2017. december 10. 19:56 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Hírek, teóriák

news_1.jpg

A Jurassic World: Bukott birodalom első, lenyűgöző előzetese után számos találgatás, információ és más érdekességek láttak napvilágot, de lesz szó könyves és szobros megjelenésről is. Figyelem! A bejegyzés a Bukott birodalom történetének szempontjából SPOILER-es lehet!

* Bemelegítésnek kezdjük is az általam, és azóta sokan mások által is kiszúrt hölggyel Dr. Ian Malcolm meghallgatásán. A matematikus, káosz-elmélet szakértő mögött, az ajtónál áll egy fiatal hölgy, aki azon túl, hogy afro-amerikai, mást nem lehet róla tudni, de Az elveszett világban megismerhettük már Ian lányát, Kelly Malcolm-ot, aki szintén afro-amerikai! Talán csak a véletlen, és csupán egy statiszta, de talán egy titokban tartott, meglepetés vendégszerepről van szó, mindenesetre sem Vanessa Lee Chester, sem a film IMdB adatlapján, nincs jele annak, hogy szerepelne a filmben, ami azonban nem jelent semmit, mivel ezeket az adatlapokat jellemzően a felhasználók és a színészek ügynökei töltögetik fel, és ha erre kérték, akkor Chester környezetéből nem is valószínű, hogy bárki feltöltené idő előtt őt is a film szereplői közé!

vanessa.jpg

* Egy másik, sokkal izgalmasabb, csupán pletykált vendégszerepről is olvashattunk a napokban: a forgatás idején lesötétített ablakú autóból látták kiszállni a forgatás környékén Sam Neill-t, az első és harmadik rész főszereplőjét, Dr. Alan Grant-et alakító színészt! Fotó ugyan nincs, de a külföldi oldalak hisznek az informátorban, így lehetséges, hogy Dr. Grant-et, talán épp ugyanazon a meghallgatáson, amelyen Ian és Kelly(?) is szerepel, viszontláthatjuk! Ne feledjük, annak idején, mint minden nagyobb hollywoodi produkció esetében, a Jurassic Park főszereplőivel három filmes szerződést kötöttek, és míg Jeff Goldblum a maga részéről most le is tudja a harmadik szereplését, rajta kívül csak a Dr. Henry Wu-t alakító BD Wong szerepelt (a jövő évi folytatással együtt) három filmben!

neill.jpg

* Az előzetest követően a snapchat alkalmazáson belül is feltöltésre került egy rövid, "beszélő fejes", az előzetesből és a korábbi rövid forgatási videóból ismert képsorokat tartalmazó videó. Ugyanakkor, három fontosabb információ is megjelent ebben a 67 másodpercben! Először is, eddig nem volt róla szó hivatalosan, de a Mosasaurus most megerősítést nyert, hogy visszatér! A másik pipa is igazából csak egy megerősítés, egy fogságban levő Stigymoloch látható, de róla a forgatás során, hasonlóan Rexy-hez vagy a Stegosaurus-hoz, már szivárgott fel az internetre belsős fotó.

dinos_2.jpg

* A harmadik újdonság azonban mindenképp saját bekezdést érdemel: ugyanis egy rövid képsor erejéig egy épített Velociraptor is feltűnik a videóban, aki azonban, egyértelműen nem Blue (Kék)! A Velociraptor színei nem passzolnak a Jurassic World falkájának a többi tagjának a megjelenéséhez, sokkal inkább a legelső film Velociraptoraira emlékeztet. Nagy eséllyel azért, mert ez a példány egy, az Isla Nublaron vadon élő raptorok közül!

rapi.jpgBalra a Jurassic Park egyik eredeti, Stan Winston-féle Velociraptor, jobbra pedig a videóban felbukkanó raptor

* A JurassicOutpost.com oldal figyelt fel egy jövőre megjelenő könyvre, amelynek első kötete idehaza is megjelent, ez volt az Ahol életre kelnek a dinoszauruszok c. AR, kiterjesztett valóság könyv. A széria második része idén jelent meg, Indominus rex-szel és Mosasaurus-szal kibővítve, ami azonban sajnos itthon nem jelent meg. Remélhetőleg a jövőre érkező könyv nem jut erre a sorsra. A könyv ajánlójában bukkant fel először, napokkal az előzetes előtt, a Baryonyx neve először! A könyvet várhatóan jövő májusban vehetik kézbe a rajongók.

book.jpg

* Brazíliában, Sao Paulo-ban zajlott december 7. és 10. között a Comic Con Experience expo, röviden a CCXP. A rendezvényre a Jurassic Park tekintetében a profi, magas minőségű szobrairól és figuráiról ismert Iron Studios készült: egy életnagyságú T. rex és egy Ford Explorer másolat hívta fel a figyelmet standjukra, ahol lenyűgöző, a jövő évben megvásárolható diorámájuk került kiállításra. A jelenet ikonikus, az első részből származik, de azt hiszem már ez is csak felesleges szócséplés, beszéljenek a képek, a galériában további részletek vehetők szemügyre. Dr. Grant és Dr. Malcolm figurája valószínűleg külön-külön is megvásárolható lesz, de lehet az egész dioráma csak darabokban lesz megrendelhető, és ne legyen kétségünk, csillagászati összegekért!

rexy00.jpg

* A rendezvényre egyébként J.A. Bayona és Colin Trevorrow is ellátogatott, sokan számítottunk arra, hogy valami különleges indokból, esetleg egy Bukott birodalom részlettel utaztak el az expóra, de a rendezvény zárásáig még pár óra hátra van, hátha a végére tartogatnak meglepetést!

ccxp.jpgJ.A. Bayona és Colin Trevorrow pózolnak az Iron Studios standjához épített díszletben

* Az előzeteshez visszakanyarodva, hivatalos lista az előzetesben szereplő dinoszauruszokról nem áll rendelkezésre, már pedig két faj beazonosítása sem egyszerű. Az egyikük az általam Sinoceratops-ként azonosított ceratopsida, ugyanakkor, a rajongók körében e faj mellett még a Styracosaurus neve is felmerült.

topsi.JPG

* Egy másik dinoszaurusz, a gömbre rátámadó therapoda beazonosítása sem egyszerű. Ugyan a park listázott állatai közül adta magát elsőre a Metriacantosaurus, de a Gorgosaurus, Albertosaurus vagy a roppant népszerű, a Jurassic-filmekből eddig kimaradt Allosaurus-ként is azonosítható a ragadozó! Ha kiemelt szerepet nem is fog kapni ez a faj, a filmhez megjelenő kiadványokban biztos szentelnek pár szót rá és kiderül, hogy mivel is állunk szembe.

therapoda.JPG

Egyenlőre ennyi újdonsággal szolgálhatok, remélhetőleg hamarosan ismét érdekes részletek, információk látnak napvilágot, esetleg beesik még valami videós anyag is! És hamarosan érkezik a filmek elkészültét bemutató cikksorozat utolsó fejezete is!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1813470443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monstera 2017.12.11. 23:19:41

Szia!
Szerintem a zöld theropoda egy Suchomimus. Egyedül a fej roboszticitása nem stimmel, de ez betudható annak, hogy kell valami markánsabb különbség, a méreten kívül, a Baryonyxhoz képest. Még a színezet is egész hasonló, az első Jurassic world-ös weboldalon szereplő Suchomimos-éhoz.

vignette2.wikia.nocookie.net/jurassicpark/images/a/a9/Suchomimus-detail-header.png/revision/latest?cb=20150227002711

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.01.04. 18:20:09

@Monstera: Szia! Igen, a Jurassic World honlapja alapjában nagyon adja magát, hogy Suchomimus ez a theropoda, de ezen bejegyzésem óta az ebben a bejegyzésben bemutatott, kiszivárgott Mattel figurák alapján már biztosra vehető, hogy Allosaurus-szal lesz dolguk Claire-éknek.

jphungary.blog.hu/2017/12/23/jurassic_world_bukott_birodalom_mattel_figurak
süti beállítások módosítása