2018. április 07. 22:23 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - A Mattel JW Legacy sorozata

legacy.jpg

Egyre közeleg április 16-ia, amikor is globálisan feloldja a Mattel a Jurassic World játékok embargóját. Az elmúlt hetekben azonban Mexikóban, az Egyesült Államokban, sőt, most már több európai ország boltjainak polcaira, webshopjainak kínálatába feltöltésre kerülnek a termékek. Sajnos, idehaza továbbra is se híre, se hamva a termékköröknek. A tovább mögött pedig egy kivétellel a Legacy alsorozat termékeiről láthatunk részletesebb fotókat.

Az alap, Basic, széria mellett tudvalevő, hogy Legacy (örökség - a korábbi filmekhez kapcsolódó figurák), Battle Damage (harci sérült dinók), Destruct-A-Saur (romboló dinók) fantázianevű játékvonalakkal készült a Mattel a Jurassic World kapcsán. Érdekes megjegyezni, ha eddig nem tettem volna, de látványosan kerülik az új film alcímét, a Fallen Kingdom-ot a játékok dobozára elhelyezett logókban is. Furcsa.

Lássuk is, mire számíthatnak a rajongók. Az már korábban kiderült, hogy a Jurassic Park-ból négy főszereplő is új figurát kap, pontosan ábrázolva őket a filmhez viszonyítva. Alan Grant, Ellie Sattler, Ian Malcolm és Robert Muldoon kerül most kiadásra. Pontosabban, csak a két paleontológus (jó, Ellie paleobotanikus) és Muldoon, Ian figuráját később, valószínűleg júniusban adják ki.

Az öltözékük, testfelépítésük és az arcuk megformázása is az eddigi Jurassic játékok történetében a legélethűbbek. Mindenki mellé járni fog egy Compsognathus, valamit olyan kiegészítők, mint Alan-nél a jelzőpisztoly (a harmadik részre utalva), Ellie-nél a lámpa, Muldoon-nál a Spas 12-es puska, míg Ian-nél egy jelzőfáklya. Csak remélni tudom, hogy Az elveszett világ (Ian, Sarah, Nick, Roland), a Jurassic Park /// (Alan, Billy, Paul, Amanda és Eric) és a Jurassic World (Masrani, Hoskins, Wu, Zach és Gray) kapcsán is lesznek később a szereplőkről új, élethű figurák is. Annak idején egyébként a John Hammond-ot alakító Richard Attenborough nem egyezett bele, hogy róla, azaz karakteréről akciófigura készüljön, míg a Lex-et alakító Ariana Richards esetében a családja nem járult hozzá ehhez, így róluk sosem készültek figurák. Egy kövér Dennis Nedry figura viszont, ha már sokféle Dilophosaurus-t is kapunk, egy nagy ziccer kihagyása lenne a Mattel részéről, ha nem készítenék el. 

Nem csak emberek, dinoszauruszok is lesznek ebben a játékvonalban, az első "fecskékről" már le is rántották a leplet. A Tyrannosaurus rex-et már láthattuk, az alap, Extreme Chomping figurát kapjuk meg ismét, de ezúttal korábbi sérülések nyoma nélkül! Kapunk egy új, Az elveszett világ ihlette Velociraptort, amely nem azonos Blue figurájával, csak átfestve, mivel az alap, Attack Pack szériában megjelenő két raptor (Blue és egy JP1-es) karjai például nem gömbcsuklósak, mint ennek! Különleges effektként a hátsó lábaira "ültetve" pedig fel is ugrik a raptor! A bébi T. rex-et és a Pachycephalosaurus-t is a második részből kapjuk, a bébi Rex nagy hasonlóságot is mutat a Kenner 20 évvel ezelőtt megjelent figurájával, farkát lenyomva pedig harapni is tud! A Kenner előtti tisztelgésnek értelmezhető az ehhez a figurához járó szájkosár is. A Pachy is a 20 évvel ezelőtti figura előtti tisztelgés az öklelő mozdulatsorral és festéssel. A harmadik részt egy Pteranodon és egy újabb, ezúttal a második részhez készült, csak átfestett, Velociraptor fogja képviseli.

A második-harmadik részbeli zöld T. rex-ből is remélem kapunk legalább egyet, sok gond nem lenne az előállításával, csak át kellene festeni a már meglévő Extreme Chomping T. rex figurát. A játékokhoz kapcsolódó mobil applikációban már helyet kapott egy Spinosaurus is, így nem is kétséges, hogy valamikor később, az év folyamán, a harmadik rész antagonistája is kiadásra fog kerülni. Az alábbi galériában továbbra képek találhatóak a fentebb taglalt figurákról:

Eddig egy klasszikus járműről, az első filmből ismert Jeep Wrangler-ről tudjuk, hogy megkapjuk a Legacy  széria keretében, az alap játékvonalbeli modellel ellentétben a festése makulátlan, és a tetejére szerelt hálóvetőt is száműzték, viszont a csörlő a kocsi elején működőképes lett! 

A műszerfal is szépen kidolgozott, és természetesen kompatibilis az emberi figurákkal is, mind a négyen elférnek benne! Itt is csak abbeli reményemnek tudok hangot adni, hogy később a Ford Explorer-t is megcsinálják, illetve a második részből valamelyik Mercedes terepjárót és esetleg a Jurassic World-ből a Mercedes G550-es modelljét. 

Ugyan nem a Legacy sorozat keretein belül érkezik, de a blogon visszatérő "vendég" a Tyrannosaurus rex Anatomy Kit játékkészlet. A tudományos, oktató célzattal is használható készletben egy körülbelül 50-55 centi hosszúságú T. rex figura található, de sajátossága, hogy a fél oldala lebontható, ezáltal pedig megfigyelhető, és tanulható a dinoszaurusz csontváza és szerveinek elhelyezkedése. Most végre részletesebb fotókon is láthatjuk a játékot:

Mint a legtöbb esetben, a végleges termék eltér a promóciós fotókon látottaktól, bár ez esetben ez a változás nem annyira markáns: a többi, Mattel által kiadott nagy méretű T. rex figurákkal szemben itt még egyszínű barnára van festve a zsarnokgyík király, de a végleges terméknél végül az ő állkapcsa, és hasi részei is egy világos színt kapott.

Az amerikai piac sajátossága, hogy az olyan nagy játékcégek, mint a Mattel, még azt is megengedhetik maguknak, hogy csak bizonyos áruházláncok kiváltsága legyen egy-egy játékvonal különböző részeinek árusítása. Ez a fajta üzleti modell remélhetőleg Európában, és legfőképp, hazánkban nem fog megvalósulni, és nem feledkeznek meg rólunk a hazai játékboltok sem, és az egészen lenyűgözően sikerült Legacy sorozat tagjait is megkapjuk!

A végére egy frissebb hír: a kanadai, filmes korhatárt megállapító bizottság már megállapította a harmadik előzetes besorolását! Azt is tudjuk, hogy 2 perc 30 másodperces lesz (a korábban emlegetett 60 másodperces tv előzetesről viszont továbbra sincs hír), a források szerint pedig az április 27-én mozikba kerülő (náluk még egy nappal hamarabb is!) Bosszúállók: Végtelen háború c. képregényeposz előtt fogják adni a mozikban, tehát kiemelt helyen, mivel az év egyik legsikeresebb filmjének ígérkezik a Marvel filmuniverzumának újabb darabja. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2113816822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása