2017. november 06. 20:49 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Hírek az eljövendő merchandising termékekről

news.jpg

Az elmúlt héten számos újdonságot jelentettek be a Jurassic Park filmekhez kapcsolódóan, főleg a klasszikus első film jövő évi, 25. évfordulójára. Ezekből a hírekből csemegezétem. Van itt minden, új "vásári" látványosság, könyvek, Lego-szettek.

Az Universal Studios Japan kalandpark jövőre négy, új tematikus látványosságot ígér az odalátogatóknak. A Minyonok, a Transformers-ek és Harry Potter csodálatos világa mellett a Jurassic World kapcsán is új látványosságokat, játékokat, dinoszauruszokat ígérnek a park üzemeltetői.

japan.jpgA Universal Studios Japan ezzel a gyönyörű plakáttal jelentette be újdonságait

* Két éve a Lego számos szettel kísérte a Jurassic World megjelenését, amelyek azonban túlzottan nem kapcsolódtak a filmhez (sem a T. rex szállítás, sem a Dilophosaurus találkozása a Jurassic World-ös jeep-pel nem történt meg például a filmben). Ennek megfelelően kell kezelni az elkövetkező Lego szettek leírását, tehát nem feltétlen a Bukott birodalom történetére utalnak maguk a szettek és leírásaik!

lego.jpgA Lego szettek állítólagos leírásai

A Lego összesen 5 szettel (az egyikről nincs már csak leírás) készül a filmhez, de 3 Lego Juniors és 2 Lego Duplo készlet is megjelenik jövő áprilisban. Valószínűleg, ha addig nem szivárognak ki, akkor a februári New York Toy Fair-en mutatják be a készletek a nagyközönség számára.

A Jurassic Park 25. évfordulójára is több gyártó készül (a hírek szerint, a Lego is), néhányuk termékeiről pedig már vannak hírek is, képek!

* A Gut Publishing 5000-es, limitált példányszámban már ebben a hónapban előrendelhetővé tette a Jurassic Park Collectable Coin 25th Anniversary néven forgalmazott ezüst érméket, és a jelek szerint mind az 5000 egység már gazdára is lelt.

gut.jpgA Gut Publishing termékei

Ugyanezen gyártó, kedvező árfekvésben, 10 és 18 font közötti áron hozott forgalomba számos, főleg retro stílusú plakátot a Jurassic Park-hoz.

* A Golden Books könyvkiadó a roppant nagy népszerűségnek örvendő, A Little Golden Book széria részeként jelenteti meg 2018. februárjában a Jurassic Park gyerekeknek szánt, de a felnőttek körében is nagy népszerűségnek örvendő, illusztrált változatát, csupán 5 dolláros áron. A kiadó a Little könyvszériáját 75 éve, 1942-ben indította! Az általuk közölt borítóterv mellett más, népszerű filmszériákhoz készült könyveiből szemezgettem, hogy milyen stílusra készüljünk, szerény véleményem szerint, elbűvölőre! A könyv 24 oldalas lesz, hazai megjelenésről nem tudok, de próbálok informálódni, ahogyan a következő könyv esetében is.

golden.jpgA Little Golden Books sorozathoz készülő Jurassic Park borítóterve és korábbi filmes könyveik

* Ami nem más lesz, mint a Jurassic Park: The Deluxe Junior Novelization, szép nagy, 96 oldalas terjedelemben, színes fotókkal. Gail Herman-nak jelent meg Jurassic Park könyve 1993-ban, amely a tengerentúlon Junior Novelization-ként futott, gyerekeknek leegyszerűsítve, néhány színes fotókkal mesélte el a film történetét. Hogy az új könyv vajon Herman könyve lesz, vagy új szerzővel jelenik meg, az kiderül 2018. februárjában, amikor is 10 dolláros áron jelenik meg a könyv. Herman könyve annak idején idehaza is megjelent a Tintahal Könyvek gondozásában.

junior.jpgAz új novella változat borítóterve és mellette Gail Herman itthon is megjelent változata 1993-ból

* A következő könyvekről sajnos még nem áll rendelkezésre borítóterv, ugyanakkor az IncrediBuilds már számos más film esetében (Star Wars, Harry Potter, Verdák stb.) örvendeztette meg olvasóit olyan kiadásokkal, amelyek várhatóak a Jurassic Park-hoz is. Az egyik könyv az IncrediBuilds: Jurassic World: Raptor Deluxe Book and Model Set címre hallgat, és, a sorozat hagyományainak megfelelően, az olvasnivaló mellé lézerrel kivágott falemezekből összeállítható a könyv "témája", ez esetben egy Velociraptor. A 16 oldalas könyv bemutatja a fajt, lépésről lépésre bemutatja a raptor építésének menetét és még színezési tippeket is ad. A könyvet várhatóan 18 dollárért vásárolhatják meg a rajongók 2018. júniusától.

A sorozat másik, új könyve az IncrediBuilds: Jurassic Park: Tour Vehicle Deluxe Book and Model Set című, és elég egyértelmű, hogy a Jurassic Park emblematikus túraautójáról olvashatunk majd és meg is építhetjük azt. A könyv várhatóan a raptoros könyvnél kétszer vastagabb, 32 oldalas terjedelemben jelenik meg 2018. májusában.

Az alábbi képen a könyvcsalád korábbi címeiből szemezgettem, hogy láthassuk, körülbelül mire számíthatunk:

build.jpgA játékos, olvasmányos könyvek mellett meg is építhető a könyv témájául szolgáló jármű (vagy élőlény)

* A Mondo cég a hétvégén jelentette be, hogy új társasjátékkal készülnek a negyedszázados évfordulóra: a Jurassic Park: The Chaos Gene-ről (Gén káosz) sok információ még nem látott napvilágot, de ismerve a cég munkásságát, főképp a Jurassic Park filmek tekintetében, biztosan nem fogunk csalódni és magas színvonalú társassal bővül a filmek társasjáték választéka.

chaos.jpgA Mondo gondozásában készülő új társasjáték logója

Amint látható, a Universal és partnerei tényleg méltóképpen, rengeteg féle módon kívánnak a stúdió egyik legsikeresebb filmje előtt tisztelegni, iparági pletykák szerint, ez mondjuk nem váratlan, de új Blu-ray gyűjtemény is jöhet 2018-ban. Amint új részletek és új termékek érkezéséről lesz szó, arról nem fogok elfeledkezni, holnap pedig érdemes lesz visszanézni a Jurassic Park /// készültét bemutató cikksorozat második fejezete miatt!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9813196822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása