2018. február 21. 20:48 - Lord Picard

Jurassic World: Mattel összefoglaló - 3. rész

3resz.jpg

A Mattel new yorki bemutatójának harmadik, összefoglaló részében a játékvonal járműveiről, a dinoszaurusz és ember figurákkal egy méretarányban készült járművektől az egészen kicsi, Matchbox és Hot Wheels kisautókig.


A Jurassic World egyik leglátványosabb járműve, Steven Spielberg személyes kedvence (sőt, állítólag ő maga kardoskodott a járművért) a Gyrosphere azaz a pörgőgömb. Az előző partner, a Hasbro nem ismerte fel és nem használta ki a járműben rejlő lehetőségeket, míg a Mattel minden játékvonalán igyekszik megjeleníteni a folytatásban is szerepet kapó gömböt.

JURASSIC WORLD STORY PACK
Claire and Gyrosphere

gyro00.png

Ajánlott fogyasztói ár: $14.99 / Kb. 3600 Ft

A Story Pack szériában ezen kívül Owen és Blue, valamint valószínűleg az elektronikus Indoraptor szerepel egy maga, jelen ismereteink szerint. A Claire-hez járó pörgőgömb természetesen méretarányos a többi ember és dinoszaurusz figuráihoz, maga a gömb pedig két személyes, akár a filmben, illetve csak feltételezem, hogy az ülések stabilizálását is megoldották a Mattel-nél. A gömb kidolgozottsága, és maga az „üveg” felülete is egy igazán jól megmunkált darabot sejtet.

JURASSIC WORLD GYROSPHERE RC (pontos elnevezés nem ismert)

gyro_1.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $29.99 / Kb. 7300 Ft

Ez a pörgőgömb is méretarányos lesz a 3.75-ös emberfigurákkal, a dupla árért cserében azonban egy komolyabb, távirányítós változatot vásárolhatnak a rajongók e termék tekintetében! Nyilvánvalóan a gömbön belüli stabilizálás okozhatta a legnagyobb fejtörést a gyártónak, de megoldották a kiállításon készült videók tanulsága szerint.

gyro2.jpg

JURASSIC WORLD GYROSPHERE BLAST VEHICLE

blast00.png

Ajánlott fogyasztói ár: $29.99 / Kb. 7300 Ft

Ez a katonai csapatszállító, amely feltehetően a film előzetesében is látható, egy igen minden részletében szépen kidolgozott jármű. Természetesen a gépkocsi méreteiben az emberfigurákhoz lett tervezve, így kombinálható is lesz velük. A csomag egy pörgőgömböt is tartalmaz: egy gombnyomásra a jármű eleje a szélvédőtől kezdve lecsukódik, és egy másik gomb megnyomásával kilőhető maga a gömb! A járműt jobban megnézve pedig látható, hogy sérülések, karmolásnyomok futnak végig a járművön, ez különösen nagyon ötletes!

Mivel más filmek, vagy általános játékok terén nem vagyok jártas, ezért nem kis meglepetést okozott a most következő négy jármű, ugyanis ezeket a Matchbox gyártja! A cég már jó ideje a Mattel cégbirodalom része, de arról fogalmam sem volt, hogy ilyen nagy méretű járműveket is gyártanak!

JURASSIC WORLD MATCHBOX JEEP WRANGLER with NET LAUNCHER + DINO

jeep01_1.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $22.99 / Kb. 5600 Ft

A gyerekek, és a gyűjtők egyik kedvence lesz ez a Jeep játékautó, hiszen egyszerre kapcsolódik a klasszikus első részhez, és a Jurassic World-höz is. Annak idején, 25 évvel ezelőtt a Kenner játékvonalában is szerepelt egy Jeep Wrangler, amely méretarányos és kompatibilis volt a figurákhoz, ahogyan most a Mattel teljes vonalához méretarányos ez a jármű is.

Az autó ugyancsak apró részletekig megmunkált, koszos, rozsdás, elhanyagolt állapotúnak fest, mint a Jurassic World-ben is szerepelt. Mivel játékról van szó, ezért a tetejére egy hálóvetős szerkezetet telepítettek, de ezt leszámítva, még a kerekeken a gumik felirata is stimmel a filmbéli járművel! A kocsi mellé egy dinoszaurusz, egy Dimorphodon figura is jár.

JURASSIC WORLD MATCHBOX OFF-ROAD RESCUE RIG

truck10.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $19.99 / Kb. 4900 Ft

Ez a platós teherautó nem tudjuk, csak feltételezhetjük, hogy a filmben is fel fog bukkanni, de a Matchbox ennél a járművénél is ki tett magáért: nem csak szépen kidolgozottság jellemzi ezt a gyerekjátékot, fény és hangeffektek is kapunk a pénzünkért!

A jármű fényszórói gombnyomásra felgyulladnak, és hangot is ad a jármű (gondolom csak, hogy motorhangot). A platon látható befogó szerkezet pedig szétcsatolható és lehajtható a plató oldalára.

JURASSIC WORLD MATCHBOX DEEP-DIVE SUBMARINE

sub10.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $19.99 / Kb. 4900 Ft

A Matchbox egyik legszebb járműve ez a mini-tengeralattjáró, amelynek a tetejét megnyomva az „üveg” kabin világít! A jármű karjai is mozgathatóak, és természetesen a vízen úszni is tud (hogy a merülést hogy bírja, arról nincs kétségem, a rajongók maguk fognak meggyőződni!).

A gömbben kényelmesen elhelyezhető lesz természetesen bármelyik emberfigura.

JURASSIC WORLD JEEP WRANGLER RAPTOR ATTACK RC

jeep-rc01.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: Nem ismert

A játékvonal többi tagjához méretben is passzoló, egy Owen és egy zöld Velociraptort tartalmazó kiadásban található Jeep kevésbé részletesebben kidolgozott, ellenben, távirányítható és valamilyen okos megoldással, a zöld Raptor üldöző is tudja venni a Jeep-et!  A doboz hátoldalán egyébként a Textron Tiger páncélautó is szerepel, tehát azt is irányíthatjuk majd egy másik szettből!

jeep-rc03.jpg

JURASSIC WORLD MATCHBOX JEEP WRANGLER

mjeep5.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: Nem ismert

A járművek közül a végére hagytam a legjobbat: ez az 1:18-as méretarányú Jeep az eddigi legrészletesebben, és szép nagy méretben kerül kiadásra, remélhetőleg még a tavasz folyamán. Hogy a jármű kompatibilis lesz-e az emberfigurákkal, nem tudni, de esélyes, hogy nem, és az árcédula is a járművek közül ezen lesz a legvastagabban meghúzva, de ezért cserébe a legapróbb részletekig kidolgozott jármű kerülhet a rajongók gyűjteményébe. A Jeep ugyanúgy saras, elhanyagolt állapotúnak tűnik, mint a fentebb taglalt jármű, de abszolút filmszerű, mentes mindenféle kiegészítőtől, azonban a kocsi ajtaja nyitható, ahogyan a motorháztető is!

A KISAUTÓK

A Matchbox először 1997-ben, Az elveszett világhoz adott ki a filmek kapcsán kisautókat, játékszetteket. Ezen járművek ugyan nem teljesen filmszerűek voltak, de ennek ellenére jó szórakozást nyújtottak a kisgyerekek számára. Személyes kedvencem, ami talán köszönhető annak is, hogy megvan, a T. rex-et szállító teherautó volt. A Jurassic World kapcsán egész sok, összesen 34 jármű (egy helikopter és egy helikopter-hibrid repülőgép is volt köztük) jelent meg a cég égisze alatt, de ezek egyike sem a filmben látott járművekről lett mintázva, egyedül a Mercedes Unimog teherautóhoz hasonló jármű köszön vissza a kisautók közül. Ez a helyzet most a folytatás kapcsán is feloldódni látszik:

JURASSIC WORLD MATCHBOX VEHICLES

mathcbox2.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $3.99-6.99 / Kb. 990-1700 Ft

Pontosan nem ismert, összesen hány darab kisautóval készültek a Matchbox-nál, a kiállításon számos járművet mutattak be, amelyek valószínűleg önmagukban is kaphatóak lesznek, valamint legalább lesz egy 5-ös pack is, de más szettekbe is kerülnek más járművek. A legfontosabb hír, hogy ezúttal viszont a filmbéli járművek kerültek megformázásra, valószínűleg az lehetett a gond három éve, hogy nem a Mattel, hanem a Hasbro volt a Universal legfőbb partnere a film kapcsán, és/vagy a szerzői jogokról nem tudtak akkor még megegyezni.

A kiállításon nem csak a Jurassic World-ből (Mercedes G 550, pörgőgömb, Tiger katonai jármű) vagy a Bukott birodalom (katonai járművek, tengeralattjáró) járművei köszöntek vissza: a Jurassic Park-ból (is) ismert Jeep Wrangler a legkisebb méretben is feltűnik a Matchbox kínálatában! Sőt, rögtön két változatban: a klasszikus, tető nélküli, bukókeretes Jeep mellett egy, a vászontetős Jeep-et is megvásárolhatjuk majd, a 12-es számot viselő járművel próbált volna Dennis Nedry eljutni a kikötőbe, míg akadályba, és végül egy Dilophosaurus-ba nem ütközött.

Valószínűleg ugyancsak sok tekintetet vonzott a kiállításon is a Ford Explorer kisautó is: érthetetlen módon a Kenner féle játékautón kívül nem nagyon igyekeztek eddig ezt az emblematikus túrakocsit megjeleníteni a Jurassic játékok történetében. A kisméretű gépkocsiban talán csak a panorámatető mögötti rész (ami a filmben teljesen bíborban pompázott) nem filmszerű, de ez csupán egy csekély hiányosság.  Csak reménykedhetünk abban, hogy később, akár az év folyamán, a Matchbox ezt a kocsit is megjeleníti legalább 1:18-as méretarányban.

Az elveszett világ járművei közül kettőt is viszontláthatunk majd az év folyamán: egy Mercedes ML 320-as biztosan lesz a kínálatban (de mernék rá fogadni, hogyha Jeep-ből is legalább két változat készült, akkor Malcolm-ék másik ML 320-asa is felbukkan majd), valamint a csuklós busz, igaz, a csukló mögötti rész nélkül. Remélhetőleg csak azért, mert még megjelenés előtt mutatták meg, hogy állnak vele, és teljes valójában fog megjelenni a kínálatban később.

Három kisebb szettel is készült a gyártó, amelyekben a járművek mellett egy-egy dinoszaurusz is megjelenik: a Mosasaurus a tengeralattjáróval került egy csomagba (amely jármű nem ugyanaz, ami külön is megvásárolható lesz ekkora léptékben), a T. rex egy Hummer befogó kocsi villái közé, amely kísértetiesen emlékeztet Az elveszett világban látott járműre! Egy másik Hummer-nél egy szállítóketrec került a jármű elejére, Triceratops-szot szállítva. Egy teherautón egy nagyobb méretű, nem méretarányos Blue raptort szállít a platóján, míg megint egy másik szettben egy helikopter mellett bukkan fel Blue (amely jelenet a Lego készletei közt is szerepel!).

match-play.jpg

A kiállításon két nagyobb játékszettet is kiállítottak, amelyeket azonban látszólag nem övezett nagy figyelem, mert sok értékelhető fotó róluk nem készült, de a tűzhányón, dinoszaurusz fejeken átívelő pályák már aligha lesznek filmszerűek. Egy korábbi katalógus szivárgás alapján szintén játékszett formájában egy teherhajó is megjelenik majd, mely szintén egy pályává alakítható át. A játékszettek ára 19.99 dollár, kb. 4900 forint lesz.  

A Matchbox kínálatát látva nem kis meglepetésemre, a Hot Wheels is bemutatta járműveit, melyeket a filmhez készítettek (amíg meg nem tudtam, hogy a Hot Wheels is a Mattel cégcsoport része).

HOT WHEELS JURASSIC WORLD DIECAST CHARACTERS CARS

matchboxok.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $3.99 / Kb. 990 Ft

A Hot Wheels számos franchise-szal áll kapcsolatban, és már a Star Wars-filmek kapcsán is éltek azzal a jópofa lehetőséggel, hogy a filmek szereplői által ihletett autókat adtak ki. A Jurassic World: Bukott birodalom kapcsán is számíthatunk ilyen kisautókra, melyekben a vonásaik alapján is felismerhető a Mosasaurus, Velociraptor (Blue), Stegosaurus, Tyrannosaurus rex és Triceratops jegyei.

matchboxok2.jpg

Az egész franchise szempontjából legnagyobb járművek azonban már nem is igazán nevezhető játéknak: egy mini-quad és a Jeep miniatürizált változatát is hajthatják a 3 és 7 év közötti gyerekek.

POWER WHEELS JURASSIC WORLD JEEP BATTERY POWERED RIDE-ON

bjeep2.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $304.99 / Kb. 75000 Ft

Minden Jurassic Park rajongó gyerekkori álma volt a filmbéli Jeep, a mai gyerekeknek pedig akár erre is lesz lehetősége. Az ötlet egyébként nem új keletű, az Egyesült Államokban nagy számban működő, Jurassic Park Jeep rajongói csoportban (ahol a felnőtt tagok valódi Jeep Wrangler-eket alakítanak át a filmbéli járművekre) már házi barkács módra a kisgyerekes rajongókra is gondolva készült már ehhez hasonló jármű.

bjeep.jpg

A Power Wheels járműve akár 8 km/h órás sebességre képes „száguldani” a T. rex elől, mely állat a felmatricázott visszapillantó tükörről is visszaköszön!

POWER WHEELS JURASSIC WORLD DINO RACER

quad2.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $259.99 / Kb. 63000 Ft

Ez a quad-szerű járgány is 8 km/h maximális sebességre képes, amelyen a gyermek Blue-ként száguldozhat kedvére.

quad.jpg

Habár a tegnapi tervek szerint ma még az Imaginext termékeivel fejeztem volna be a Mattel összefoglalóját, de tekintve, hogy még pár kisebb termékről ma is kerültek elő fotók, más gyártótól, így egy negyedik összefoglalóban érkeznek a plüssök, mini szobrok és az Imaginext játékok összefoglalója!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6213688436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása