2018. június 09. 22:14 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Az első hét

elso.jpg

Néhány országban már kedden, de a legtöbb - nemzetközi piacon - szerdán megkezdődött a Jurassic World: Bukott birodalom mozis karrierje. Ennek kapcsán pedig nem csak a kritikák lepték el az internetet, de rengeteg interjú, és újabb termékek is megjelentek a piacon, illetve derültek ki a részletek. A tovább mögött egy előzetes hétvégi bevételi adattal indítok.

Az előzetes becslések legfelső határát, 149.9 millió dolláros nyitóhétvégét teljesíthet a Bukott birodalom a nemzetközi piacon. Ez igen figyelemreméltó adat, de még nem végleges, csupán becslés, de az mindenképp biztató, hogy több országban az elő-premier illetve premier-napi bevétel rekordokat döntött. Azt is hozzá kell tenni, hogy míg három évvel ezelőtt (az amerikai premierrel egy időben) 60 külföldi piacon nyitott a film, addig a Bukott birodalom csupán 48 országban, és Kínában, ahol a Jurassic World hatalmasnak számító, 99 millió dolláros nyitóhétvégét produkált, még csak a jövő héten lesz a premier, az Egyesült Államokban pedig csupán június 22-én. A folytatásokra egyébként is rendre jellemző, hogy visszaesnek a számok, és a Jurassic World esetében a 14 éves hiátus is kedvezően hatott, a Bukott birodalom máris jobb kilátásokkal bír, mint azt az elmúlt hetekben becsülték! 

Az is tisztán látszik, hogy a kritikusokat jobban megosztotta a film, mint a három évvel ezelőtti elődje, de messze pozitívak a vélemények, és még a kritikáknak csak elenyésző részét teszik ki az amerikai ítészek véleménye. De, Piszkos Harry óta tudjuk, hogy a vélemény... Mindenki győződjön meg a saját szemével a filmről, de csak akkor ha jól akar szórakozni, izgulni egy nyári kalandfilmen, annak pedig egyenesen kötelező, aki csak kicsit is szereti a dinókat! 

Egy héttel a nemzetközi premiert követően, és egy héttel az amerikai premier előtt, június 15-én jelenik meg a tervek szerint Michael Giacchino a Jurassic World: Bukott birodalomhoz írt filmzenéje CD-n és digitális formátumban. Végre akad borítóterv és a tételek címe is ismertté vált, a galériában olvasható, bár nem túl spoileres, inkább a Giacchino-ra jellemző játékos, talányos címadással találkozhatunk majd az 1 óra 19 perc hosszú filmzene borítóján.

Az elmúlt napokban több új plakát is napvilágot látni, a képekre kattintva pedig letölthető belőlük a legnagyobb méret:

p1.jpg

p3.jpg

p4.jpg

p2.jpg

Holnap este és/vagy hétfőn várható végleges, első hétvégi adat, és egy bővebb elemzés a bevételekről, illetve egy alaposabb, konkrétumokat taglaló kritika/élménybeszámoló is a napokban a filmről. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3314035846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása