2018. június 03. 19:57 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Marketing és új figurák

news_17.jpg

Pár óra múlva ráfordulunk az év 23. hetére, a Jurassic Park rajongók számára ez felér a karácsonnyal: több ország mellett Magyarországon is a mozikba kerül a Jurassic World: Bukott birodalom, J.A. Bayona rendezésében. A film marketingjéről és az új Mattel figurákról a hajtás után.

A Universal egyik partnere az óriáscég, az Amazon. Nem csak az Amazon Prime szolgáltatás kínálatába kerültek fel a filmek, de számos olyan, Európában máshol nem kapható figura is elérhető, mint például a németek számára eleinte csak az ő nyelvterületi Amazon-jukon felbukkant Legacy figurák. Minthogy a film később érkezik csak az amerikai mozikban, nem csak naponta jelennek meg újabb tv spotok, filmrészletek, de az Amazon jóvoltából jókora médiafigyelem övezte egy reklámjukat, ezt:

Az Amazon a tegnapi napon leszállította a cég történetének legnagyobb szállítmányát: az ügyes marketinggel fenntartott érdeklődés közepette futott be a hatalmas csomag, amelyet aztán a Jurassic World sztárjai, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard segítettek kinyitni: 

A hatalmas Tyrannosaurus rex figura elfoglalta ideiglenes helyét a Grove-on foglalta el, Los Angeles-ben. Ez a hely az egyik legnyüzsgőbb városrész: itt találhatóak a város legjobb üzletei, éttermei. Az élét az eseménynek egy kicsit tompíthatta, hogy Londonban, vagy Párizsban már hetekkel ezelőtt kiállításra kerültek ilyen T. rex szobrok. Ami azt illeti, Londonban az eleinte a City Hall-nál, a Temze partján kiállított szobrot a Kings Cross állomásra szállították át (első képen) míg a francia szobor egy plázában kapott kiemelt helyet, és led panelekkel minden figyelmet a rex felé terelnek, eléggé szép.

Az Amazon oldalán tegnap este három új, Mattel figurakészlet is felkerült a kínálatba, bár valószínűleg főképp viszonteladók által, és nem magától az Amazon-tól rendelhetőek, az egyiküknek, a legnagyobbnak, már 300 dollár körüli az ára!

91zccjc3fbl_sl1500_1.jpgEz a szett nem más, mint a Large Surge Playset. A figurákhoz kiadott applikáció már korábban kiderült, hogy a Baryonyx-nak még lesz egy új változata, és most már tudjuk, hogy milyen körülmények között! Láthatóan nem igazán változtattak az itthon is kapható figurán, a fején levő kék sávot narancssárgára festették, illetve kivették a hangdobozt. Erre valószínűleg azért volt szükség, mert a játékszett egy zacskó, narancssárga Slime is tartozik! A mostanában ismét divatba jött nyálkát a Mattel dobta piacra, 1976-ban! 

A játékszettben ez a narancssárga slime adja a vulkanikus láva effektet, és a promóciós fotók alapján nagyon jó szórakozást fog adni kicsiknek és nagyoknak egyaránt! A szetthez ember figura nem kapható, de természetesen kompatibilis, és remélhetőleg itt nem állnak meg, és további játékszettek is kaphatóak lesznek. És, ezek után muszáj lesz a cég egy Franklin figurát is kiadni, hiszen az előzetesek alapján ő és Claire fog közelebbi kapcsolatba kerülni a Baryonyx-szel!

 slime.jpg

Nem ez az egyetlen játékszett, amelyhez slime-ot kaphatunk: további két kisebb szettről is lerántották a leplet: a zöld Velociraptor és a Dimorphodon figurái nem változtak, ugyanazok, amelyek eddig is kaphatóak voltak, de mindkettő figura mellé kapunk egy tartályt, benne egy Velociraptor csontvázzal nyaktól felfelé, illetve egy-egy zacskó slime-al: a raptorhoz kék, a Dimorphodon-hoz zöld színű zselével. Egy harmadik, slime-os kiadásról azonban egyenlőre csak adatlapot tettek közzé, képeket nem, de nagy valószínűséggel Blue-hoz fog kapcsolódni. A galériában további képek a két szettről:

Hazai megjelenésről sajnos nincs információ, ahogyan a Legacy, a Battle Damage vagy a Destruct-A-Saurus szériák sorsát illetően sem. Apropó, romboló dinók, az Amazon kínálatába felkerült egy játékszett:

919er0espql_sl1500.jpg

A Pteranodon-nal és helikopterrel együtt kapható játékszett is a játékok második hullámában érkezik, mint a fentebb taglaltak, bár valószínűleg hamarabb is piacra dobták volna őket, ugyanis az eredeti tervek szerint az USA-ban a Toys 'R Us játéküzletlánc kizárólagos forgalmazásában jelentek meg, csak épp a bolthálózat lehúzta a rolót az Egyesült Államokban.

A játékszetthez egy új festésű Pteranodon mellett egy Jurassic World-ös helikopter és pilóta jár. A helikopter oldalán egy gomb segítségével a forgószárnyak forognak, de ha a Pteranodon a csőrével egy ponton eltalálja a koptert, az darabjaira hullik! További Destruct-A-Saurus szettek egyedi festésű dinoszauruszokkal még várhatóak. 

A jövő heti európai, vagy inkább világpremier miatt valószínűleg kedd-szerda magasságában az első hivatalos kritikák is megjelennek, a hazai sajtóvetítésre szerdán, a díszpremierre pedig már kedden sor kerül.

4nap.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5814021238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása