2018. május 21. 18:40 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Attack Pack Velociraptor Blue

csik_2.jpg

A Jurassic World filmek dinó sztárja egyértelműen a saját jellemmel bíró, némiképp idomított Blue. J.A. Bayona nem rég egy videóban le is nyilatkozta, hogy szerinte Blue a történet központi figurája. A filmhez kapcsolódó termékeken szinte mindenhol felbukkan Blue, és a Mattel sem csak egy figurát szentelt neki, természetesen. Én a már idehaza is kapható Attack Pack Velociraptor Blue figurát vásároltam meg és vettem szemügyre a tovább mögött.

Blue-t és társait azzal a céllal treníroztatta az InGen biztonsági főnöke, Vic Hoskins, hogy esetleg később hadászati célokra is bevethető legyen a csapat, és nem is annyira nagy bánatára, ki is próbálhatta őket Hoskins a csatamezőn az Indominus Rex ellen, és végül csak Blue maradt életben a négyesből. A Velociraptor megalkotásánál a korábbi filmek összes raptorát alapul vették, de nem lehet azt mondani, hogy egyértelműen ez vagy az a raptor lett volna az alap. 

blues.jpg

A Mattel számos figurát, pontosan 8-at szentelt Blue-nak, úgy mint a most tárgyalt Attack Pack verziót, az Owen-nel közös Story Pack és a szintén vele közös verzió, amikor még Blue kölyök volt. Egy 12 inches, kevésbé mozgatható verzió is napvilágot látott már, valamint egy olyan, két dinós szett, amelyben egy Dimorphodon-nal közösködik a raptor, bár itt a figura ugyanaz, mint az Attack Pack Blue. A Rip-Run Chaser szériából egy felhúzható, és így futást imitáló változata került kiadásra, de természetesen mini figurában is megörökítették. A Battle Damage verzió sikerült talán a legpontosabbra, kár, hogy úgy fest, ez csak az Egyesült Államokban kapható.

Az Attack Pack szériába a kisebb termetű dinoszauruszok figurái kerültek. A kartonlapra ragasztott áttetsző műanyag tok könnyedén eltávolítható a lapról és kézbe is vehetjük Blue élethű figuráját. 

blue04.jpg

A figura méreteiből adódóan hangot nem ad ki ugyan, de mozgathatóak a lábai, kezei, valamint a szája is. Apró részletekig kidolgozott, szépen megformált a figura, és méretarányos is a többiekkel. A jellemző kék csík is nagyon jól mutat, igaz a farkán nem folytatódik, mint a filmbéli dinoszaurusznak.

blue08.jpg

dinok.jpg

A figurát ismételten a JátékNet csapatától rendeltem, és egy kedves kis ajándékként, egy mini figura fogadott még a csomagban!

stygi01_1.jpg

A csomag pedig nem mást rejtett, mint a közönség kedvenc-várományos Stygimoloch-ot! És annak ellenére, hogy mini figuráról beszélünk, a feje mozgatható, és mint látható, szépen kidolgozott és festett a mini dinoszaurusz!

stygi02_1.jpg
A héten remélhetőleg még egy termékbemutatóval tudok jelentkezni, ezúttal viszont ismételten nem figuráról lesz szó, érdemes lesz figyelni a blogot!

jateknet.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1513990816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.05.22. 21:01:32

Vajon miért spórolták le félig a figuráról a vezérmotívumnak számító kék csíkot?

Egy kis kritika:
Lehetne kérni, hogy néha kicsit magyarosabban fogalmazz, vagy átnézd az anyagot publikálás előtt? Pl:

"Én az idehaza is már kapható Attack Pack Velociraptor Blue figurát vásároltam meg"
Én a már idehaza is kapható... kicsit gördülékenyebb, nem?

"Az Attack Pack dinoszauruszai jellemzően a kisebb méretű dinoszauruszok, a dobozok zárt, de könnyedén eltávolítható a lapról a műanyag dobozka"
Itt konkrétan nem is értem mit is szeretnél közölni? ;)

Az a két bakelit score album elég jól mutat! Irigy vagyok marhára. Netán ez is megvan?
img.wennermedia.com/article-leads-horizontal/rs-15199-jurassic-1800-1398957388.jpg

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.05.23. 20:41:16

@Anak: Legközelebb fáradtan nem posztolok, az tuti :) Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, mindjárt javítom is :)

Azt hiszem, nem tudatos volt, hogy lehagyták a csíkot, de ha gonosz szeretnék lenni, akkor azért, hogy más figurát is megvegyenek a rajongók.

A Jurassic Park 20. évfordulójára megjelent vinyl lemezes kiadások közül az alap kiadás megvan, a fekete lemezekkel, de ugyanezzel a borítóval. Volt még egy kiadás, amelyen egy Rex csontváza húzódik végig, illetve a lemezek a borostyánt imitálják.

www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/05/23/325vinyl.jpg

A Jurassic World kapcsán is jelent meg különlegesebb (kék színű) és hagyományos (fekete) szitázás, sajnos abból még nincs meg egy sem.
süti beállítások módosítása