. 07:47:51

@lillian: Na igen ez a másik eshetőség remélem még annyira sem következik be mint az enyém.

RandyTheBigOne 2018.10.04. 14:36:12

Valószínűleg az aktivisták, és az ellenzék nyomására az amerikai kormány nem kezd tisztogató akcióba, mivel a dinoszauruszok veszélyeztetett állatok, viszont lesz pár önjelölt vadász, akik családi tragédiák, balesetek, vagy csak szimpla trófeaszerzés reménye gyanánt vadásszák majd az állatokat.
Az oroszok által megszerzett dinoszaurusz DNS-ek, a technológia fekete piacra jutása elszabadítja majd a genetika erejét, ami nem dinoszauruszokban fog kimerülni.
És könyörgöm, ez a Jurassic franchise, itt vannak InGen dinoszauruszok, és paleontológiailag korrekt őslények, az InGen klónjai NEM tollasak.
A film üzenete már egyértelmű: Hu gEneTuka RoSz, mEnCSük mEg A VeSzéjeZtetet DiNókAt.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.10.04. 23:18:43

@Ser Davos: Nem gondolnám, hogy a pár tucat elszabadult dinoszauruszra feltétlen vadásznának, inkább amolyan rezervátum féleségbe terelhetik őket, és esetlegesen a trófea gyűjtő vadászok veszélyeztethetik az életüket.

Az ember klónozása biztos, hogy szerepet fog kapni, már csak Maisie miatt is, Isabella Sermon is visszatér Chris Pratt és Bryce Dallas Howard mellett, de azért egy Jurassic filmnél nem hiszem, hogy az emberi klónozás lesz a középpontban, remélhetőleg sok dinoszauruszt, tartalmas játékidővel láthatunk majd a Jurassic World III-ban :)

Anak 2018.10.08. 20:16:08

Off: Játékneten és Tulli.hun már 7000 Ft-tól ingyenes a kiszállítás ma estig. Van Sinoceratops Roarivores is. Én rendeltem egyet egy SW Range Trooperrel kiegészítve.
Lehet már későn szólok, de most vettem csak észre én is.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.10.08. 21:02:34

@Anak: Dehogy off :)) Ami azt illeti, már körmölöm a bejegyzést ;)

Anak 2018.10.08. 21:30:46

Ez az egyetlen magyar weboldal, ahol elektromos Indoraptort találtam.
webjatekbolt.hu/Jurassic-World-Indoraptor-jatek-figura-hanggal-es

Picit több, mint pl a játékshopos ár volt:
www.jatekshop.eu/jurassic-world-indoraptor-jatekfigura-mattel.html/hun

Viszont van és ha jól látom már nem jön rá + postaköltség. Így már nem annyira rossz ár, csak ezért a figuráért. Lehet nem várok és lecsapok rá.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.10.08. 22:03:40

@Anak: Szerintem, nem érdemes sokat vacillálni rajta :) Vannak figurák, pl. a Mosasaurus, amelyek elég gyorsan eltűntek, ahogyan Maisie is, az Indoraptor is kapós figura.

Anak 2018.10.08. 22:16:53

Én is így gondoltam, le is adtam rá a megrendelést. Múltkor eléggé bántam, hogy ezt nem zsákoltam be amíg lehetett.
süti beállítások módosítása