2018. július 17. 21:19 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Bevételfigyelő #6

hatos.jpg

A Jurassic World: Bukott birodalom negyedik hétvégéjét töltötte az elmúlt héten az amerikai mozikban, és szép lassan ki is fut, ez nem meglepő, a mai filmek nem időznek már olyan sokáig a vásznakon, mint elődjeik, jóval több az új film, és az emberek élete is felgyorsult. A tovább mögött az aktuális eredmények az egyenlőre utolsó bevételfigyelőben.

trike.png

A Bukott birodalom negyedik hétvégéjén már jóval több rivális bemutatóval került szembe, és végül már csak a heti bevételi lista ötödik helye jutott J.A. Bayona filmjének. Az eredmény jelenleg:

364.000.000 dollár,

amellyel az idei esztendő negyedik legsikeresebb filmje az Egyesült Államokban, csak a Disney filmjei, A hihetetlen család 2., a Fekete párduc és a Bosszúállók: Végtelen háború előzik meg. 

Az amerikai piacon láthatóan, a két hetes csúszásnak is köszönhetően, visszaesett az érdeklődés a Jurassic filmszéria iránt, de nemzetközileg továbbra is nagy sikerrel szerepel, összesen pedig már több, mint 

770.000.000 dollárt 

tettek a kasszába az Amerikán kívüli rajongók, azaz kevéssel

1.135.000.000 dolláron 

áll a film az összbevételt tekintve, amely eredménnyel az idei esztendő harmadik legsikeresebb a Universal filmje, A hihetetlen család folytatása ugyanis a nemzetközi piacon nem váltott ki akkora érdeklődést, mint az Egyesült Államokban! 

trex.png

Idehaza a Jurassic World folytatása 387 ezer nézőt érdekelt eddig, ez százezerrel kevesebb, mint három éve, de a szériában a Jurassic Park ///-at már megelőzte a UIP-Duna Film terjesztése. A 400.000 néző elérése még továbbra is reális célkitűzés. 

A Universal vezetői pedig elkezdhetnek gondolkozni azon, hogy egyrészt, mire költik a rengeteg profitot, másrészt, miképp tervezik megújítani a franchise-t és kedvezőbb helyzetbe hozni ismét az Államokban. Hamarosan remélhetőleg a konkrét, dvd-s és Blu-ray-es tartalmakra fény derül, és tovább íródhat a sikersztori. Annál is inkább, mert Colin Trevorrow állítólag már neki is látott a Jurassic World 3. forgatókönyvének!

indor.png

A továbbiakban azt hiszem eltekinthetünk a bevételek figyelésétől, és majd később, a nagyjából végleges eredményeket ismerve visszatérünk rá. A blog sajnos az elmúlt hetekben, személyes és technikai jellegű problémáktól szenvedett, de remélhetőleg ennek lassan vége. Előttem áll még egy bővebb zenei ismertető, illetve tervben van a Jurassic Park filmek mögött álló emberek életútját bemutató sorozat, és természetesen, ha kezem ügyébe akad, akkor további termékismertetők is születnek, és a tervezett filmes kiadásokról is talán most már több szó esik a szaksajtóban is! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9214119197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása