2018. július 28. 22:05 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Bukott birodalom: Házimozis kiadások

hazimozis.jpg

A Jurassic World: Bukott birodalom dinoszauruszai szeptemberben (az USA-ban) a mozivásznak után a házimozikat is beveszik: érkezik a film DVD, Blu-ray és 4k Ultra HD kiadása! A tovább mögött részletek az amerikai kiadásról, amely tartalma aligha tér el az európaitól!

A Bukott birodalom az amerikai premiert 6 héttel követően már elérhető is lesz digitális formában. Évekkel ezelőtt még legalább 4-5 hónapot kellett volna erre várni, de a mai, felgyorsult világban, az illegálisan letöltőkkel való versengés miatt is, már egyre rövidebb ez a várakozási idő.

A film az Egyesült Államokban szeptember 4-étől lesz elérhető digitális platformon, ez hazánkat nem igen érinti, de ezt követően már szeptember 18-án megjelenik a film minden elképzelhető formátumon: DVD, Blu-ray, 3D Blu-ray, 4K Ultra HD kiadásban, és több digitális tartalomszolgáltató kínálatában egyaránt! Ugyanekkor várható egy 5 filmes kiadás is 4K-ban, Blu-ray-en és DVD-n!

Az alábbi extrák csak a 4K Ultra HD, a Blu-ray és digitális változat megvásárlása esetén tekinthetők meg:

* A Királyság fejlődik – A filmesek arról beszélnek, hogy a Jurassic World trilógia második része milyen irányba tereli a franchise-t.
* Visszatérés Hawaii-ra – A szereplők és a stáb Hawaii-n forgat.
* Akció a szigeten – Kulisszák mögötti betekintés a bunker jelenetbe és a pörgőgömbös menekülésbe.
* Az Arcadia fedélzetén – A szereplők és a stáb az animatronikus dinókról
* Kezdődjék a licit! – Kulisszák mögötti betekintés az aukció jelenetbe

Viszont, a Universal jó szokását megtartva, az alábbi extrákat már minden kiadáson elérhetővé teszik, úgy, mint, 4K UHD, Blu-ray, DVD és a digitális változat esetében is:

* A színfalak között Chris-szel és Bryce-szal
* Az Indoraptor születése – Az Indoraptor néven ismert genetikailag megtervezett szörnyeteg bemutatása
* Dinó általi halál – Tarts a színfalak mögé, ahol az Indoraptor megöl egy fontos karaktert.
* A birtok szörnyetege – A rendező J.A. Bayona arról beszél, miként befolyásolta a Jurassic Park és a Drakula (1979) a birtok jelenet megtervezését.
* Tetőtéri leszámolás – Betekintés a Lockwood birtok rémisztő tetőtéri leszámolásába.
* Malcolm visszatér – Kulisszák mögött az egyedülálló Jeff Goldblum-mal.
* VFX fejlődés – Az ILM csapata megvitatja a dinoszauruszok életre keltését.
* Bukott birodalom: A beszélgetés – A filmkészítők és a szereplők leülnek, hogy megvitassák a Jurassic World: Bukott birodalmat.
* A királyság dala – Justice Smith énekel a szereplőknek és a stábnak.
* Chris Pratt Jurassic naplója:
-  Vivian Baker, sminkes
- Mary Mastro, fodrász
- Chris Murphy, hangasszisztens
- Dean Bailey, kamerakocsi sofőrje
- Peter Harcourt, búvár
- Daniella Pineda és Justice Smith, szereplők
- Jody Wiltshire, produkciós asszisztens
- Kelly Krieg, forgatókönyv felügyelő asszisztens
- J.A. Bayona, rendező
- James Cox, kaszkadőr
- Rachelle Beinart, kaszkadőr
- Bryce Dallas Howard interjúztatja Chris Pratt, színészt.
* JURASSIC Akkor és most – a Barbasol® bemutatja – A Jurassic saga legfontosabb pillanatai, amelyek a Jurassic World: Bukott birodalomhoz vezettek.

Az extrák címeinek és leírásainak fordítása saját, ettől csak eltérő lehet a Bontonfilm fordítása! Remélhetőleg a Universal eddigi filmjeihez híven, magyar felirattal is élvezhetjük majd őket, és a DVD tulajdonosoknak sem kell szomorkodni, meglepően bőséges lesz az extra kínálat! Sajnos úgy tűnik, a kivágott jelenetek nem kerülnek fel egyik kiadásra sem, de éppen ezért remélem, még nem is végleges az extrák listája. Vagy, talán exkluzív kiadáson lesznek rajta...

Az amerikai lemezeken az alábbi specifikációk lesznek, európai, kiváltképp magyar specifikációk még nem ismertek, ahogyan a megjelenési dátum sem, de esélyes, hogy Európában csak októberben jelenik meg a film, Franciaországban egészen bizonyosan október 9-én. 

4K Blu-ray specifikációk:
Hang: Angol DTS:X Master Audio és Dolby Digital 2.0,  spanyol és francia DTS-HD 7.1
Felirat: Angol halláskárosultaknak, spanyol és francia

3D Blu-ray specifikációk:
Hang: Angol DTS:X Master Audio,  spanyol és francia DTS-HD 7.1
Felirat: Angol halláskárosultaknak, spanyol és francia

Blu-ray specifikációk:
 Hang: Angol DTS:X Master Audio és Dolby Digital 2.0,  spanyol és francia DTS-HD 7.1
Felirat: Angol halláskárosultaknak, spanyol és francia

Hogy milyen grafikájú lesz a borító, és legfőképp, országonként melyek lesznek elérhetőek, még nem bizonyosak, de azért néhány extra kiadás is ismert, igaz, eddig sajnos úgy tűnik, ezúttal nem lesz szobros kiadás. 

Az alap kiadások borítói valószínűleg véglegesen ezek lesznek:

01alap.jpg
Egyenlőre steelbook-os kiadásokról nincs sok információ, az első steelbook az idén hazánkban is megjelent,  a korábbi filmek minimalista stílusú sorozatát követi, a középső az amerikai Walmart áruházlánc exkluzív kiadványa, az utolsó pedig a francia Amazon kínálatából érhető el:

02extra.jpg

A Bukott birodalom a Jurassic széria ötödik filmje, és ahogyan azt már más filmszériáknál is bevett szokás, ezúttal is lesz új, 5 filmes kiadás, Blu-ray-en, 4K Ultra HD és dvd formátumban is. A Target áruházlánc tette fel kínálatába ezt a kiadványt, amely egy három évvel ezelőtti Mondo-féle poszter újrafelhasználása.

03otos.jpg

Európában az Amazon, Amerikában más lánc kínálatában lesz elérhető az eddigi egyetlen, nagyobb díszdobozos kiadás, amelyben a film lemezei mellett kettő darab, kisebb méretű Funko! Pop vinyl figura is található a dobozban: Owen-nel és Blue-val!

04funko.jpg

Az amerikai Target, jelen állás szerint, készül a legextrább kiadással, az ő kiadványukban, egyedi borító mellett egy 28 oldalas art-könyv is lesz a díszdobozban, amely a film látványterveiből szemezget, az még egyenlőre nem tudott, hogy a könyv lapjai között lesznek-e a lemezek, vagy külön tokban. A kis könyv mellett 30 percnyi, más kiadáson nem szereplő extra tartalom is lesz a filmhez! Hogy ezek a plusz percek mit rejtenek, azt persze még nem tudni. 

05target.jpg

Jelenleg tehát ennyi, mi tudható a film házimozis megjelenései kapcsán, de ahogy közeleg a szeptemberi dátum, remélhetőleg több új információ lát napvilágot, és hátha készül még különlegesebb kiadás is!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5214147715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RandyTheBigOne 2018.07.29. 03:48:16

Egy pletyka szerint nem lesznek törölt jelenetek.
A Jurassic World esetében sem kaptunk számottevő törölt jelenetet, ami azért elég szomorú, tekintve hogy Zia-nak lenne egy karakterépítő plusz jelenete, amit kivágtak, továbbá Franklin szerencsétlenkedése is ott van. Ian Malcolm néhány jelenetét is kivágták. Számomra elég kiábrándító.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.29. 23:41:57

@RandyTheBigOne: Igen, sajnos úgy tűnik, hogy nem láthatjuk ezeket a jeleneteket, pedig tudható, hogy 30 perccel hosszabb volt az első vágás. A Dilophosaurus megint megjárta... A nyitójelenetben láthattunk volna párat, a hangjuk hallatszik is a filmben, és később a dinoszauruszok menekülésénél is, vagy még közvetlen előtte, de láthattunk volna párat. Én szívesen megnéztem volna őket.

Anak 2018.07.30. 00:37:06

Csak mondom, hogy nem hivatalosan már elérhető egy koreai feliratos, angol nyelvű változat a filmből. Ha valaki nem bírná ki szeptemberig.

Anak 2018.08.08. 17:40:25

Ami mindennapi Jurassic hírünket add meg nékünk ma....miért nincs új cikk már egy jó ideje? Szabadságon/utazáson vagy?

Anak 2018.08.08. 18:50:18

Nédda, nédda az egyetlen hazai oldal, ahol wave 2-s dínók is vannak már. A wave 1-ből is alig van már valahol valami.
www.jatekbox.hu/page-list/p-2#endlist

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.08. 19:39:21

@Anak: Afféle szabadságon, főképp alkotói szabadságon :D Hamarosan kiderül, min ügyködtem, mert természetesen Jurassic természetű dolgon :)

És, ehhez kapcsolódóan lesz Wave 2-es figurabemutató is a héten :) Holnap mindenképp jelentkezek egy friss bejegyzéssel :)

lillian 2018.08.12. 08:47:51

Rettentően figyeltem, de én nem hallottam a dilok hangját a nyitójelenetben.
6 éves korom óta vagyok JP fan... az összes soron következő résztől úgyszint megzavarodtam, még a JW is kihozta belőlem a gyereket már felnőtt fejjel is :D De a Bukott birodalomnál nem éreztem a varázst...főleg az indoraptor nem hatott meg. Nem tudom hová tenni ezt a részt. Nekem némileg csalódás volt. Persze Rexy rettenet jó benne, Kék úgyszint. De valahogy hiányérzetem van...valami nem volt meg benne.... továbbá az is nagy probléma volt számomra, hogy az irgalmatlanul nagy marketing miatt szinte az egész filmet láttul az előzetesekben, spotokban. Viszont kiváncsian várom a folytatást, mit tudnak kihozni belőle.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.12. 23:03:55

@lillian: Inkább csak gurgulázást lehet hallani a neszbe, és zajba, de én nekem rögtön feltűnt :)

Sokan vannak hasonló véleménnyel a film kapcsán, messze a legmegosztóbb epizód a filmszériában. A sziget és a hátrahagyott állatok elpusztulása miatti szomorúság is talán rányomja a bélyegét a film és a nézők hangulatára is. A hiányérzet, amit azért én is érzek, talán abból is jön, hogy tudomásom szerint minden eddigi epizódénál jóval több, fél órányi jelenet lett kivágva a filmből, amelyekkel talán komplexebb, következetesebb lenne a történetvezetés, és az új szereplők karakterét is mélyítette volna.

Nem bánom, hogy Colin Trevorrow rendezi a folytatást, ő látja át most a legjobban a Jurassic World történeteit, és a negatív felhangokra is biztos reagálni fog a Jurassic World 3-al.

lillian 2018.08.13. 17:03:38

Igen. De valahogy nem volt átütő ereje az egész filmnek. Sőt a zenéről nem is beszélve. Persze voltak rettentően jó jelenetek zeneileg megkomponálva..pl Brachi haláltusa és az Indoraptor tetős jelenete.Viszont ezeket leszámítva egy teljesen átlagos zenei aláfestése volt a filmnek...holott a JP dallamvilága egyáltalán nem mondható átlagosnak. Másik ami nem tetszett, hogy Rexy hangja elég halk volt néhol. Gondolok itt a nyitójelenteben előbújva az erdőből...hát azt hittem h leszaggatja a fejem az üvöltése..erre éppen hallatszodott :) A másik az oroszlános jelentnél..az oroszlán hangosabb volt... :S
Arról nincs hivatalos hír, hogy ezek a kivágott jelenetek meg fognak-e jelenni valaha? Vagy hogy mit tartalmaztak ezek a törölt részek?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.14. 19:42:44

@lillian: Giacchino magához képest valóban egy jóval visszafogodtabb soundtrack-kel lépett elő, amit én sem igazán értek, mikor a Jurassic World saját témáját is eléggé visszafogta, John Williams klasszikus dallamairól nem is beszélve, úgy érzem ez is Bayona kérése volt a zeneszerző felé.

Rexy hangja nekem is feltűnt már! A japán bemutató előtt hivatalosan elérhető volt a film első 7-8 perce, angol hanggal, japán felirattal. És ekkor döbbentem meg én is, hogy a film elején Rexy hangja jóval terjedelmesebb volt, mint ahogy a moziban emlékeztem. Amíg nincs a kezemben a film dvd/BD változata, ez csak feltevés, de van egy sanda gyanúm, hogy a magyar hang keverésénél történhetett valami, de ez legkésőbb csak a megjelenéskor tudom ellenőrizni, és mindenképp bejegyzést is érdemel.

Más filmek esetében azt mondanám, később kihozhatnak egy bőrlehúzó kiadást, a kimaradt jelenetekkel kibővítve a filmet, vagy külön extraként, viszont Bayona korábban azt nyilatkozta, hogy a Bukott birodalom kivágott jeleneteit nem fogjuk viszontlátni, amit én nagyon sajnálnék.

Zia nemi identitásáról biztosan van egy kivágott jelenet, illetve tudunk egy másikról is: mielőtt Owen rátalálna Blue-ra, a csapattal együtt a raptor területén elhullott Stegosaurus-ra bukkan! Hogy Blue ejtette-e el, vagy más állat, nem tudni, de tény, több kiadványban is szerepelt az elpusztult Stegosaurus képe, a filmből viszont teljesen kimaradt, és elmondások szerint a Dilophosaurus-ok a pörgőgömbös jelenetsorban is felbukkantak volna. A házimozis megjelenés környékén, ha addig nem kerülnek kiadásra, kiszivárgásra a jelenetek, mindenképp erről is írok egy külön bejegyzést.

lillian 2018.08.14. 22:17:42

Felkerült egy viszonylag jó minőségű, angol nyelvű, égetett kóreai felíratos verzió. Rexy hangja ott is ugyan olyan silány... A dilophosaurosokat én is nagyon hiányoltam a filmből, vagyis élő formában :D
Amúgy szeretnék gratulálni a bologodhoz! Rettenet jó!
Rengeteg olyan dolgot tudtam meg a régi filmekről amiket nem tudtam :)
Az új megjelenéséig nem kell sokat várni, bízzunk benne hogy tartogatnak nekünk meglepetéseket... kimaradt jeleneteket.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.16. 20:45:14

@lillian: Köszönöm szépen :) Mindig is szerettem volna kiírni magamból nem csak a kedvenc filmszériámmal kapcsolatos gondolataimat, vagy érdekességeket, nem is reméltem, hogy mások is élvezni fogják :)

A kíváncsiság rávitt arra, hogy online megnézzek egy ilyen verziót, pontosabban belenézzek, de konkrétumokat majd csak a hivatalos megjelenéskor tudok mondani, de nekem már ennél a verziónál is intenzívebbnek tűnik Rexy hangja.
süti beállítások módosítása