2018. február 20. 23:47 - Lord Picard

Jurassic World: Mattel összefoglaló - 2. rész

2resz.jpg

Az előző bejegyzésben a Jurassic World: Bukott birodalom című film kapcsán a Mattel által, a new yorki játékkiállításon bemutatott, kisebb méretű dinoszauruszokról közöltem összeállítást. A mai bejegyzésben a nagyobb dinoszauruszokról és az emberfigurákról számolok be. A bejegyzés SPOILER-es, mivel szerepel benne az Indoraptor-ról készült figurák fotói!

Először is kezdenék két megjegyzéssel, amelyekkel tegnap nem éltem: az egyik, miszerint az új dinoszauruszfigurák kezei és lábai nem csak a hagyományos módon csavarhatók, de a gömbcsuklós kialakításnak köszönhető oldalirányba is állíthatóak, amely újdonság a Jurassic játékok kapcsán! A második, az egész játékvonal, és a hozzákapcsolódó termékek körében is ha nem is annyira látványosan, de kerülik az alcímet! A logó egy az egyben a Jurassic World logója, annak repedezett, elhasznált változata (mint ahogyan Az elveszett világ logója is az volt az első részhez képest), de alcímet nem tartalmaz a logó, érdekes. Talán a Fallen azaz a bukás szót kívánják kerülni ezzel a megoldással...

COLOSSAL TYRANNOSAURUS REX

colossalrex06.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $54.99 / Kb. 13.300 Ft

Amely viszont nem valószínű, ha ilyen termékekkel teszik próbára a rajongókat (és pénztárcájukat). A Tyrannosaurus rex a Jurassic Park filmek sztárja, Isla Nublar királynője. A filmek ikonikus dinoszaurusza a filmek címerállata (kivéve a harmadik résznél, ahol ezt a szerepet (is) átvette a Spinosaurus, de a Jurassic World óta az új filmes kiadásokon is többnyire visszakerült ezen részhen is a T. rex). Az amerikai játékgyártó legalább három, nagy méretű, és ami fontosabb, gyönyörű figurával is megörvendezteti a rajongókat.

Mind közül a szó legszorosabb értelmében a leghatalmasabb, kolosszális méretű lesz ez a T. rex. A hosszúsága 91 centiméter! Az állkapcsa mozgatható, és üreges hassal alakították ki, azaz amit megeszik, a gyomrába kerül, ahonnan egy csapóajtón keresztül pottyan ki a „megemésztett” áldozat. A Mattel szerint akár 20, mini-dinoszaurusz figurát is képes egyszerre eltárolni. A dinoszaurusz feje egészen pazarul lett megalkotva, de az egész állat teste, mellső végtagjai, lábai is nagyon szépen kidolgozottak, amelyek mozgathatóak is. Anyaga kemény gumi és műanyag ötvözete. További fotók a galériában.

THRASH 'N THROW TYRANNOSAURUS REX

thrash03.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $39.99 / Kb. 9.700 Ft

A következő zsarnokgyík méreteiben az előző bejegyzésben taglalt nagyobb dinoszauruszokkal és az emberfigurákkal méretarányos. A méreteiről pontosabb adatunk nincs, de valószínűleg nem sokkal kisebb, mint az első két filmhez megjelent T. rex figurák.

A dinoszaurusz törzse több részre taglalt, műanyag és gumiszerű anyag keveréke. A farkát mozgatva egyrészt a fejét tudja rázni, másrészt pedig a „harapás” funkció és a jól ismert T. rex üvöltés is így aktiválható. A lábait a talajhoz ütve dübörgő hangot hallat a játék. A fej kialakítását nála is muszáj kiemelni, míg bár az első két rész szenzációs figuráinak ez a része nem volt túlzottan filmszerű, de így is rendkívül pazar kialakításúak voltak, szemben a Jurassic World-höz kiadott Hasbro figurákkal. No, a Mattel-nél ezt a hibát nem követik el, azon se lepődnék meg, ha kiderülne, az eredeti Stan Winston-féle modellt használták referenciaként.

TYRANNOSAURUS ANATOMY KIT

anatomy.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $49.99 / Kb. 12.200 Ft

Ugyan ezt a figurát végül nem mutatták be, de az esemény előtt az Entertainment Weekly összeállításában ez a fotó közlésre került, és muszáj róla is említést tennem. Egy korábbi bejegyzésemben tévesen azonosítottam az előbbi figurával, ez annak fényében is böszme hiba, hogy jól látható, a három T. rex közül csak ennek barna színű a szaurusz álla.

A figura kettős célzattal készült, nem csak játszásra lesz alkalmas, de a fél oldalát lebontva a dinoszaurusz csontváza, belső szervei és izmai tárulnak fel. Az ún. DNS kulcsokkal pedig az izmok mozgását illetve a vérkeringést, a szervek működését lehet majd szemléltetni. Mérete nem ismert, de aligha lesz nagyobb, mint a Thrash 'N Throw figura. Ez a figura a most bemutatottak közül azon kevesek egyike, amelyet viszont csak ősszel adnak ki.

MOSASAURUS REAL FEEL SKIN

mosa05.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $29.99 / Kb. 7.300 Ft

Az előző részben felbukkant, és aligha lenne meglepő, ha felbukkanna a Bukott birodalomban is, Mosasaurus a második legnagyobb figura a Mattel sorozatából: 71 centiméter hosszúságú lesz!

Azon túl, hogy az állkapcsát tudja majd nyitni-csukni, más érdekességet nem tud, de a mérete, és az elnevezésben is szereplő valódi bőrszerű borítás alapján kedvelt darabja lesz a gyűjtőknek. A doboza is nagyon ötletes, a doboz tetején, ha függőlegesen helyezzük azt el, a Mosasaurus felett ugyanis egy cápa lóg!

INDORAPTOR DELUXE

indo8.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $34.99 / Kb. 8500 Ft

A film új pusztító, ellenséges dinoszaurusza az Indoraptor nevet kapta, utalva az előző film pusztítójára, az Indominus rex-re. Amellett, hogy ő is egy hibrid állat, valószínűleg, a neve is erre utal, több Velociraptor genom található benne, mint elődjében. A Mattel nem volt szégyenlős, és valószínűleg a Universal-lal is egyeztettek, hogy bemutatják az állatot, így máris rengeteg információt tudhatunk róla.

A játékkiállításon két, méretben sem túlzottan eltérő figurát mutattak be, amelyeknek bár a játékvonalon belüli kategóriáját nem tudhatjuk biztosan, de ennek a figurának a dobozán szerepel a Story Pack vonal két másik szettje is. A figura 16-17 ponton mozgatható, sok féle pózban kiállítható lesz tehát a polcokon, és méretarányát is tekintve a játékvonal többi figurájához passzol, rendkívül részlet gazdag kidolgozással. A farkával ez a figura is mozgatható, a karjai idegbeteg módjára kapálóznak, közben eléggé fenyegető hangot hallat, de a szeme is vörösben világít, illetve a feje oldalirányba is mozgatható, és természetesen, harapdál is. Nem csak az eddigi legfélelmetesebb állat lesz a filmekben, de a játékok között is kiemelkedő figura lesz!

INDORAPTOR

27973640_1619066918181305_3597515946341045877_n.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $19.99 / Kb. 4800 Ft

Mivel pontosan nem tudni, melyik kategóriába tartozik a két Indoraptor figura, ez a jóval olcsóbb, alap kiadás. Olyan sok ponton nem mozgatható, mint  az előző figura, de méreteiben ő is passzolni fog a többi állathoz és emberhez!

És a galéria:

EMBERFIGURÁK

figure.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $7.99 / Kb. 1950 Ft /darab
Ajánlott fogyasztói ár: $14.99 / Kb. 3600 Ft /csomag (Claire+Pörgőgömb, Owen+Blue)

A Jurassic World kapcsán külön emberi figurát nem adott ki a Hasbro, ellenben a korábbi epizódok játékvonalaival. Ezt a hibát is a Mattel most helyrehozni látszik: legalább 11 figurát fognak kiadni a filmhez jelen állás szerint.

OWEN

Owen-ből rögtön 5, sőt, 6 féle figura lesz, ha beleszámítjuk a Rip-Run szériából a motoros Owen-t, aki viszont nem valószínű, hogy eltávolítható lesz a motorról.

2owen4.jpg

Owen egy csomagban lesz egymaga: ebben kék farmer inget és farmernadrágot visel, kiegészítőként pedig valamiféle páncélmellényt, valamint karvédőket kap és egy pajzsot.

owen-blue2.jpg

Egy másik csomagban az előzetesben is látott bébi Blue-t kapja maga mellé, valamint egy táskát és a kését, a farmernadrág is megmarad, de immáron a jól megszokott bőrmellényt és vaj színű inget visel.

3owen.jpg

A harmadik Owen-variánst még nem tudni, hogy magában vásárolhatjuk meg, vagy lesz mellé valaki más is, mindenesetre egy jobb napokat látott Owent tartogat: ezúttal farmeringet visel a mellénye alatt, de a nadrágja és az ingje is szakadt, dinoszaurusz támadás nyomait viseli magán, alighanem az Indoraptorét. Kiegészítőként egy puska és valamilyen ütőalkalmatosság tartozik majd hozzá.

gyro3.jpg

A játékkiállításon kiállított pörgőgömbben pedig egy újabb Owen variáció foglal helyet: a farmernadrág és ing kombináció mellett egy élénkvörös színű mellényt visel a figura.

owen-blue4.jpg

Az ötödik változat, ha még számon tudjuk tartani, a felnőtt Blue-val összecsomagolt változatban is a megszokott ing-nadrág kombinációban láthatjuk, bőrmellényt viselve, de kiegészítőként csak a karján megjelenő bőr védőeszközt láthatjuk (amelyet egyébként az előzetesben a bébi Blue-val közös jelenetben viselt). Nem fognak hiányt szenvedni a Chris Pratt rajongók, az biztos!

CLAIRE

Claire-ből talán kettő változatot fogunk kapni (bár a promóciós fotókhoz képest volt már dinoszaurusz is, amely nem úgy festett, mint a végleges verzió): az egyik szettben Claire egy mini Stegosaurust kap, valamint egy hordozható eszközt. A hölgy barna nadrág-kabát szettben, és zöld inget viselve lesz kapható.

claire2.jpg

Egy másik variációban, amelyet a pörgőgömbbel együtt lehet majd megvásárolni, Claire már zöld inget és világosabb zöld blúzt visel alatta.

A zsoldosok, akiknek nem tudjuk, lesz-e neve is majd amikor a polcokra kerülnek, napszemüveget és tipikus zsoldos-katona terepruházatot viselnek. Az egyik figura valamiféle elektromos sokkoló fegyvert és egy Dimorphodon figurát kap maga mellé, a másik figura valamilyen hátra szerelhető cuccot kap, és egy mini Ankylosaurus-t. A harmadik zsoldos a Ted Levine által alakított Ken Wheatley figurája, aki gépfegyvert és málhazsákot kap kiegészítő gyanánt.  Zia karaktere is saját figurát kap, aki egy valószínűleg orvosi ládát, és egy Triceratops figurát kap társul.

maise6.jpg

A bébi Blue és Owen közös szettje mellett valószínűleg az egyik legnépszerűbb lesz Maise Lockwood figurája: a kislány, aki vélhetően Benjamin Lockwood unokája, eléggé jól kinéző szettben lesz hozzáférhető: egy kiállított T. rex koponya és egy T. rex játékfigura (a film készítéséről szóló kisfilmben láthattuk már ezt a játékfigurát Maise kezében) lesz a csomag tartalma! Nem nagyon emlékszem, hogy láttam-e már más játékfigurát, ahol játékfigura is járt volna a csomaghoz...

Galéria Maise-ről és a többi figuráról:

Valamennyi figura méretarányos a játékvonal többi dinoszauruszával, sőt, a holnap taglalandó járművekkel is! Remélhetőleg a holnapi bejegyzésben tehát a játékvonal többi darabjáról, nagyobb járműveiről és a Matchbox valamint a Hot Wheels járgányairól, illetve az Imaginext termékeiről készül összegzés!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8013686252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása