2018. február 22. 21:09 - Lord Picard

Jurassic World: Mattel összefoglaló - 4. rész

4resz.jpg

A New York Toy Fair játékkiállításon a Mattel, a Matchbox és a Hot Wheels márkáival közösen képviseltette magát, és rengeteg a Jurassic World: Bukott birodalomhoz tartozó terméket; játékokat mutattak be. Más cég, így a Lego is leleplezte a filmhez tervezett készleteit, de a mai bejegyzésben ezekről nem, hanem még néhány Mattel termékről, és más játékgyártók kínálatáról lesz szó.

JURASSIC WORLD PTERANO-DRONE

ptera2_1.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $119.99 / Kb. 29000 Ft

A legnagyobb Pteranodon figurát nem a dinoszaurusz figurák között kell keresni, hanem ezt a drónt vagy quadrokoptert kell megvásárolni. A távirányítóval ellátott drón tetején működés közben a Pteranodon szárnycsapkodás közepette emelkedik a levegőbe, és akár 15-20 percig képes a levegőben maradni egyetlen töltéssel. A gyerek számára is biztonságos, mivel egy érzékelő ha túl közel érzékel tárgyat, vagy egy kisember kezét, lekapcsolja a rotorokat, és magától landol!

JURASSIC WORLD HATCH ’N PLAY DINOS

eggs.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $14.99 / Kb. 3600 Ft

A tojás+dinoszaurusz kombináció nagy múltra tekint vissza a Jurassic Park játékok történetében, az első három film termékkínálatában is felbukkantak, de a Jurassic World-nél a Hasbro nem örökítette tovább a hagyományt, nem úgy a Mattel. Az elektronikus tojások gombnyomásra megrepednek, és egy kis dinoszaurusz figura kel ki a tojásból! Négy féle tojás közül választhatunk: Blue Velociraptor, Tyrannosaurus rex, Triceratops és Stygimoloch bébit kelthetünk ki!

eggs2.jpg

A most következő Imaginext termékek, mely brand szintén a Mattel része, a kisgyermekek számára készült, és, előbbre való a játékélmény és a kreatív játszás, mint a filmszerűség ennél a termékcsaládnál.

imaginext.jpg

A teljes játékvonalban különböző járművek és dinoszauruszok kerültek megformázásra, úgy mint a Mosasaurus, a Stygimoloch vagy épp egy Dilophosaurus, de dinoszaurusz szállító teherautó, mini tengeralattjáró is lesz majd kapható. Ezeknek az ajánlott fogyasztói ára nem ismert, de a szett két legnagyobb tagját kiállították külön is:

IMAGINEXT JURASSIC WORLD – JURASSIC REX

inextrex.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $109.99 / Kb. 26700 Ft

Az elektronikus T. rex szemei gombnyomásra világítanak, illetve egy a hátára szerelt szerkezettel képes száját kinyitni. A csomag tartalmaz egy kisautót, amelyet egy kilövő állásból indíthatunk útnak és egy Owen figura is a szett része.

IMAGINEXT JURASSIC WORLD – WALKING VILLAIN DINOSAUR

inextraptor.png

Ajánlott fogyasztói ár: $59.99 / Kb. 14500 Ft

Az Indoraptor készlete ugyan fele annyiba kerül, mint a Rex, de kb. feleakkora is maga a játék, amellyel lépegetni lehet majd, de a szeme ugyanúgy világítani fog, mint és az állkapcsa is mozgatható. Owen mellett ezúttal egy quad kap majd helyet a készletben.

UNO ATTACK JURASSIC WORLD

27752599_881871105355070_1143425097512873436_n_1.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $24.99 / Kb. 6000 Ft

Az Uno egy egyedi, Attack! névre keresztelt kártyaváltozatát is bemutatták New Yorkban. A külön is megvásárolható kártyapakk mellé egy Dilophosaurus fejet formáló adagológépet is lehet vásárolni, amely a szabályok értelmében, bármikor köpködheti a kártyákat a játékosok arcába!

JURASSIC WORLD KERPLUNK

kerplunk.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $19.99 / Kb. 4800 Ft

A társasjáték egyszerre igényel ügyességet és nyújt felhőtlen szórakozást a játékosok számára. A pálcikákon logó dinoszauruszok a tartály közepére elhelyezett Blue-t fenyegetik, őt kell a játékosoknak kimenekíteniük!

JURASSIC WORLD PLÜSSÖK

plush_1.jpg

Nem is egyféle, hanem rögtön háromféle termékcsoportból is választhatnak a plüss figurák rajongói!

plush-stiggy.jpg

Az alap plüssök közül négyfélét dobnak piacra: Stegosaurus, Pteranodon, T. rex és a Stygimoloch közül lehet választani. Az ajánlott áruk $9.99, kb. 2400 Ft.

plush-blue.jpg

A Reversible termékcsaládon belül háromféle szauruszt kapunk: az elmaradhatatlan T. rex mellett Blue-t és egy Triceratops-ot. A reversible azaz kifordítható plüssök alapból tojásnak látszanak, és belőlük fordítható ki az adott szaurusz. Mondjuk, a hírek szerint az ezt a technológiát szabadalmaztató cég túlzottan nem fogadta jól ezt a termékcsaládot, remélhetőleg megegyezésre jutnak a gyártóval. A plüssök ajánlott fogyasztói ára $14.99 , kb. 3600 Ft.

A harmadik termékkörben ketten „maradtak”, bár ezek a számok még változhatnak: a T. rex mellett az Indoraptor is megjelenik, de nem csak a méretük miatt alkotnak külön párost, ugyanis ők hangchip-pel is el lesznek látva! Fogyasztói áruk várhatóan szintén $14.99 lesz.

JURASSIC WORLD MASZKOK

Azok a gyermekek, vagy gyermeklelkű felnőttek, akik dinoszaurusszá szeretnének válni, most különösen figyeljenek! A film három főszereplő dinoszauruszává is válhatnak!

mask-raptor.jpg

Blue Velociraptor nem csak egy elektronikus maszkot kap, de (külön megvásárolható) két manccsal is kiegészíthető. A maszk állkapcsa mozgatható, ha az ember állkapcsát egy hevederbe csatolja, de Blue képes a szemeit is mozgatni, és három különböző hangot is ad ki! Ajánlott fogyasztói ára: $34.99 / Kb. 9000 Ft, a karmok pedig $14.99-ért azaz, kb. 3600 forintért árulják majd.

mask-rex.jpg

Rexy és az Indoraptor sem marad ki, igaz ők kevésbé kidolgozott maszk formájában lesznek kaphatóak, de ugyanazon elven az ő szájuk is mozgatható! Darabjuk $12.99, kb. 3200 Ft.

mask-iraptor.jpg

CARDINAL termékcsalád

A nagy múltú, főleg puzzle és klasszikus játékokat gyártó vállalat, a Cardinal is számos termékkel készül megünnepelni a filmszéria ötödik részét:

card-puzzle.jpg

Több puzzle készlet is napvilágot lát, az egyik a cégnél már régóta futó, tojásba zárt puzzle, de mellette hagyományos kiadások is érkeznek. Egy fal romboló társasjáték is érkezik, de a legnagyobb figyelmet minden bizonnyal a következő társasjáték kapja:

A nagy játéktáblával érkező, vulkán elől menekülős játékban a dinoszauruszok kimenekítését fogja akadályozni a kitörő vulkán, amelyből a leomló „sziklák” akadályozzák a játékosokat.

FACTORY ENTERTAINMENT

A cég már a Jurassic World kapcsán is számos termékkel, műanyag figurával, nyomtatott anyagokkal, fémtáblákkal képviselte a filmet. A folytatás kapcsán az alábbi termékek várhatóak:

revos.jpg

A vitrinben látható Dilophosaurus, T. rex, a kikelő Raptor és a Ford Explorer figurák már korábban megjelentek, ahogyan a táblák, iratok is. Most új megjelenés lesz a Jurassic Park kapuja, a kis Explorer-rel, valamint a Jurassic Park és Jurassic World kulacsok is.

A cég legcukibb termékei azonban az alábbi plüssfigurák lesznek:

ent-plush.jpg

A Jurassic Park főszereplőit a rájuk jellemző dinoszauruszokként való ábrázolása egyszerre nagyon vicces és szívet melengető: Alan természeten egy Velociraptor, Ellie pedig Triceratops, míg Ian-hez a szó szoros értelembe véve is a legközelebb a T. rex állt. John Hammond pedig Brachiosaurus-ként köszön vissza.

Ugyancsak a Factory gyártásában, de már a REVOS termékcsalád keretein belül érkeznek az alábbi, a Funko Pop! legfőbb riválisának számító termékek:

Alan, Ian és egy Velociraptor mellett az Owen motorjával együtt megformáló szobor látványtervét is közzé tette a cég a kiállításon nyitott vitrinjükben.

Ha már említettem, a FUNKO POP! Jurassic Park-hoz tervezett termékei már bizonyos helyeken megvásárolható az Egyesült Államokban, azért a cég elvitte a figuráit a játékkiállításra is:

group_2.jpg

És akkor, azt hiszem ezzel a végére is értem a játékkínálatot bemutató cikksorozatnak. Valamit biztos hagytam ki, de a leglátványosabb, legjelentősebb termékekre vethettünk pillantást. Végleges árakról továbbra sincs információ, hiszen az ajánlott fogyasztói ár a kiskereskedelmi árak, és erre még rájön idehaza a 27 százalékos ÁFA, és egyéb költségek, de, annyit talán elárulhatok, hazánkban is jönni fognak a Mattel termékei, remélhetőleg a teljes kínálat! A következő cikkben egyéb termékekről, lakástextíliák, konyhai eszközök kerülnek terítékre!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2813690798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása