2018. május 08. 20:38 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Thrash 'N Throw Tyrannosaurus rex

thrash_1.jpg

Legutóbb a Mattel új játékvonalának legnagyobb tagját mutattam be, a Super Colossal T. rex-et. Most van szerencsém egy újabb lenyűgöző játékfigurát bemutatni, a Thrasn 'N Throw Tyrannosaurus rex-et, 


A Mattel játékvonalában az a fantasztikus, hogy az akciófigurák, beleértve a dinoszauruszokat, az embereket és a nagyobb járműveket, egy méretarányban kerülnek kiadásra. Így, ez a Thrash 'N Throw figura is, amely az egyetlen elektronikus T. rex figura jelenleg a kínálatban.

A csomagolása a már "ismert", szállítókonténert idéző grafikai elemekkel tarkított, és persze a háttérben a kitörő vulkán sziluettjével. A figura egy darabban található a nyitott dobozban, valószínűleg azért sem csatlakoztatható külön a farokrész, mint a játékvonal legtöbb figurájánál, mert ez a T. rex "irányítóközpontja".

 

rexy03_3.jpg

A farokrész oldalra mozgatásával a dinoszaurusz a fejét rázza, és közben suhintó hangzást hallat, de a testhelyzet változtatásával és a farok fel-le mozgatásával már egészen más akciókra képes a figura, úgy mint a harapdálás, vagy a velőt rázó ordítás. Az elmúlt 25 évben, a Jurassic Park filmekhez megjelent T. rexek közül, amelyekből van szerencsém többet is birtokolni, számomra ez a figura bír a legfilmszerűbb hanggal.

rexy06_1.jpg

A figura kidolgozottságáról ismét csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni: a figura testének kidolgozottsága bámulatos, a fej tökéletesen adja vissza Stan Winston és csapatának eredeti T. rex modelljének vonásait, akárcsak a Super Colossal esetében, csak kisebb méretben, de egyszerűen pazar. Ahogyan a festés is, amely lehet, hogy nem adja vissza az eredeti stúdiómodell színvilágát, de így is nagyszerűen sikerült, kellemes színvilág, és szépen, igényesen kivitelezett. 

rexy07.jpg

A lábak oldalra mozgathatók, illetve a boka forgatható, és az egyik lábban elhelyezett gomb segítségével a T. rex lépéseinek moraja hallatszik.

jatek.jpg

És itt fontos megemlíteni, hogy már egy ideje elérhető a magyar Play Áruház kínálatában is a Jurassic World Facts alkalmazás. A Mattel által fejlesztett alkalmazásban (többnyire) a dinoszauruszok talpán elhelyezett DNS kódot beolvasva az adott dinoszaurusz digitális formában jelenik meg, és mellette még 5 érdekesség is az adott állatról. Az alkalmazásban egyébként egy kvíz segítségével lehet még pontokat szerezni, mivel a megvásárolt figurák kódja csak 2 érdekességet fed fel az állatról, sajnos egyenlőre csak angol nyelven. 

A figurák, mert hogy Rexy nem érkezett egyedül, de hogy kivel utazott együtt, az maradjon titok holnapig, egyre több játékáruház kínálatából érhető el, én a JátékBox webáruházból rendeltem őket: www.jatekbox.hu . A holnapi napon túl a közeljövőben további termékbemutatók következhetnek, végre megérkezett a Jurassic világ hazánkba is!

jatekbox.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr313900694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.05.08. 21:04:17

Idehaza a JW játékok hivatalos megjelenési dátuma végül a június eleje lett, szemben a tőlünk nyugatabbra elterülő vidékeken. Az egyik haza LEGO webbolttól tudtam meg, hogy akkor jelennek meg hivatalosan idehaza a készletek. Gondolom a többi játékra is ez az irányadó.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.05.08. 21:33:40

@Anak: Szerencsére úgy fest, egyre több játék webáruház már a kínálatába vette, és készletén is vannak a figurák. Egy nagyon kedves, közeli barátom a hétvégén pedig már Interspar-ban is látott figurákat, szóval itt vannak :)

Több hullámban jönnek külföldön is, nálunk valószínűleg a Legacy széria is később jön (de magyar csomagolásúakat már láttam belőlük), a Battle Damage kérdéses, a Destruct-A-Saurus széria pedig USA-ban is már kérdéses, mivel az ottani exkluzív jogokkal bíró Toys'R'Us bezárt...

Anak 2018.05.10. 18:54:57

Jaja, az általad említett játékbolt után megnéztem a jatekshop.hu kínálatát is. Vannak átfedések is de vannak más termékek is.
Az melyik fantázianevű széria amiben a Carnotaurus, Baryonyx meg a csapkodós farkú Stego van? Ahogy elnézem kell hozzá pénztárca, hogy minden kívánalom meglegyen.
A LEGACY sorozatot gondolom akkor küldik majd boltokba, ha egy kicsit már lecsengett az aktuális film.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.05.10. 19:11:35

@Anak: A Carnotaurus (és a Stegosaurus valamint a még meg sem jelent Suchomimus) az Action Attack széria, a Baryonyx (és a Triceratops, Allosaurus, Metriacanthosaurus) a Roarivores, azaz a hangot kiadó figurák közt találhatóak.

A Legacy valószínűleg valóban később, a film premierjének időpontja körülre saccolom, hogy jön. Nem lehet okunk a panaszra a felhozatalt illetően.

Anak 2018.07.30. 20:53:38

No megvan ez is. A trappolós aktivátor gomb a talpán kissé idegesítő, mert akkor is benyomódik, amikor nem az volna a célunk a figurával. A bömbölős, harapdálós és fejsuhintós akciók viszont tök jók. Klassz figura...de hova teszem majd?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.30. 23:06:52

@Anak: Igen, és azért nem teljesen sík terepen kissé nehezen is áll meg így, 25 éve ezt jól megoldották a Kenner-nél...

Nálam abszolút a legjobb figura az egész vonalról, az 1:18-as figurák közül, de az akciók miatt talán még a Colossal-nál is egy picit jobban szeretem. Tudásában pedig abszolút a legjobb minden figurát tekintve a Kenner-től kezdve, nálam legalábbis.
süti beállítások módosítása